Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Sığınmacıların kampında gazetecilere saldırı

Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan 7 Suriyeli general ile muhalif güçlerin komutanı Albay Riyad Elessad'ın kaldığı kampı görüntülemek isteyen basın mensupları kamp görevlilerinin saldırısına uğradı.

Hatay'ın Demirköprü köyü yakınlarında bulunan Apaydın kampı üst seviyede güvenlik önlemleri altında korunuyor. Kampın etrafı 24 saat kesintisiz güvenlik kameraları tarafından kaydedilirken, giriş kapısında ise askerler kuş uçurtmuyor.

Suriyeli generaller ile muhalif güçlerinin komutanı Albay Riyad Elessad'ın kaldığı kampını görüntülemek isteyen basın mensuplarına kampta temizlik görevlisi olarak çalışanlar saldırdı. Güvenlik kuvvetlerinin yanında basın mensuplarına saldıran temizlik görevlileri, gazetecileri kameralarını kırmakla tehdit etti. Askerlerin devreye girmesiyle sakinleştirilen temizlik görevlileri daha sonra kampın içine alındı.
 

MUHALİF LİDERİNİN ASKERLERİNİ TÜRKİYE'DEN YÖNETTİĞİ İDDİASI
Geniş güvenlik önlemleri altında Apaydın kampında kalan muhalif güçlerinin lideri Albay Riyad Elessad'ın kaldığı kamptan Suriye'deki yanlılarını yönlendirdiği iddia edildi. İddiaya göre, Riyad Elessad'ın telefonla Suriye'de bulunan askerlerine sürekli olarak talimat verdiği ve nasıl hareket edecekleri yönünde bilgilendirdiği belirtiliyor.

 

İHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku