31 NUMARALI REKLAM ALANI
Topuz çizgiyi aşmayacak kadar bizi tanır

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Trabzonspor'dan Trabzon'da 3 puan almak geçen hafta kaybettiğimiz talihsiz puan adına önemliydi'' dedi.

Terim, Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda deplasmanda Trabzonspor'u 4-2 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, İstanbul dışında son deplasman maçını oynadıklarını belirtti.

Terim, ''Trabzonspor, Türkiye'de hem sahasında hem deplasmanda her an her şeyi yapabilecek takımlardan biri. Çarşamba günkü maç da kolay olmayacak. 3 puan aldığımız için sevinçliyim. Çünkü biz iki kere içeride oynarken rakibimiz yarın ve 2 tane daha dışarıda oynayacak'' diye konuştu.

''Haftaya lider girmek güvenimizi devam ettirecek''
Lig yarışını 2 puan önde götürdüklerini ifade eden Terim, şöyle konuştu:

''Daha doğrusu 9 puan ile başladık, 1 maçta 2 puana indi. Herkes enteresan bir şekilde bir olayı izliyor. 7 puan birden kaybediyorsunuz, hatta o ikinin birini kesebilirlerdi, olmadı. Dolayısıyla Trabzonspor'dan Trabzon'dan 3 puan almak kaybettiğimiz talihsiz puanın telafisi açısından önemliydi. Her şeye rağmen haftaya lider girmek güvenimizi devam ettirecektir. Bu bakımdan önemliydi.''

Futbolu güzelleştirmeye yönelik ve başarılı olmak konusunda istediklerinden ödün vermemeye devam edeceklerini vurgulayan Terim, ''Mümkünse her maçta çok pozisyon bulmak istiyoruz. Bizim iyi oynamamızın nedenlerinden biri Trabzonspor'dur. Çünkü onlar da atak oynayan bir takım. Biz hücum isterken Trabzonspor, defans manasında bir şey yapmadı. O da hücum etmek istediği için güzel maç çıktı ortaya. Futbolu güzelleştirmekten ödün vermeyen iki takımın mücadelesiydi'' ifadesini kullandı.

Selçuk İnan'ın duran toplarla galibiyette önemli etken olmasına ilişkin ise Terim, ''Antrenmanlarda onun çalıştığı sarı adamları var, barajlar... Sürekli çalışıyor. Bugünkü futbolda açamadığınız defansta duran topların önemi fazla. Duran toplar bazen iyi bir anahtar olabiliyor. Selçuk da başarıyla bunu kullandı'' dedi.

''Geçen hafta kazaya uğradık''
Şampiyonluk yarışının son haftaya da gidebileceğini, daha önce de netleşebileceğini ifade eden Terim, şöyle konuştu:

''Biz iyi oynuyoruz, 34 haftayı iyi bitirdik. Geçen hafta kazaya uğradık. Trafik kazası, futbol kazası ne derseniz deyin futbolda bu var. Toparlanıp Trabzonspor'dan puan almak önemliydi. Herkesin her yerde, her an kazanabilecek veya kaybedecek durumda olduğuna inanıyorum. Çünkü bu 4 takım her zaman birbirini yenebilir.''

Terim, penaltıdan çok emin olmadığını dile getirerek, '' Olcan, iyi bir çocuk. Sormanızda yarar var. Onun dışında gol de olabilir ama Muslera takımımızın en iyi, güvenilir oyuncularından biri. Lig bitiyor, yeniden başlıyor. Oyuncular konsantrasyon sorunu çekebiliyorlar'' dedi.

''Mehmet Topuz, çizgiyi aşmayacak kadar bizi tanır''
Terim, Mehmet Topuz ile Fenerbahçe maçı sonrasında soyunma odasında yaşandığı iddia edilen diyalogla ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:

''Bu konuda bir bilgi kirliliği var. Bir defa maçtan sonra içeri ilk ben girdim. Ben, sahada kim ne yaptı bilmiyorum. Kızmam için bir sebep de yok. Benim duyduğum bir yerde bunun cevabı verilir, nerede olursa olsun. Buna, sadece Galatasaray Arena'da da değil Türkiye'nin her türlü koridorunda cevap verilir. Kendi söyledi, kendi dinlediyse bilmiyorum. Duyduğumuzda cevabı verilir. Ayrıca Topuz çizgiyi aşmayacak kadar bizi tanır. Onun için Galatasaray Kulübü gereken açıklamayı yaptı ama bizi tanıyanlar eğer duysak bunun cevapsız kalmayacağını çok net bilir, nerede olursa olsun. Ben sadece gözlemcilerin yazdığı gibi bütün herkesin burnu kanamadan, kimseye bir şey olmadan soyunma odalarına gitmeleri için herkese 'hadi aslanım' dedik. Bunun dışında bir şey yok.''

NECATİ ATEŞ: NET BİR GALİBİYET
Bugün iki gol atan Necati Ateş maç sonunda yaptığı açıklamada, "Bugün kırılma maçlarından bir tanesini oynadık. Geçen hafta kaybettiğimiz maçtan sonra önemliydi. Net bir galibiyet aldık. Geçen hafta son vuruş yapamamıştık. Bu hafta yaptık ve kazandık. Önümüzdeki maçları kazanıp şampiyon olmak istiyoruz. 2 gol attım ama önemli olan maçı kazanmaktı" dedi.

MUSLERA: PENALTI DEĞİLDİ
alatasaray'ın kalecisi Muslera da ''Çok önemli bir maçtı ve önemli bir adım attık. Önümüzdeki iki maçımız içeride ve iyi konsantre olmamız gerekiyor. İlk yarıda maçı domine ettik ve pozisyonlara girdik. İkinci yarıda pozisyon verdik ama genelinde iyi oynadık'' diye konuştu.

Muslera, penaltı pozisyonuyla ilgili, ''Penaltı pozisyonlarında gayet dürüst davranıyorum. Penaltıysa çıkıp doğrusunu söylüyorum. Bence bu pozisyon penaltı değildi. Kırmızı olabilir miydi? Penaltı yaptırdıktan sonra bunu düşündüm ama bu pozisyonu çok iyi bir senaryoyla atlattığımı düşünüyorum'' dedi.

EBOUE:İNGİLTERE'DE DE BÖYLE ŞEYLER YAŞAMIŞTI

Galatasaraylı Eboue ise ''Bizim için çok önemli bir 3 puandı. Bu nedenle Allah'a böyle bir galibiyeti elde ettiğimiz için bir kez daha teşekkür ediyorum'' dedi.

Eboue, Zokora ve Emre Belözoğlu arasında daha önce geçen olaya ilişkin ise şunları söyledi:

''Zokora ile çok iyi arkadaşlığımız var. Tabiri caizse yaş olarak benden büyük olduğu için babam diye nitelendirebilirim. Milli takımda da çok iyi ve yakın arkadaşız. Karakterini ve özünü çok iyi bilen biri olarak iyi bir insan olduğunu söyleyebilirim. Fenerbahçe maçında başından geçen hoş bir şey değil. Önce işinize sonra takım arkadaşlarınıza ve rakibinize saygınız olacak. Emre'nin İngiltere'de de başından böyle şeyler geçmişti.''

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku