Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hayırsever Reha Midilli vefat etti

Foça'da yaşayan hayırsever TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi Reha Midilli, bu sabaha karşı evinde kalp krizi geçirdi. Ambulansla Foça Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Reha Midilli (85), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Reha Midilli'nin vefatı, ilçede üzüntüyle karşılandı. İlçeye çok sayıda okulun yanı sıra spor salonları, yaşlılar evi ve kültür merkezi ve çeşitli sosyal tesisler kazandıran Midilli'nin vefat haberi üzerine çok sayıda Foçalı, Demokrasi Meydanı'ndaki özel ofisine akın etti. Burada taziyeleri, Reha Midilli'nin yeğeni Haydar Çelebi kabul etti.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da Midilli'nin ofisini ziyaret ederek, yeğeni Çelebi'ye baş sağlığı diledi. Demirağ, “Başta eğitim alanında olmak üzere Foça'ya sayısız eserler kazandıran, saygıdeğer büyüğümüz Reha Midilli'yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm Foça halkımızın başı sağ olsun” dedi.

Hayırsever Reha Midilli'nin cenazesinin 14 Mayıs Pazartesi günü Foça Fatih Camisi'nde öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Foça Kabristanlığı'na defnedileceği bildirildi.

Foça'da 1927 yılında dünyaya gelen Reha Midilli, tarım ve ticaretle uğraştı. Foça'da 1973-1980 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı görevinde bulunan Midilli, ilçenin gelişim ve değişiminde önemli hizmetlerin altına imza atmanın yanı sıra kurduğu Reha-Necla Midilli Vakfı ile Foça ve bağlı belde ve köylerinde çok sayıda okulun yanı sıra spor salonları, yaşlılar evi, kültür merkezi gibi çeşitli sosyal tesisler yaptırdı, öğrencilere burs imkanı sağladı.
Reha Midilli, eşi Necla Midilli ile yaptırdığı hayır işleri dolayısıyla 2007 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görülmüştü.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku