Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Meteoroloji'den fırtına uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Marmara,  Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in yarın yağışlı  geçeceği bekleniyor.

İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Tahminlere göre, yağışlar sağanak ve gök gürültülü sağanak olmak üzere  Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olacak. Rüzgar, güney yönlerden yurdun  iç ve batı bölgelerinde kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman 100 km/saat  hızında) esecek.

Hava sıcaklığı, yarın iç ve doğu bölgelerde 4-8 derece artacak, batı  bölgelerde ise yağışla 6-10 derece azalacak.

Bu sistem, 19 Nisan Perşembe günü kıyı Ege ile Mardin ve Şanlıurfa  dışında yurt genelinde yağışlara neden olduktan sonra 20 Nisan'da Doğu  Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde etkili olduktan sonra  yurdu terk edecek. Hava sıcaklığı, 19 Nisan'da kuzey, iç ve doğu bölgelerde 8-12  derece azalacak. 20 Nisan Cuma gününden itibaren tekrar tüm yurtta artarak mevsim  normalleri civarında seyredecek.

Yetkililer, ilgilileri ve vatandaşları, yarın, iç ve batı bölgelerdeki  kuvvetli fırtınanın oluşturacağı ve Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de beklenen  kuvvetli yağışın neden olacağı olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli  olmaları konusunda uyardı.

Vatandaşlar, ayrıca yarın ve perşembe günleri meydana gelecek ani  sıcaklık değişimleri konusunda da uyarıldı.

İŞTE METEOROLOJİ'NİN UYARILARI

Çarşamba günü rüzgarın sabah saatlerinden itibaren Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgelerinde güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi beklenmektedir.

Kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, görüş mesafesinde daralma, soba ve doğlagaz kaynaklı zehirlenme vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

EGE DENİZİ’NDE TAM FIRTINA: 17 Nisan Salı akşam saatlerinde (18:00 TSİ) Orta ve Güney Ege’de güney ve güneydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) başlayacak fırtınanın, gece saatlerinden sonra Güney Ege’de 8-10 kuvvetinde (90-105 km/saat) tam fırtınaya, 18 Nisan Çarşamba öğle saatlerinden itibaren ise Ege Denizi’nin genelinde batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtınaya dönüşmesi bekleniyor. Fırtınanın 18 Nisan Çarşamba gece saatlerinden (23:59 TSİ) sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

BATI AKDENİZ’DE KUVVETLİ FIRTINA: 18 Nisan Çarşamba sabah saatleri (05:00 TSİ) itibariyle doğu ve güneydoğu, öğle saatlerinden sonra ise güney ve güneybatı yönlerden 7-9 kuvvetinde (75-90 km/saat) kuvvetli fırtına bekleniyor. Fırtınanın 19 Nisan Perşembe gece saatlerinde (23:59 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

ORTA KARADENİZ’DE FIRTINA: 18 Nisan Çarşamba sabah saatleri (05:00 TSİ) itibariyle doğu ve güneydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor. Fırtınanın gece saatlerinde (23:59 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

MARMARA DENİZİ’NDE FIRTINA: 18 Nisan Çarşamba akşam saatleri (18:00 TSİ) itibariyle batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor. Fırtınanın 19 Nisan Perşembe sabah saatlerinde (09:00 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

DOĞU AKDENİZ’DE FIRTINA: 18 Nisan Çarşamba gece saatleri (23:59 TSİ) itibariyle batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor. Fırtınanın 19 Nisan Perşembe gece saatlerinde (23:59 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku