Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
20 ilde 500 milyon TL'lik operasyon!

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, 2 yıla yakın süren istihbarat çalışmaları sonucu, Kırıkkale ve Ankara'da faaliyet gösteren iş adamı Y.H.'nin liderliğinde kurulduğu öne sürülen suç örgütü tarafından sahte fatura, banka dekontu gibi belgelerle herhangi bir mal alım satımı olmamasına rağmen, İran ve Irak'a ihracat yapılmış gibi gösterilerek hayali mal tedarik zinciri oluşturulduğunu tespit etti.

Polis, bunun üzerine, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, Ankara merkezli 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, örgüt elebaşı Y.H. ve örgütün iki numaralı ismi olduğu öne sürülen S.G. ile S.Ç. ve H.S'nin de aralarında bulunduğu 85 kişi gözaltına alındı.

Örgüt üyelerinin, daha çok Ankara merkezli kurdukları firmaların, Hakkari Yüksekova'daki 34 firma üzerinden İran ve Irak tarafına, 2009-2010 yıllarında, hayali ihracat yaparak, KDV iadesi kapsamında devletten 500 milyon lira para aldığı tespit edildi.

Emniyette ifadeleri alınan zanlılardan 43'ü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilirken, 42 kişi serbest bırakıldı. Savcılığa sevk edilenlerden, aralarında örgüt lideri Y.H., S.G.'nin de bulunduğu 22 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarıldı, diğerleri serbest bırakıldı.


AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku