Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İstanbul'un göbeğinde büyük yangın

Osmaniye Mahallesi Çırpıcı Yolu üzerinde saat 08.00 sıralarında çıkan yangında, yaklaşık 70 bin metrekare alan üzerinde, 40'a yakın atölyenin bulunduğu tesiste bir kumaş deposunda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, yanındaki deri atölyesi ve diğer atölyelere de sıçradı.

Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangını kontrol altına almak için uğraşırken, işyeri çalışanları da depolarda bulunan ürünleri dışarı çıkarmaya çalıştı.

Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri ile bu kişiler arasında kısa süreli arbede yaşanırken, yanan iş yerinin sahibi olduğu öğrenilen kişi arbede sırasında fenalık geçirerek olay yerinde bekletilen ambulansa bindirildi.

Yanan deri atölyesinin sahibi Ayhan Göncü, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesis içerisinde hacizli malların bulunduğu bir deponun olduğunu belirterek, deponun sahibinin yangını bilerek çıkardığını iddia etti.

YANGIN MALZEME DEPOLARINDA ÇIKTI
Bu arada Bakırköy Belediyesi Başkanı Ateş Ünal Erzen de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bölgenin eski fabrikalar bölgesi olduğunu belirten Erzen, ''Yangının çıktığı yerde tekstil atölyeleri yoğun olarak yer alıyor. Birçoğu fabrika olarak çalışmıyordu. Malzeme depoları bulunuyordu. Bu olaydan 10-15 gün önce yed-i emin deposunda yangın çıkmıştı. Yine yangının o depodan çıktığını tahmin ediyoruz'' dedi.

Gazetecilerin atölyelerinin ruhsatsız olduğu iddialarına ilişkin Erzen, şunları söyledi:
''Birçok atölyeyi mühürlemiştik. Bunların içerisinden 8 tanesi ruhsatlı, diğerleri de denetleniyordu. Ancak insanlar mührün olup olmadığını umursamıyor. Yanan atölyelerin içerisinde mühürlerini bozan kişilerin atölyeleri olduğunu düşünüyoruz. Kundaklama ihtimali de bulunuyor. Böyle bir konu, polis ekiplerinin yaptığı incelemeden sonra belirlenecek.''

YANGIN KONTROL ALTINDA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açılamada, sabah saat 08.34'de alınan ihbarla alarma geçen Bakırköy itfaiye grubunun saat 08.37'de yangına müdahale ettiği belirtildi. Açıklamada, yangın yerine kısa sürede, 10 ayrı itfaiye grubu ve su tankerlerinin sevk edildiği belirtilerek, ilk belirlemelere göre çok sayıda tekstil atölyesi, iplik, kağıt, kimyevi madde deposu, çakmak dolum ve üretim atölyesi, zemin katta yed-i emin deposu ve garajı bulunduğunun tespit edildiği bildirildi.

Açıklamada, 200 personel 70 araçla müdahale edilen yangının kontrol altına alındığı kaydedildi.

 Yangın söndürme çalışmalarından son görüntüler

CEMİLE'NİN FABRİKASI YANDI
Bu arada yangının çıktığı geniş alanda televizyon dizisi 'Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin 'Karcı Holding' binası ile fabrika sahnelerinin çekildiği yerin de bulunduğu bildirildi.

İTFAİYE ERLERİ SON ANDA KURTULDU
Çatıya çıkan itfaiye erleri soğutmu çalışması yaptı. İşte o çalışmayı yapan itfaiye erlerinden 4'ü alevlerin çatıyı sarmasına saniyeler kala çatıdan inerek canlarını kurtardı. İtfaiye ekiplerinin çatıdan inmesinden kısa bir süre sonra alan alevler içinde kaldı.

BİR ÇOK FARKLI FİRMA TARAFINDAN KULLANILIYOR
Bir süre önce Silivri tarafında yeni fabrikasına taşındığı öğrenilen ve ağırlığı tekstil işletmeleri olmak üzere bir çok şirket tarafından kullanılan fabrikada, tekstil hammadesini oluşturan kimyasallar ve kumaşlar yangının söndürülmesini zorlaştırdı. Fabrikanın hipodrom tarafında kalan kısmının iki farklı su firması tarafından depo olarak kullanıldığı öğrenildi. Bu bölümdeki yangın daha kolay kontrol altına alındı. Fabrika çevresinde bulunan depolar da boşaltıldı. İtfaiye ekipberi yangının bu binalara sıçramasına engel oldu.

KUMAŞ PARÇALARI GÖKYÜZÜNE UÇTU, UFAK PATLAMALAR YAŞANDI
Yangında tutuşan kumaş parçalarının küçük patlamalar sonucu yanarak gökyüzüne uçtukları görüldü. Fabrika çatısında zaman zaman ufak çaplı patlamalar yaşandı. Koyu siyah renkteki duman saatler boyunca gökyüzüne yükseldi. Yaklaşık 2 saattir süren yangının ardından fabrika kullanılamaz hale geldi.

HAVA ULAŞIMINA ETKİSİ YOK
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, Bakırköy'de bir tekstil fabrikasında çıkan yangından yükselen dumanın hava ulaşımına herhangi olumsuz etkisinin söz konusu olmadığını bildirdi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku