31 NUMARALI REKLAM ALANI
UEFA'nın yetkisi yok!

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Karaman'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Karaman Valisi Süleyman Kahraman'ı makamında ziyaret etti. Burada basın mensuplarının şike davası ve bu davanın 36. UEFA Olağan Genel Kurulu'nda görüşülüp görüşülmediği ile ilgili sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, "UEFA genel kurulunun amacı Türkiye'deki şike davasıyla ilgili bir gündem oluşturmak değil. UEFA kendi genel kurulunu yapmak üzere ev sahibi ülke olarak Türkiye'ye geldi. Dolayısıyla UEFA genel kurulu tamamen kendi gündemiyle başladı ve sona erdi. Türkiye'deki süreçlere doğrudan karışmak gibi bir niyetleri de yok. Aslına bakarsanız bu yönde bir yetkileri de yok. Türkiye'deki süreçler konusunda yetki tamamen Türk makamlarındadır. Türk makamları derken kastettiğimiz iki makam var. Soruşturmanın adli boyutu yönüyle konu Adliyenin konusudur, bağımsız yargının meselesidir ve soruşturma kapsamındaki iddialarla alakalı olarak yargı süreçlerinin neticelenmesini beklemek gerekecektir. Konunun idari boyutu ise Türkiye Futbol Federasyonu meselesidir. TFF'nin hangi yasal metinlere tabi olduğu herkesçe çok iyi bilinmektedir. Burada UEFA'nın ve Türk spor kamuoyunun TFF'den beklentisi açık ve nettir. Çok zaman kaybetmeden çok vakit yitirmeden belirsizliğin Türk futboluna zarar vermesine imkan vermeden tüm tarafların katılımıyla ilgili yetkili kurulların süreçleri yönetmesiyle bir karar alması. UEFA'nın TFF' den beklentisi budur. TFF'den yapılan açıklamada da kendi kararlarını kendilerinin alacağı ifade edilmektedir. Biz başından beri bu süreci siyaset dışı bir süreç olarak değerlendirdik. Siyaset bu sürecin içerisine girmek arzusunda değildir. Arzunun ötesinde siyasetin bu sürecin içine dahil olmak yönünde bir yetkisi de mevcut değildir. Bir yönüyle yargının, diğer yönüyle TFF'nin meselesidir. Alınacak kararları bizde herkes gibi açıklandıktan sonra öğreneceğiz" şeklinde konuştu.

"KARAMAN'A AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ"
Bakan Suat Kılıç, Karaman'a yapacakları yatırımlara da değinerek, "Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinin öğrenci barınma problemleriyle ilgili ihtiyaçlarının çözülmesi ve var olan yurtlarımızın iyileştirilmesine yönelik taleplerin yerine getirilmesi için gayretlerimiz olacak. Spor alt yapısının takviye edilmesi ve kuvvetlendirilmesine yönelik çaba ve girişimlerimiz yine bu kapsamda bulunacak. Bu kapsamda Karaman'da 500 kişilik bir yurt yapım projesini 2012 yılı yatırım programına dahil ettik. Bununla alakalı 20 bin metre kare bir arsa hem kurumumuz, hem Karaman Valiliğimiz ve Belediyesi tarafından gereken süreçler tamamlanmak üzere Bakanlığımıza intikal ettirildi. En kısa süre içerisinde Karaman'da 500 kişilik yeni bir yurt projesinin ihalesini yapıp akabinde temelini atmaya inşallah muvaffak olacağız. Ayrıca 2011 yılında Ermenek ilçemizde 257 kişilik bir yurdumuzu tamamlayarak hizmete açtık. Bunun dışında Karaman merkezde 2008 yılında 460 kişilik bir yurt binasını
tamamlayarak hizmete açtık. Bu anlamda Karaman ilimizde Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurt yatak kapasitesindeki artış yüzde 224 oranına ulaşmış bulunmaktadır. Karaman'da bir Gençlik Merkezi inşaatına bu sene inşallah başlayacağız. Türkiye genelinde bildiğiniz gibi çok sayıda Gençlik Merkezine 2012 yılında başlangıç ışığını veriyoruz. Gençlik Merkezlerinin içerisinde bir adet nizami spor salonu var. Bununla birlikte 20 tane atölye alanı var. 15-24 yaş arasındaki bütün gençlerimize bu merkezler hitap edecek.

Yunuskent ve Ermenek futbol sahalarının sentetik kaplamasıyla ilgili çalışmalarda devam ediyor. Bu projelerin bütçesi hazır. Karaman, Karaman'da yaşayanların tahmin ettiğinden daha önemli bir şehir Türkiye için. Aynı zamanda Türk tarihi için. Karaman bana ilk olarak Karamanoğlu Mehmetbey'i ve Türkçe'ye yönelik özeni çağrıştırıyor. Bildiğiniz gibi Türkçe lügatin banisidir Karamanoğlu Mehmetbey. Bu anlamda Türkçenin düzgün konuşulmasına yayınladığı fermanla vurgular yapan önemli bir devlet ve siyaset adamıdır. Önemli bir tarihi kişiliktir. Dolayısıyla bu yönüyle bakıldığında bugünlerde büyük bir üzüntümüz var. Maalesef gençler arasında internet Türkçesi dediğimiz bir yeni nesil kullanımı yaygınlaşıyor ki bunun Türkçeyle esasen uzaktan yakından alakası yok. Ben Karaman'dan bu çağrıyı güzel, temiz, nezih Türkçe çağrısını Karamanoğlu Mehmetbey'in de aziz hatırasını yad ederek hatırlatmak istiyorum. Bu yönde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak bizim çok özel ve kapsamlı çalışmaları var. Üç Genel Müdürlüğümüz bünyesinde dilin doğru ve güzel kullanımına yönelik çok büyük kampanyalarımız var. Dilini unutan milletler kültürünü, tarihini, medeniyetini, kimliğini, aslını neslini her şeyini unutur. Diliyle bağı kopan bir halkın geçmişiyle bağının yaşaması mümkün değildir. O nedenle Karaman simge bir şehirdir" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku