Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Ergenekon davasında flaş gelişme

Ergenekon davasında, 6352 sayılı yeni yargı paketi düzenlemesinden faydalanarak tahliyelerine ilişkin tutuklu sanıklar ile avukatları tarafından yapılan talepler değerlendirilmedi. Başkan Çalmuk, tahliyeye ilişkin bu taleplerin, CMK 108 maddesi kapsamında değerlendirileceğini söyledi.

CMK'da tutuklu sanıkların tutukluluk durumlarının gözden geçirilmesi için en fazla ayda bir savcı mütalaası ile değerlendirme yapılması gerektiği belirtiliyor. Ancak bu süre beklenmeksizin her oturumda veya koşullar gerektirdiğinde oturumlar arasında da inceleme yapılabileceği ifadesine yer veriliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon davasında, tanık Nevzat Tarhan'a yöneltilen soruların tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Hüsnü Çalmuk, mahkemeye ulaşan cevabi yazıları okudu. Daha sonra da tutuklu sanıklar ile avukatları tarafından 3. yargı paketi olarak bilinen 6352 sayılı yasadan faydalanarak tahliye talebinde bulunduklarını hatırlatan Başkan Çalmuk, tahliyeye ilişkin bu taleplerin, CMK 108 maddesi kapsamında değerlendirileceğini açıkladı. CMK'da tutuklu sanıkların tutukluluk durumlarının gözden geçirilmesi için en fazla ayda bir savcı mütalaası ile mahkeme tarafından değerlendirme yapılması gerektiği belirtiliyor. Ancak bu süre beklenmeksizin her oturumda veya koşullar gerektirdiğinde oturumlar arasında da inceleme yapılabileceği ifadesine yer veriliyor.

CMK 108 maddesine göre mahkeme tarafından yapılan en son tutukluluk hali incelemesi 28 Haziran 2012 tarihinde yapıldığı için 28 Temmuz 2012 tarihine kadar bu talepler, herhangi bir oturum ile karara bağlanabilecek.

CHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku