31 NUMARALI REKLAM ALANI
Rakiplere çalıştılar!

Sivas ile Ordu 1-1 berabere kaldı, sevinen ilk 8  için mücadele eden diğer takımlar oldu.

Son haftalarda kazanmakta oldukça zorlanan Sivasspor, maçın 23. dakikasında Eneramo'nun şık golüyle öne geçti, ancak konuk takım buna 34. dakikada Javito ile yanıt verdi. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, 2. devrede iki takımın da çabası sonuç vermedi ve mücadele 1-1 sona erdi.

SİVASSPOR: 1 - ORDUSPOR: 1

STAT: 4 Eylül
HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun, Nihat Mızrak, İsmail Şencan

SİVASSPOR: Atilla, Uğur, Navratil, Rajnoch, Ziya, Kadir, Cerny (Dk. 64 Cihan Özkara), Erman, Grosicki (Dk. 45 Mehmet Nas), Pedriel, Eneramo
ORDUSPOR: Fornezzi, Angelo, Yalçın, Sedat (Dk. 46 Ömer), Selçuk, Gosso (Dk. 84 Onur), Ali, Murat (Dk. 68 Bruno Rosa), Jovita, Hakan, Stancu

GOLLER: Dk. 23 Eneramo (Sivasspor), Dk. 34 Jovita (Orduspor)
SARI KARTLAR: Dk. 20 Erman, Dk. 83 Uğur (Sivasspor), Dk. 81 Angelo, Dk. 90 3 Fornezzi (Orduspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
10. dakikada savunmanın arkasına gönderilen topa hareketlenen Stancu'nun ceza alanı çizgisi üzerinden sert vuruşunda top, auta çıktı.
13. dakikada Jovita'nın ceza alanı sol çaprazından sert vuruşunda kaleci Nihat, topu iki hamlede kontrol etti.
23. dakikada Sivasspor öne geçti. Ev sahibi takımın organize gelişen atağında Erman'ın ceza alanı dışından sert vuruşunda savunmaya da çarpan top, Pedriel'in önünde kaldı. Bu futbolcu meşin yuvarlağı kale alanında ön direğe doğru hareketlenen Eneramo'ya gönderdi. Eneramo da rakibinin hamlesine rağmen topuğuyla şık bir vuruş yaparak, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0.
34. dakikada Orduspor skora dengeyi getirdi. Bu dakikada sağ kanatta topla buluşan Stancu'nun defansın arkasına gönderdiği meşin yuvarlakla buluşan Jovita, rakibinden şık bir hareketle sıyrıldıktan sonra kaleci Atilla ile karşı karşıya kaldı. Jovita'nın yerden sert vuruşunda top, ağlarla buluştu: 1-1.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
50. dakikada Erman'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmadan seken topu önünde bulan Pedriel'in sert vuruşunda meşin yuvarlak, direğin üstünden auta çıktı.
59. dakikada Ziya'dan kaptığı topla Sivasspor kalesine doğru hareketlenen Hakan'ın uzak mesafeden sert vuruşunda meşin yuvarlak, direğin üstünden auta gitti.
73. dakikada gelişen Sivasspor atağında, Orduspor savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı meşin yuvarlağı önünde bulan Kadir'in sert vuruşunda top, üst direkten oyun alanına geri döndü. Meşin yuvarlağı savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

SİVASSPOR CEPHESİ
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Orduspor karşısında 3 puanı hak edecek bir oyun oynamadıklarını belirterek, ''Maçın hakkı beraberlikti'' dedi.

Çalımbay, Orduspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, ''Bugünkü maç bizim için çok önemliydi. Alacağımız 3 puan bizi çok iyi yerlere getirecekti ama maça baktığımız zaman kazanılmış 1 puan olarak görüyorum. Çünkü, arkadaşlarımızın gösterdiği performansın hiçbirinden memnun değilim'' diye konuştu.

Her oyuncusunun kapasitesinin çok çok altında oynadığını belirten Çalımbay, ''Bu oyunla bizim maçı kazanmamız mümkün değildi. O yüzden maçın hakkı beraberlikti. Halbuki buradan alacağımız bir 3 puan, bizi play-off açısından iddialı bir duruma getirecekti'' şeklinde konuştu.

Attıkları golün ardından takımın temposunun giderek düştüğünü anlatan Rıza Çalımbay, golü yedikten sonra da pas hatalarının çoğaldığını, girdikleri birkaç pozisyonu da değerlendiremediklerini vurgulayarak, ''Sadece Kadir'in direkten dönen şutu vardı. Bu sene bizim burada oynadığımız en kötü maçtı. Biz burada veya deplasmanda mağlup olduğumuz zaman bile bunun üstünde futbol oynuyorduk. Bugünkü maçın hakkı beraberlikti. Orduspor takımı da bilhassa defansta mükemmel mücadele etti. Kalecileri de çok çok iyi oynadı. Biz bugünkü oyunumuzla 3 puanı hak edecek bir oyun oynamadık, maçın hakkı beraberlikti'' ifadelerini kullandı.

KUPA MAÇI
Galatasaray ile Türkiye Kupası'nda karşılaşacaklarını hatırlatan Çalımbay, şunları söyledi:
''Şimdi önümüzde Galatasaray ile yapacağımız bir kupa maçımız var. Eğer bu oyunun üzerine çıkamazsak, o da hayal olur. Ondan sonra 3 tane çok kritik maçımız var. Hala iddiamız devam ediyor, o maçları iyi bir şekilde bitirirsek, istediğimiz yere geliriz ama bu futbolla değil. Bunun çok üstüne çıkmamız gerekiyor.''

Sivasspor'un kaptanı Uğur Kavuk ise kazanmaları gereken bir maçta 2 puan kaybettiklerini savunarak, ''Üzgünüz. Kalan 3 maçı kazanıp, ligde ilk 8 takım arasına girmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Mehmet Nas da Orduspor maçı öncesindeki 5 maçta galibiyet elde edemediklerini hatırlatarak, bu karşılaşmada da öne geçmelerine rağmen kazanamadıklarını söyledi.

ORDUSPOR CEPHESİ
Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper ise ''Tabii ki her hoca her maçtan galibiyetle ayrılmak ister, 3 puanla ayrılmak ister. Ama bugün baktığımızda genel anlamda burada alınan 1 puan çok iyi. Çünkü, Sivasspor çok iyi bir takım. İyi bir takıma karşı zor saha şartlarında oynadık. Baktığınız zaman zemin çok kötüydü'' değerlendirmesi yaptı.

Maçın ilk yarısında çok pozisyona girdiklerini ifade eden Cuper, şöyle devam etti:

''Hatta 3-4 tane net gol pozisyonumuz vardı ama olmadı. İlk yarı iyi oynadık ama ikinci yarı sanki üstünlük biraz daha Sivasspor'a geçti. Özellikle son 10 dakikada Sivasspor kalemize çok fazla yüklenmeye başladı. Neticede buradan 1 puanla ayrıldık. Tekrar söylüyorum, Sivasspor'un çok iyi oyuncuları var, güzel bir sistemde oynuyorlar. Ondan dolayı burada alınan 1 puanın iyi olduğunu düşünüyorum. Bugün çok daha önemli bir şey kazandık. Bugün 1-0 geriye düştükten sonra oyuncularım duruşlarını hiç bozmadılar, asla düzenlerini kaybetmediler, yılmadılar ve bunun neticesinde de zaten gol attık. Ondan dolayı bunun önemli kazanç olduğunu düşünüyorum.''

Orduspor'un golünü atan Javier Jovita, 1-0 geriye düştükleri maçtan 1 puan çıkarmayı başardıklarını belirterek, alınan 1 puanın çok iyi olduğunu söyledi.

SİVAS 3 PUANA HASRET KALDI
Orduspor ile berabere kalan Sivasspor'un ligdeki galibiyet hasreti de 6 maça çıktı.

En son ligin 25. haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 5-1 mağlup eden ''Yiğidolar'', bu galibiyetin ardından bugüne dek geçen 41 günde, ligde yaptığı 6 maçın 3'ünden beraberlikle, 3'ünden ise mağlubiyetle ayrıldı.

Bu 6 maçlık periyotta Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'a yenilen Sivasspor, Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Orduspor ile de berabere kaldı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku