Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Havalimanında Lodos paniği

Lodos yüzünden Atatürk Havalimanı'nda çarpışma tehlikesi olduğu için uçaklar aynı anda iniş-kalkış yapamadı. 24 uçak havada 1 saat 15 dakika tur atmak zorunda kalında seferler 6 saat gecikmeli yapıldı.

Günde ortalama 900 uçağın iniş kalkış yaptığı 100 bin yolcunun geçtiği Atatürk Havalimanı kelimenin tam anlamıyla lodosa teslim oldu. Gün boyunca etkisini sürdüren lodos yüzünden uçaklar aynı anda iniş kalkış yapamadı.

Havalimanında Florya Ataköy istikametindeki pistte kuyruk oluşturan uçaklar, lodos sebebiyle havada tur atan uçakların inişini bekledi. Aynı anda kalkış yapılması halinde iki pistin vektörleri çakıştığı için uçakların çarpışma tehlikesi mevcuttu. Bu yüzden uçuş kontrol kulesi trafikleri ayırmak için çok titiz bir çalışma yürüttü.

Anlık rüzgar verilerine göre bazı uçaklar görerek pas geçme, bazılarına da havada tur atma uyarısı yapıldı. Pilotlar uyarıyı dikkate aldığı için herhangi bir tehlike yaşanmadı. Ancak sabah saatlerinde yurtdışı ve yurt içinden gelen 24 uçak havada 1 saat 15 dakika tur attı. Bu yüzden kalkış için bekleyen uçaklar pist başında uzun kuyruklar oluşturdu. Bu beklemeler havalimanındaki operasyonun genelini olumsuz etkilediği için yurtdışından gelip Ankara ve diğer
şehirlere devam edecek transit yolcular saatlerce havalimanında mahsur kaldı.

Saat 10:00 sıralarında Mısır'ın başkenti Kahire'den gelen yolcular Ankara'ya gitmek için 7 saat Atatürk Havalimanı'nda bekledi. Seferlerdeki gecikmeler lodosun devam etmesi sebebiyle geç saatlere kadar devam etti. Bu sebeple de Atatürk Havalimanı kapasitesinin yarısı kadar sayıdaki 450 uçağa hizmet verebildi.

Geçtiğimiz günlerde havalimanında yapılan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Çalıştayı'nda da bu konu gündeme gelmiş ve tek çözümün İstanbul'a üçüncü havalimanı yapmak olduğu bir defa daha kabul edilmişti.

 

İHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku