Yaşam:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
11 yaşındaki kıza tecavüz davasında karar

Mahmut ACARÖZ / BALIKESİR (AHT)

Balıkesir'de 11 yaşındaki kız çocuğu A.D.'ye iki yıl boyunca defalarca tecavüz ettikleri iddia edilen 13-22 yaşlarındaki 3'ü yakın akrabası 8 sanığın yargılaması sona erdi. Yaşları 12-15 arasında olan 4 çocuk ceza almazken; A.D.'nin amcasının oğlu Z.D. 15 yıl, köylüsü S.Ö. ise 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. 2 sanık ise beraat etti.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesi Çamharman köyünde 22 Haziran 2010'da jandarmaya gelen ihbar telefonuyla ortaya çıkan korkunç olayda ilkokul 5. sınıfı yeni bitiren 11 yaşındaki kız çocuğu A.D.'ye iki yıl boyunca tecavüz ettikleri ileri sürülen ve yaşları 13-22 arasında değişen ikisi amcaoğlu, birisi teyze çocuğu 8 kişinin 20 aydır süren yargılaması sona erdi. Balıkesir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tecavüze uğrayan A.D.'nin amcaoğlu Z.D.'ye (19) '15 yaşından küçük mağdureyi cebir, şiddet, tehditle zincirlemeli şekilde vücuduna organ sokmak suretiyle cinsel yönden istismar etmek' ve "mağdureyi cebir, şiddet, tehdit, hile ile cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 15 yıl hapse çarptırdı. Mahkeme sanıklardan S.Ö.'ye (20) ise aynı suçlardan 11 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

İlkokul 5. sınıfı bitirdiği 2008 yılında 11 yaşında olan kız çocuğu A.D.'ye 2010 yılına kadar cinsel istismarda bulunmakla suçlanan teyzesinin oğlu M.G. (15), amcasının oğlu R.D. (15), köylüleri M.K. (14) ve İ.K. (13) olay tarihinde yaşları küçük olduğu için ceza almadı. Mahkeme heyeti, İstanbul 6. Adli Tıp İhtisas Kurulu'ndan gelen raporda suçun işlendiği tarihte M.G., R.D., M.K. ve İ.K.'nın Cinsel saldırı suçunu yaşları göz önüne alınarak hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamadıkları ve davranışlarını yönlendirme yeteneklerinin gelişmediği' bilgisine yer verilmesi sonucu 4 sanığa ceza vermedi. Mahkeme heyeti sanıklar E.K. ve N.K.'nın ise beraatlerine karar verdi.

Talihsiz A.D., 11 yaşından 13 yaşına kadar 2 yıl boyunca köylerindeki evlerinde, akrabası olan zanlıların evlerinde ve bahçede defalarca uğradığı tecavüz dehşetini Adli Tıp Kurumu'nda psikolog eşliğinde yazarak anlattı. A.D., "5. sınıftan 6. sınıfa geçerken yaz aylarında babası benim amcam olan Z.D. evlerine bir şey götürdüğüm sırada beni gece yattıkları odaya götürdü. Bana kötü bir şey yaptı. Eteğimi çıkardı, kendi de çıkardı. Bu olayı çok yaptı. Bahçede, onların evinde, bizim evde zorla yaptı, tehdit etti. Okula başladıktan sonra hocaya anlattım. Hoca onu yanına çağırdı. Hoca yanına çağırdıktan sonra bana yapmadı. 2-3 gün sonra ekinlerin üzerini örtmeye gittiğimizde yanıma geldi. Bana 'hocaya söylemişsin bir daha söylersen seni rezil ederim' dedi. Ben de 'suçlu değil misin' dedim. Beni tehdit etti" diye yazılı ifade verdi. A.D., psikolog nezaretinde alınan ifadesinde iki akrabasının da aralarında bulunduğu 6 sanığın kendisine defalarca tehditle tecavüz ettiklerini, sadece sanıklardan İ.K. ile kendi isteğiyle yaptığını bildirdi.

İstanbul Adli Tıp Kurumu, A.D. hakkında uğradığı tecavüzler nedeniyle Ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede travma sonrası stres bozukluğu' tespit edildiği, 7 sanığın eylemleri nedeniyle ruh sağlığının ayrı ayrı bozulduğu, olay tarihindeki yaşı nedeniyle mağduresi bulunduğu olayın anlam ve sonuçlarını algıladığı, ancak olaya ruhsal yönden karşı koymaya muktedir olmadığı' kararını verdi. A.D., devlet tarafından koruma altına alındı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Trafik Kazası: 2 Yaralı
Kulu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Haberi Oku