31 NUMARALI REKLAM ALANI
Yıldırım aday oldu!

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 19-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan adayı olacağını açıkladı.

''Futbolda şike'' davasında tutuklu yargılanan Aziz Yıldırım'ın, avukatları aracılığıyla yaptığı, kulübün internet sitesinde yayınlanan açıklamasında, ''Aziz Yıldırım 19 Mayıs 2012 tarihli büyük Fenerbahçe kongresinde Fenerbahçe Spor Kulübü başkan adayıdır'' denilerek, ''Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının mücadelesi Fenerbahçe'nin mücadelesidir. Bu mücadelemiz her yöneticimiz, her taraftarımız ve her zerremiz aklanana kadar ve bizlere bu zulmü yaşatanlar kanunlar önünde hesap verene kadar sürecektir. Unutulmamalıdır ki, hiçbir güç bu ulu çınardan tek bir yaprak dahi kopartamayacaktır'' şeklinde ifadeler yer aldı.

Yaşanılan süreçte taraftarların verdiği destek ötürü minnettar olduğunu belirten Yıldırım, bu uğurda çektiklerinin, göze aldıklarının yanında yok hükmünde olduğunu vurgularken, şunları söyledi:

''Kulübümüzün gerek geldiği nokta ve gerekse hedeflerine yönelik projeleri kimileri için hayal dahi edilemez niteliktedir. Yasadığımız sürecin ve Fenerbahçemize karşı yürütülen bu hayasızca kampanyanın gerçek sebebi de budur. Ancak bu süreç, Fenerbahçe camiasının sadece şanlı geçmişine değil, geleceğine de ne denli sahip çıktığını dost düşman herkese açıkça göstermiştir, göstermeye de devam edecektir. Fenerbahçemizin bu büyük yürüyüşünü engellemeye çalışanlar, geçmişte olduğu gibi bugün de muvaffak olamayacaklardır. Asılsız suçlamalarla ve türlü oyunlarla bizleri, Türk sporunu, bulundukları yere, diğer bir deyişle bataklığın içine çekmeye çalışanlar, bugün de işbaşındadırlar. Türlü senaryolarla Fenerbahçemizi, beni ve yöneticilerini lekelemeye kalkanlar, şimdilerde Fenerbahçemizi ele geçirme senaryolarının son perdesini oynama hazırlığı içindedir. Ancak unuttukları, Fenerbahçemizin başkanı, yöneticileri, taraftarı ve tüm değerleriyle ayrılmaz ve bölünmez bir bütün olduğu gerçeğidir. Bu ayrılık bir gün biter. Bu sevda uğruna hayatlarını ortaya koymaktan çekinmeyen Fenerbahçemizin başkan ve yöneticilerinin şahsi ikballeri uğruna, bu sevdalarını pazarlık masalarında bırakıp kaçacaklarını söylemek kimsenin haddi değildir.''

TFF'NİN KARARLARINA TEPKİ
''Sahaya yansımayan eylemlerin, nerede ve nasıl yapıldığını ortaya koyamayanların, bu hukuk dışı safsatalara dayanarak karar alamayacaklarını'' savunan Yıldırım, ''Hele hele günü kurtaran yasa değişiklikleri ile Fenerbahçe'yi kurtarma adı altında lekelemeye çalışanlar, Türk futboluna ihanet etmektedirler'' şeklinde görüş belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun son aldığı kararlara tepki gösterdi.

Yıldırım, ceza yargılamasında mahkemeye ulaşan ve Fenerbahçe'nin tüm hesaplarının tertemiz olduğunu, yöneticilerinin tüm tasarruflarının belgelere dayandığını içeren resmi bilirkişi raporlarının, onca açıklamanın içinde bile yer almadığını aktarırken, ''Etik Kurulu Raporu gündeme geldiğinde, TFF'ye yapılan ziyaretleri söyleyemeyen ve nedenlerini yazamayan korkusuz(!) ve özgür(!) medya, konu bizler ve Fenerbahçemiz olunca neden ve hangi maksatla kana susamış bir canavara dönüşmektedir?'' ifadelerini kullandı.

CAS DAVASINDAN VAZGEÇİLMESİ KONUSU
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe üzerinden oynanmaya çalışılan son oyunun CAS davasıyla ilgili olduğunu ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Birileri, CAS davasının namusumuz olduğunu ancak namusumuzdan kayıtsızca vazgeçtiğimizi, hatta şahsi pazarlıklar uğruna Fenerbahçe menfaatlerini bir çırpıda feda ettiğimizi fısıldayarak, taraftarlar ile Fenerbahçe yönetimini karşı karşıya getirmeye çalışmaktadırlar. Öncelikle herkes şunu çok iyi bilmelidir ki, Aziz Yıldırım ve arkadaşları için iki şey asla ama asla pazarlık konusu yapılamaz, teklif dahi edilemez. Bunlar, büyük Türkiye Cumhuriyeti ve bu cumhuriyetin kalesi Fenerbahçemizin menfaatleridir. Aziz Yıldırım'ın imzası ve onayı olmasa dahi, böyle bir kararın Fenerbahçe Yönetim Kurulu tarafından ancak ve ancak ülke menfaatleri söz konusu olduğu zaman ve bir an bile düşünülmeden, hiçbir karşılık gözetmeden derhal alınabileceğini bilmemek ya da bildiğini söylememek alçaklıktan öte ihanettir. Sürekli sınanan ve denenen sabrımızın da bir sınırı olduğu unutulmamalıdır. Unutulmamalıdır ki, şimdi bu ulu çınarın dallarını budamaya, kırmaya çalışanlar, gün gelecek güneşi görmek için yine bu çınarın tepesine çıkmak zorunda kalacaklardır. Gün, 'Biz Fenerbahçeliyiz' deme günü değil, 'Fenerbahçeyiz' deme günüdür.''

Yıldırım, açıklamasının sonunda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

9 KONGREDE BAŞKAN SEÇİLDİ
Fenerbahçe Kulübü'nün 19-20 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimli olağan genel kurulunda yeniden başkan adayı olduğunu açıklayan Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte bugüne dek 9 kongrede başkan seçildi.

''Futbolda şike'' davasında tutuklu yargılanan Yıldırım 10. kez başkan adayı olarak seçime girecek.

Sarı-lacivertli kulübe ilk kez 14-15 Şubat 1998'de yapılan genel kurulda başkan seçilen Yıldırım, 14 yılı aşkın süredir başkanlık görevini sürdürüyor.

Bugüne dek 6 olağan, 3 olağanüstü genel kurul toplantısı olmak üzere toplam 9 kongre geçiren Fenerbahçe Başkanı, 6 seçime tek aday olarak girdi.

Başkanlık dönemi içinde 2 kez istifa eden Yıldırım, camiadan gelen baskılarla yeniden aday olup olağanüstü genel kurullarda başkan seçilip güven tazeledi.

14-15 ŞUBAT 1998
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez soyunduğu 14-15 Şubat 1998 tarihlerinde gerçekleştirilen olağan genel kurulda, kendisine en yakın rakibi Vefa Küçük'ü sadece 1 oy ile geçerek başkan oldu.

Bu kongrede başkanlığı Aziz Yıldırım, yönetim kurulunu ise Vefa Küçük'ün listesi kazanırken, adaylardan Yıldırım'a 1469, Küçük'e 1468 ve Ömer Çavuşoğlu'na sandıktan 157 oy çıktı.

13-14 HAZİRAN 1998
Vefa Küçük'ün yönetim kuruluyla görevine başlayan Yıldırım, 13-14 Haziran 1998 tarihlerinde planlanan seçimli olağanüstü genel kurulda, tek aday olarak kendi listesiyle 2. kez başkan seçildi.

Rakibinin yönetim kuruluyla 4 aylık bir çalışma dönemi geçiren Yıldırım, 14 Haziran'dan itibaren ilk kez kendi oluşturduğu listeyle çalışmaya devam etti.

Bu kongrede Aziz Yıldırım'a 655, yönetim kurulu listesine ise 653 oy verildi.

19-20 ŞUBAT 2000
Vefa Küçük, 19-20 Şubat 2000 tarihlerindeki olağan genel kurulda 2. kez Aziz Yıldırım'a rakip oldu.

Yıldırım 2 bin 657 oy aldığı kongrede, 1974 oy alan Küçük'e 683 oy fark atarak, 3. kez Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na seçildi.

İLK İSTİFA
Aziz Yıldırım, görev süresi içindeki ilk istifa kararını, sarı-lacivertli takımın kendi yönetiminde ilk kez ligi şampiyon bitirdiği 2000-2001 sezonunun sonunda aldı.

Katıldığı bir televizyon programında canlı yayında, sağlık nedenleri ve ailesine yeterince vakit ayıramadığı gerekçesiyle görevini noktaladığını açıklayan Yıldırım, geri dönmesi için baskı yapılmamasını istediyse de gelen baskılar üzerine yeniden aday oldu.

İstifanın ardından 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yeniden aday olarak yeni yönetim kurulu listesiyle seçilen Aziz Yıldırım, 1067 oyla 4. kez Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na geldi.

2-3 MART 2002
2-3 Mart 2002 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda aday olan Aziz Yıldırım 5. kez sarı-lacivertli kulübe başkan seçildi.

Tek aday olarak girdiği seçimde 2 bin 175 oy alan Aziz Yıldırım, yeni yönetim kurulu listesiyle devam etti.

6-7 MART 2004
Fenerbahçe Kulübü Başkanı, 6-7 Mart 2004 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimli genel kurulda 6. kez başkan seçildi.

Seçime rakipsiz giren Yıldırım, 3 bin 586 üyenin katıldığı genel kurulda, 3 bin 555 oy aldı.

4-5 MART 2006
Yapılan tüzük değişikliğiyle başkanlık görev süresi 3 yıla çıkarılan Fenerbahçe'de, 4-5 Mart 2006'da gerçekleştirilen olağan genel kurulda Aziz Yıldırım 7. kez başkan seçildi.

Yıldırım, yine tek aday olarak girdiği kongrede 3 bin 676 oy alarak başkanlığa getirildi.

İKİNCİ İSTİFA
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı görevi süresince ikinci kez istifasını 2005-2006 sezonu sonrası açıkladı.

Camiadan gelen yoğun baskılar üzerine kararını değiştiren Aziz Yıldırım, 24-25 Haziran 2006 tarihlerinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda tek başına aday olarak 8. kez Fenerbahçe Kulübü'ne başkan seçildi.

Fenerbahçe Başkanı, bu kongrede 2 bin 824 oy aldı.

23-24 MAYIS 2009
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, sarı-lacivertli kulübe başkan seçildiği son kongre 23-24 Mayıs 2009 tarihinde yapıldı.

Yıldırım, seçimde geçerli 6 bin 335 oyun 5 bin 53'ünü alarak, 1216 oy alan Şadan Kalkavan'ın önünde yer alıp 9. kez Fenerbahçe'ye başkan seçildi.

Kongrenin 3. başkan adayı Funda Sibel Pala'ya ise sandıktan 66 oy çıkmıştı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku