Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Muş depreminin bilançosu

Görükmez, yaptığı açıklamada, depremden sonra hasar tespit komisyonu oluşturduklarını söyledi. Komisyonun köylerde, hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini belirten Görükmez, şunları kaydetti:
”Vatandaşlarımızın sorunlarını dinliyoruz. Ekstra ihtiyaçları için de yardım yapmaya çalışıyoruz. İlk etapta, Sultanlı köyünde 60 evin hasar gördüğünü ve 6 ahırın yıkıldığını tespit ettik. Ahırlarda birkaç hayvanın telef olduğunu belirledik.”

Depremin ardından yaklaşık 25 kişinin Bulanık Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) pansiyonuna yerleştirildiğini ifade eden Görükmez, pansiyonda tüm hazırlıkların yapıldığını kaydetti. Kaymakam Görükmez, yaklaşık 600 kişinin YİBO pansiyonunda barındırabileceğini bildirdi. Görükmez, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Depremden etkilenen vatandaşlarımızın sıcak bir ortamda barınabilmesi ve 3 öğün sıcak yemek yemesi için YİBO’yu hazırladık. Özellikle depremde ağır hasarlı evleri olan Sultanlı köyümüzdeki vatandaşlarımızın buraya gelmesini istedik. Çünkü ağır kış şartları nedeniyle vatandaşlarımız çadırlarda rahat etmeyecektir. Vatandaşlarımızı buraya getirmek için köye iki otobüs gönderdik. Ancak bu köyden yaklaşık 25 vatandaşımız buraya geldi. Vatandaşlarımız burada gönül rahatlığıyla, istedikleri kadar kalabilirler.”

 

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku