31 NUMARALI REKLAM ALANI
Ligden düşen ikinci takım belli oldu!

Spor Toto Süper Lig'de, Ankaragücü'nün ardından ligden düşen ikinci takım da belli oldu. 32. haftada sahasında Sivasspor'a 3-1 yenilen Manisaspor 2009 yılında yükseldiği Spor Toto Süper Lig'e veda etti. Ligin ilk yarısını 24 puanla kapatan Manisaspor, ikinci yarıdaki 15 maçta sadece 8 puan alarak Bank Asya 1. Lig'in yolunu tuttu. Ligin bitimine 2 hafta kala 32 puanda kalan ve Antalyaspor'un Ankaragücü'nü yenip puanını 39'a çıkarması üzerine ligden düşen Ege ekibi, teknik direktör Kemal Özdeş'le başladığı sezona, Ümit Özat ve Reha Erginer'le devam etmişti.

MANİSASPOR: 1 - SİVASSPOR: 3

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Bülent Yıldırım, Bahattin Duran, Mehmet Şahan Yılmaz

Manisaspor: İlker, Hüseyin, Akaminko, Yiğit İncedemir, Dixon, Nizamettin, Ferhat, Ahmet İlhan (Dk. 84 Murat Gürbüz), Murat Erdoğan (Dk.77 Bekir), Kahe (Dk.73 Vucicevic), Promise İsaac
Sivasspor: Atilla, Ziya, Mehmet (Dk.46 Pedriel), Kadir, Erman (Dk. 88 Muhammet), Eneramo, Milan Cerny (Dk. 62 Pawel Grosicki), Jaquues Faty, Jakup Navratil, Jan Rajnoch, Uğur

Goller: Dk. 8 Kadir, Dk. 71 Erman, Dk. 87 Pedriel (Sivasspor), Dk. 38 Ferhat (Manisaspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
5. dakikada Sivasspor defansının cezalanı içerisinde hatalı paslaşmasında topa sahip olan Kahe'nin kaleye vuruşunda, top üstten auta gitti.
8. dakikada Sivasspor'un atağında, Kadir ceza sahası önünde rakibinden sıyrılarak attığı şutla, topu kaleci İlker'in kapattığı köşeden ağlara gönderdi: 0-1
20. dakikada Nizamettin ile başlayan Manisaspor atağında, ceza sahası içinde topla buluşan Kahe'nin, kaleciyi de geçtikten sonra boş kaleye vuruşunda top üstten auta gitti.
24. dakikada Ahmet İlhan ceza alanına girerken Kahe'yi gördü. Bu futbolcunun kaleye sert vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.
36. dakikada Sivasspor atağında Kadir'in ceza alanına ortasında Eneramo'nun kafa vuruşunda top yanda auta gitti.
38. dakikada sağ kanattan Isaac'ın ortasında kale arka direği hizasında topla buluşan Kahe, ceza alanı dışındaki Ferhat'ı gördü. Ferhat'ın uzaktan sert şutunda top ağlara gitti: 1-1
45. dakikada sol kanattan yapılan ortada Kahe'nin kafa vurşunda top üst direkten döndü.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
59. dakikada Murat Erdoğan'ın pasıyla buluşan Isaac'ın ceza alanı içerisinden kaleye sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağın sahibi oldu.
59. dakikada rakibinden sıyrılarak hızla ceza sahasına giren Ahmet İlhan'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kale direğine çarparak auta çıktı.
70. dakikada defansın uzaklaştırmak istediği topa sahip olan Kahe'nin kaleye uzaktan sert şutunda top ağlara gitti. Fakat hakem Bülent Yıldırım ''ofsayt'' gerekçesiyle golü vermedi.
71. dakikada Erman'ın ceza alanı içerisinden kaleye sert şutunda top ağlara gitti: 1-2
87. dakikada ceza alanı içerisinde kaleci ile karşı karşıya kalan Pedriel kalecinin solundan topu ağlara gönderdi: 1-31

3 SENE SONRA DÜŞTÜ
Spor Toto Süper Lig'de toplamda 6. sezonunu geçiren Manisaspor, 2011-2012 sezonunun bitimine 2 hafta kala Süper Lig'e veda etti.

Süper Lig'de 2011-2012 sezonuna iyi bir başlangıç yapan ve sıralamada 3. sıraya kadar yükselen Manisaspor, daha sonra istediği sonuçları alamayınca düşme hattına kadar geriledi. Ligde 32. haftada Manisa'da konuk ettiği Sivasspor'a 3-1 yenilen Ege temsilcisi, bu sonuçla ligde 32 puanla 17. sıraya geriledi.

Düşme hattının üzerindeki Medical Park Antalyaspor'un 7 puan gerisinde kalan Manisaspor, bitime 2 hafta kala lige veda etti.

Gelecek yıl Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek olan Manisaspor, ilk olarak 2005-2006'da mücadele ettiği Süper Lig'de üst üste 3 sezon yer aldıktan sonra 2007-2008 sezonu sonunda Bank Asya 1. Lig'e düşmüştü. Ege temsilcisi bir sezon aradan sonra tekrar Süper Lig'e yükseldikten sonra yine 3 sezon Süper Lig'de yer almış, ardından Bank Asya 1. Lig'e dönmüş oldu.


SAMSUN'UN İŞİ MUCİZELERE KALDI
Sahasında, 9 kişi kalan Mersin İdman Yurdu'nu 2-0'la geçen Samsunspor ise puanını 33'e yükseltti. Samsunspor'un ligde kalması için kalan iki maçını kazanması ve Antalyaspor'un da kalan iki maçını kaybetmesi gerekiyor. Karadeniz temsilcisinin ikili averajda Antalyaspor'a üstünlüğü bulunuyor.

Bu arada Kayserispor'u 1-0 mağlup eden Karabükspor 40 puana yükseldi ve kümede kaldı.

Günün diğer sonuçları ise şöyle:

Ankaragücü    0 - 3    Antalyaspor
Eskisehirspor    0 - 2    Gaziantepspor
Karabükspor    1 - 0    Kayserispor
Orduspor    0 - 0    Gençlerbirliği

"Amacımız gelecek senenin planlarını yapmak"
Manisaspor Teknik Direktörü Reha Erginer, Sivasspor karşısında aldıkları yenilgiyle matematiksel olarak Spor Toto Süper Lig'e veda ettiklerini belirterek, ''Artık amacımız, bundan sonra önümüzdeki iki haftayı en iyi şekilde geçirip, senenin hesaplarını, planlarını yapmak'' dedi.

Erginer, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, Spor Toto Süper Lig'e sezon sonunda veda etmelerinin kesinleştiğine işaret etti.

Bu aşamadan sonra geleceği düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Erginer, ''Artık amacımız bundan sonra önümüzdeki iki haftayı en iyi şekilde geçirip, senenin hesaplarını, planlarını yapmak. Oyunla ilgili fazla konuşulacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çalkantılı geçen iki haftadan sonra bu şekilde mücadele etmemiz aslında iyiydi. Maçta pozisyonlarımız da çoktu. Skorun, maçın hakkı olmadığını düşünüyorum'' diye konuştu.

Sivasspor cephesi
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise her iki takım için de zor olan bir maç olduğunu, ancak konum itibariyle Manisaspor açısından çok daha kritik bir maç oynandığını dile getirdi.

Takım olarak buradan 3 puanla ayrılarak üst sıralardan kopmamayı hedeflediklerini belirten Çalımbay, şunları kaydetti:

''Zaman zaman iyi, zaman zaman da istemediğimiz şekilde oynadık. Galatasaray maçından sonra tekrar böyle gerilimi yüksek bir maçı oynamak zordu, ama arkadaşlar girdikleri pozisyonları çok iyi şekilde değerlendirdiler ve istediğimiz galibiyeti aldık. Manisa takımı için üzgünüz, ama ben tekrar çok iyi bir şekilde döneceklerine yürekten inanıyorum. Onlara da başarılar diliyorum.''

Çalımbay, takım olarak her deplasmanda gol bulduklarına da işaret ederek, şöyle devam etti:

''Ligde daha işimiz bitmedi. Oynayacağımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Samsunspor maçları var. Onları da iyi şekilde bitirsek, ligi çok iyi bir yerde bitirmiş olacağız. Bana göre, benim takımım bu senenin en iyi takımı. Çünkü hakikaten büyük sıkıntılar yaşayarak buralara geldik. Yılmadık, mücadele ettik, buralara kadar geldik. Kalan iki maçı da iyi şekilde bitirip, sezonu bize yakışır şekilde kapatmak istiyoruz'' diye konuştu.

Sivassporlu oyuncular Muhammet Ali, Erman ve Kadir ise çok kritik bir maça çıktıklarını, hedefleri doğrultusunda maçtan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku