Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Mahkemede sevinç gözyaşları!

Sedef ŞENKAL DEMİR / AHT

İstanbul Maltepe'de çalıştığı kuaförde iki yıl önce boşandığı eşi Coşkun Kara'nın tornavidalı saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan Filiz Akboğa, mahkemenin verdiği 10 yıl hapis cezasının ardından gözyaşlarına boğuldu. Coşkun Kara, karar öncesinde mahkemede verdiği ifadesinde, "Öldürmek kastıyla hareket etmedim. Tornavidayı kendimi korumak için salladım" demiş ve tahliye talep etmişti. Filiz Akboğa da tutuklu olan eski eşi Çoşkun Kara'nın serbest bırakılması halinde yaşamının tehlikeye gireceğini belirterek, "Kadın cinayetlerinin durdurulmasını istiyorum, ben ölmek istemiyorum. Yaşamak istiyorum. Eğer gerekli ceza verilmezse yine dışarı çıkacak ve başladığı işi bitirmeye çalışacak" şeklinde ifade vermişti.

"KOCANIN ŞİDDETİ ARTACAK" RAPORU ETKİLİ OLDU
İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Enstitüsü mahkemeye gönderdiği raporda boşandığı eşi Filiz Akboğa'yı tornavida ile yaralayan sanık Coşkun Kara'nın şiddet eğiliminin tutukluluk süresinden sonra ağırlaşarak devam etmesi olasılığının yüksek risk düzeyinde olduğu belirtilmişti. Kartal 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada dün karar çıktı. Sanık Coşkun Kara, eski eşi Filiz Akboğa'yı kasten yaralamak suçundan 10 yıl, Murat Nomenoğlu'nu ve Yalçın Tunçel'i kasten yaralamak suçlarından ise toplam 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

KT/ ŞİKAYETİNE RAĞMEN KORUNAMAMIŞTI
Henüz 18 yaşındayken evlendiği eşinden 2 yıl önce gördüğü şiddet nedeniyle ayrılan 27 yaşındaki Filiz Akboğa'nın hayatı boşanma davasının bitimiyle yeniden başlamak yerine artan şiddetle devam etmiş, Filiz Akboğa'nın güvenlik güçlerine yaptığı iki şikayet sonuçsuz kalmıştı. Çalıştığı kuaför salonuna gelen eski eşinin 24 Nisan 2011'de tornavidalı saldırısına uğrayan Filiz Akboğa, 5 yerinden aldığı yarayla ölümden dönerken onu kurtarmak isteyen patronu Yalçın Tunçel de arbede sırasında yaralanmıştı. Bir hafta hastanede yatan genç kadının eski eşi saldırı sonrası önce serbest bırakılmış, olay basına yansıyınca da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku