31 NUMARALI REKLAM ALANI
Yıldırım salonu terk etti!

Çağlayan Adliyesi'nde görülen davada sanık ve tanık ifadelerinin bu hafta tamamlanması bekleniyor. Duruşmada ilk tanık olarak Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener dinlendi. Özgener "Şikeyle hiçbir ilgim yok" dedi.

''Futbolda şike'' davasında tanık olarak dinlenen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski başkanı Mahmut Özgener, dava konusu menajerlik sınav sorularının çalınmasıyla ilgili olarak, ''Federasyonda hiç bir arkadaşımın böyle bir suçu işleyeceğine ihtimal vermiyorum. Ancak bu sorular bir şekilde bizden çıkmış'' dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanık sıfatıyla kürsüye çağrılan Mahmut Özgener'e, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, ''Şikeyle ve menajerlik sınav sorularının çalınmasına ilişkin bildiklerinizi anlatınız'' dedi.

''Şikeyle veya teşvik primi ilgili bir bilgim yok'' diye konuşan Özgener, söz konusu sınavın sonuçlarının kendisine geldiğinde, 8 kişinin cevap kağıdının birbirine çok benzer olduğunu, yanlış yaptıkları 3 sorunun da birbiriyle aynı olduğunu gördüklerini söyledi.

Bunun üzerine sınavı iptal ettiklerini ve gereğinin yapılması için Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduklarını anlatan Özgener, ''Arkadaşlarıma sınav sorularının nasıl geldiği konusunda bilgi edindim. Sınav sorularından 15 tanesinin FIFA'dan geldiğini, diğer 5 tanesi ise hukuk kurulunun hazırladığını öğrendim. FIFA'dan gelen soruların kurye yoluyla geldiğini öğrenince, bunsan sonra faks ile iletmelerini talep ettik. Ancak FIFA daha sonrada hem kuryeler ile hemde faks aracılığıyla soruları gönderdi'' diye konuştu.

Özgener, ''Federasyonda hiç bir arkadaşımın böyle bir suçu işleyeceğine ihtimal vermiyorum. Ancak bu sorular bir şekilde bizden çıkmış. Benim kanaatim bu soruların bizden sızması yönündedir'' dedi.

ÖZGENER, TUTUKLU SANIKLARLA TOKALAŞTI
Tutuklu sanık Aziz Yıldırım, Özgener'e soru sormak için izin isteyerek, '' Manisaspor'a teşvik primi verildiği iddiasına ilişkin bir tape var. Bunu açıklar mısın?'' sorusu üzerine Özgener, o dönemde Manisaspor Başkanı olan Kenan Yaralı'yı tanıdığını ve Yaralı'ın işlerinin bozuk olduğunu bildiğini söyledi. Özgener, ''Bir telefon konuşmamızda Kenan'ın bana, Aziz beyin Kenan'a 500 bin dolar borç verdiğini karşılığında da 4 adet çek verdiğini söylediğini biliyorum, söz konusu tape de buna ilişkindir'' yanıtını verdi.

Sanık Aziz Yıldırım, ''Sizin dönemde Fenerbahçe'den bir yetkilinin ya da benim, hakem atanmasına ilişkin bir isteğimiz oldu mu?'' diye sorması üzerine Özgener, ''kesinlikle olmadı'' cevabını verdi.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede de, ''İddianamede sizin Aziz Yıldırım'dan korktuğunuz yer alıyor. Yıldırım'dan korkuyor musunuz?'' sorusu üzerine Özgener, ''Ben Allah'tan başka kimseden korkmam'' dedi.

Özgener, ifadesini tamamlanmasının ardından mahkeme heyetinden izin alarak tutuklu sanıklarla tokalaştı, ardından da salondan ayrıldı.

"USULSÜZ BİR PARA AKTARIMI OLDU MU?"
Tanık olarak dinlenilen Türkiye Futbol Federasyonu eski yöneticisi Levent Kızıl da, şikeyle ilgili bir bilgisinin olmadığını ifade ederek, ''Bütün duyumlarım basından öğrendiklerim kadardır'' dedi.

Kızıl, menajerlik sınav sorularının çalınmasıyla ilgili olarak ise ''Görev alanım değildi. Ancak bir gün Olgun Peker sınav konusunda benden yardım istedi ve dedi ki 'Lütfü Arıboğan yardımcı oluyormuş. Sen de bana yardımcı olabilir misin?' Bende kendisine yardımcı olamayacağımı ve Lütfü beyin de böyle bir şey yapmayacağını kendisine aktardım. Hatta kendisine, 'sınava girme kazanamazsın' dedim'' diye konuştu.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Olgun'un sınavını kazanamayacağını nereden biliyorsun?'' diye sorması üzerine Kızıl, sınav zor olduğu için böyle bir ifade kullandığını belirterek, ''Ancak Olgun Peker sınava girdi ve kazandı'' cevabını verdi.

Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede, Kızıl'a hitaben, ''Sizin döneminizde Fenerbahçe'ye usulsuz bir para aktarımı oldu mu?'' diye sordu. Kızıl da, ''Böyle bir şey asla mümkün olamaz, eğer olsaydı o kişi burada olurdu zaten'' yanıtını verdi.

Bunun üzerine bazı sanık avukatları bu cevaba tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Ekinci de, ''Tanığın böyle bir ifade kullanmasının kötü bir amacı yoktur. Suç işleyen olursa yargılanır demek istedi'' ifadesini kullandı.

Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Gaziantep-Fenerbahçe maçından sonra bir telefon konuşmanda, 'öldük öldük dirildik' ifadesini neden kullandın?'' diye sorduğu Kızıl, söz konusu maçı hakemin kötü yönettiğini bunun üzerine kulüplerin kendilerini arayarak tepki gösterdiğini, bu nedenle böyle bir ifade kullandığını savundu.

Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Merkez Hakem Kurulu, TFF'den bağımsız bir kurul değil mi? Sizinle ne ilgisi var? Kulüp başkanları veya yöneticileri neden sizi arasın?'' diye sordu.

Kızıl, ''Merkez Hakem Kurulu bağımsızdır. Ancak kötü yönetilen her maçın arkasından kulüp başkanı veya yöneticileri, sanki TFF suçluymuş gibi arar ve tepki gösterir. Hatta bazen telefonları hususi olarak açmadığımız bile olur'' yanıtını verdi.

Duruşmaya, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Asbaşkanı Ali Koç ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da izleyici olarak katıldı.

"TEŞVİK ALDIĞINIZI DUYARSAM..."
Menajer Batur Altıparmak'a Karabük-Fenerbahçe maçı soruldu. Altıparmak; "Aziz Yıldırım, İlhan Parlak'ı arayıp Trabzonspor'un teşvik girişiminde bulunup bulunmadığını sormamı rica etti. Karabükspor'un Başkanı "Teşvik aldığınızı duyarsam futbol hayatınızı bitiririm" demiş. Menajer olarak karakterli oyuncularla çalışmayı tercih ederiz" dedi.

Batur'un ardından menajerlik sınav sorularının çalınmasıyla ilgili tanıkların dinlenilmesine geçildi. 6. tanığın savunması alındı.

MUAMMER BAYRAM: O ÇANTADA BİLETLER VARDI
Duruşmanın diğer bir tanığı Muammer Bayram, Sivasspor- Fenerbahçe maçıyla ilgili tanıklık yaptı. Bayram; "Sivasspor- Fenerbahçe maçına dair şüpheli  bir şey görmedim, duymadım. Ben çanta falan görmedim. Sivasspor yöneticisi Faruk Taşseten'in elindeki çantada küçük bir çantaydı. Onda da maç biletleri olduğunu düşünüyorum" dedi.

BANA BİR ŞEY SÖYLENMEDİ
İBB futbolcusu Cihan Haspolatlı dinleniyor. Haspolatlı, "Trabzonspor - İBB maçıyla ilgili bana şike ve teşvik amaçlı bir şey söylenmedi. Trabzonspor maçına ilişkin ekstra bir prim taahhüt edilmedi.  İbrahim Akın bana Trabzon maçıyla ilgili herhangi bir imada bulunmadı." dedi.

ZEKİ KORKMAZ: FENERBAHÇE MAÇIYLA İLGİLİ...
İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcusu Zeki Korkmaz, "Fenerbahçe maçıyla ilgili şike ve teşvik girişimine ilişkin bir bilgim yok, öyle bir duyum almadım. Bursa maçına ilişkin de bir girişim duymadım, bilmiyorum" dedi.

"ALEX'E VURDURDUK..."
Tanık olarak dinlenen futbolcu Can Arat, Ercan Saatçi ile ilgili görüşmesindeki ''Alex'e vurdurduk yine, vurdurmasaydık sıkıntıya girebilirdik'' şeklindeki telefon konuşması için, ''Ben İstanbul Büyükşehir Belediyespor futbolcusuyum. Ercan Ağabey'in Fenerbahçeli olduğunu bildiğim için, 'vurdurmasaydık kazanabilirdik, ya da berabere kalabilirdik', 'sıkıntı' dediğim budur'' diye konuştu.

Maçlardan önce gelen telefonları neden açmadığına dair Mahkeme Başkanı Ekinci'nin sorusuna Arat, ''Kim olursa olsun, maçlardan önce gelen telefonları konsantrem bozulmasın diye açmıyorum'' dedi.

Mahkeme Başkanı'nın, ''Cemil Turan maçtan önce seni aradı neden açmadın, açsaydın ne teklif edecekti?'' sorusuna da Arat, ''Maçlardan önce telefon açmıyorum. O benim kendi kuruntum. Maç konuşması olmasın diye, ama sonucunda ne bir teklif vardır, ne de bir teklif kabul etmişimdir'' ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık İlhan Ekşioğlu'nun söz alarak, ''Fenerbahçe'de ne zaman oynadın?'' sorusu üzerine ise Arat, ''7 yaşımdan 26 yaşıma kadar Fenerbahçe bünyesinde oynadım. 3 yıl önce 26 yaşında ayrıldım. Şikeyle ilgili bana hiçbir teklif gelmedi'' yanıtını verdi.

Tutuklu sanık Aziz Yıldırım'ın söz alarak, ''Can, Fenerbahçe'de kendi kalene gol attın mı?'' sorusuna Arat, ''3-4 yıl oldu. Evet, bir hata sonucu kendi kaleme gol attım'' derken, Aziz Yıldırım'ın devamındaki ''Senden başka kendi kalesine gol atan oldu mu?'' sorusuna da Arat, ''Oldu, Edu da kendi kalesine attı'' cevabını verdi.

Can Arat'ın ardından söz alan İskender Alın, "Cemil Turan'dan hiçbir zaman böyle bir teklif almadım. Kendisini severim, zaman zaman konuşuruz ama kesinlikle öyle bir teklif olmadı, olamaz. İbrahim Akın'la da Trabzonspor maçına ilişkin bir görüşmem olmadı" dedi.

RUKEN BAŞAK: MİNİ COOPER BENİMDİ, 3 TEMMUZ'DA DA BENİM GARAJIMDAYDI
Menajer Abdullah Başak'ın ablası Ruken Başak "Mini Cooper" konusuyla ilgili tanıklık yaptı. Başak: "Benim zaten Mini Cooper'ım vardı. Abimden tanıdıkları olduğu için indirim amaçlı yardım istedim. Maddi olarak da bu konuda yardım etti. Abim esprili biridir. "Araba benim" demiş bile olabilir. O yüzden Bülent Bey öyle tepki göstermiş olabilir. 3 Temmuz'da Mini Cooper benim garajımdaydı. Çünkü benimdi.. Bugün de ben kullanıyorum" dedi.

Mahkemeye 2 saatlik ara verildi.

ŞİKE SUÇUNUN AZİZ YILDIRIM TARAFINDAN YAPILDIĞINI BELİRTMEK İÇİN TANIKLIK YAPIYORUM

''Futbolda şike'' davasında tanık olarak dinlenilen Cihan Oskay, ''2002 yılında ben de bu suçu Aziz Yıldırım'ın talimatıyla işledim. Önceki ifadelerimde de belirtmiştim. Burada, Fenerbahçe'yi itham etmek için değil, bu şike suçunun bizzat Aziz Yıldırım tarafından yapıldığını belirtmek için tanıklık yapıyorum'' dedi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin tanık olarak Cihan Oskay'ı dinleyeceğini söylemesi üzerine söz alan Aziz Yıldırım, ''Biz şike suçu için mi buradayız, yoksa hapse atılmak için mi?'' diye konuştu.

Yıldırım'ın avukatları da Yıldırım ile tanık Cihan Oskay arasında bir husumet olduğunu ve tanığın cinayetten dolayı hükümlü olduğunu belirterek, tanığın dinlenilmesinden vazgeçilmesini talep etti. Bunun üzerine ''oturun'' diyerek tepki gösteren Mahkeme Başkanı Ekinci, Oskay'ı kürsüye çağırdı.

Burada söz alan Oskay, yiyecek ve içecek sektöründe çalıştığını ve gazeteci olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Benim bilgilerim şike ve teşvik ile ilgilidir. Sayın Başkanın Fenerbahçe Kulübü'nden tanıyorum. Spor yazarlığı da yaptım. Bülent İşcan'ı da kulüpten tanıyorum. Tamer Yelkovan'ı şike olaylarından dolayı tanıyorum. 2002 yılında ben de bu suçu Aziz Yıldırım'ın talimatıyla işledim. Önceki ifadelerimde de belirtmiştim. Burada Fenerbahçe'yi itham etmek için değil, bu şike suçunun bizzat Aziz Yıldırım tarafından yapıldığını belirtmek için tanıklık yapıyorum'' diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM SALONU TERK ETTİ
Oskay, geçmiş yıllarda oynan Samsunspor-Fenerbahçe maçında şike yapıldığını, Trabzonspor-Galatasaray maçında da teşvik alındığını iddia etti.

Tutuklu sanık Aziz Yıldırım'ın bu ifadelere karşı konuşmak istemesine mahkeme başkanının izin vermemesi üzerine Yıldırım'ın avukatları da söz istedi.

Mahkeme Başkanı Ekinci'nin araya girerek, ''Söz vermeden dışarı atacağım'' demesi üzerine sinirlendiği gözlenen Yıldırım, ''Bu meczubu mu dinleyeceğiz?'' diyerek duruşma salonunu terk etti. Ekinci, bazı sanıkların da duruşma salonu terk etmesi üzerine, ''Dışarı çıkan sanıkların isimlerini tespit edin. Herkes haddini bilecek'' şeklinde talimat verdi.

Daha sonra konuşmasına devam eden Oskay'ın, ''2000-2001 yılında bana parayı veren Tamer Bey'dir'' demesi avukatların tepkisine yol açtı.

25 Mayıs 2011'de Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e cezaevinden faks yolladığını anlatan Oskay, şunları kaydetti:

''Şampiyonluğu kaybettiğiniz son iki maçı inceleyin. Eskişehir-Fenerbahçe maçı ve Eskişehir-Trabzonspor maçlarını inceleyin. Bir gazetenin spor yazarı bana mektup yazarak 'Çıkacak haberime dikkat et' dedi. Ben olayları birleştirdiğimde maçların sonuçları tahmin ettiğim gibi çıktı. Çünkü yöntemler hep aynıydı. Yöntem şudur: İçerden bir futbolcu sezon sonunda Fenerbahçe'ye transfer olacağı söylenir ve o oyuncuyla irtibata geçilir. Bir de hatırı sayılır kişilerle irtibat kurularak böylece o maçın sizin istediğiniz şekle dönmesini ve bunun için istediğiniz gibi bir kadro çıkarılmasını sağlarsınız. İçerdeki futbolcu yardım eder. Futbolcu ertesi sene Fenerbahçe'ye transfer olur. Örneğin Eskişehirspor'daki Sezer Öztürk öyle, Fenerbahçe'ye bu şekilde transfer olmuştur.''

''Şikenin ben size belgesini getirdim ama tarihi eski diye kabul etmezsiniz'' diyen Oskay'a Mahkeme Başkanı Ekinci, ''Belgeler nelerdir?'' diye sordu. Oskay da buna, ''2000-2001 yılına ait tapeleri getirdim'' şeklinde cevap verdi.

Kendisi ve ailesinin tehdit edildiğini iddia eden Oskay, ''Son şike olayıyla ilgili elimde çok yeni bir bilgi ve belge var. Ancak bunu burada açıklayamam. Çünkü bilginin sahibi gizli tanıklık yapmak isteyebilir. Ben size bu bilgi ve belgeleri cezaevinden göndereceğim'' ifadelerini kullandı.

Mahkeme başkanın, ''2011 yılında yapılan şike iddialarıyla ilgili başka bilgi ve belgeye sahip misin?'' sorusuna Oskay, ''Bilgim yok ancak duyumlarım var'' şeklinde cevap verdi.

Ekinci de bunun üzerine, ''Tanıklık duyumlar ve yorumlarla olmaz. Buna binaen cezada verilmez. Tanıklık maddi gerçeği ortaya çıkarmak için bildiği gerçeği söylemektir. Bu konuda eğer başka bir bildiğin varsa kimseden korkmana gerek yok'' dedi.

Başka bir bilgiye sahip olmadığını ifade eden Oskay'a, Mahkeme Başkanı Ekinci, ''O zaman cezaevinden, 'beni engellemeyin tanıklık yapmak istiyorum' diye neden ısrar ettin'' dedi.

Oskay, Fenerbahçe Kulübü'nün muhasebe müdürü Tamer Yelkovan'ı kast ederek, ''Şike parasını muhasebe müdüründen alırdım. Bazen de şike parasını başkanın odasından alırdım'' dedi.

Duruşmada söz alan sanık avukatları, Tanık Cihan Aksoy'un ifadelerinin dikkate alınmamasını istedi.

Mahkeme başkanı Ekinci, duruşmayı perşembe gününe ertelediğini açıklayarak, ''Perşembe günü 4 tanığı dinleyeceğiz. Daha sonra çapraz sorguya geçeceğiz'' dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku