31 NUMARALI REKLAM ALANI
Karabükspor'da yüzler gülüyor!

Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan mücadelede geçen hafta ligde kalmayı garantileyen Karabükspor, Mersin İdman Yurdu deplasmanından da 2-0'lık galibiyetle dönmeyi başardı.

Ligdeki 13. galibiyetini alan Karabükspor, puanını 43'e yükseltirken; iki haftadır sahadan mağlubiyetle ayrılan Mersin İdman Yurdu, haftayı 42 puanla kapattı. Mersin İdman Yurdu, ligin son haftasında Eskişehirspor deplasmanına çıkarken; Karabükspor kendi evinde Beşiktaş'ı konuk edecek.

Mersin İdmanyurdu: 0 - Kardemir Karabükspor: 2

Stat: Tevfik Sırrı Gür
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Selçuk Kaya, Asım Yusuf Öz

Mersin İdman Yurdu: Cengiz, Tisdell  (Dk. 46 Moritz ), Boum, Çağdaş, Ben Yahia, Erdal  (Dk. 46 Beto ), Bueno, Mustafa, Nurullah, Erhan  (Dk. 68 İbrahim Ferdi ), Delev

Kardemir Karabükspor: Bora, Erdem, Güven, Anıl, Mustafa  (Dk. 73 Kağan ), Erkan, Hamroun, Mehmet  (Dk. 85 Bilal ), Muhammet, Hakan  (Dk. 68 Birol ), Ragued

Goller: Dk. 3 Mehmet, Dk. 54 Mustafa (Kardemir Karabükspor)
Sarı kartlar: Dk. 53 Ben Yahia, Dk. 63 Moritz (Mersin İdman Yurdu)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
17. dakikada, Tisdell'in soldan ortasını çok iyi takip eden Erdal'ın kafa vuruşunda top, kaleci Bora'da kaldı.
20. dakikada, Mersin İdmanyurdu atağında, Mustafa'nın cezaalanına gönderdiği topu iyi takip eden Nurullah, meşin yuvarlağı rakibine kaptırarak gelişen pozisyonu değerlendiremedi.
33. dakikada Tisdell'in soldan ortasına hareketlenen Erdal'ın sert şutunda kaleci Bora, erken çıkarak topu kontrol etti.
36. dakikada gelişen Mersin İdmanyurdu atağında, cezaalanı içerisinde topla buluşan Ben Yahia'nın yaptığı plase vuruşta top, kaleci Bora'da kaldı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
50. dakikada, Kardemir Karabükspor atağında, sağdan Mehmet'in ortasını çok iyi takip eden Güven'in yaptığı kafa vuruşunda top, kale direğine çarparak oyuna dondu. Dönen topu, Mersin İdmanyurdu savunması uzaklaştırdı.
54. dakikada, Mehmet'in sağdan pasına iyi hareketlenen Mustafa, cezaalanı içinde kaleci Cengiz'in sağından topu ağlara gönderdi. 0-2
60. dakikada, Mehmet'in cezaalanı içerisinde pasıyla buluşan Güven, müsait pozisyonda topu üstten auta gönderdi.
70. dakikada, Mersin İdmanyurdu atağında Bueno, orta sahadan kazandığı topla ceza sahasına ilerledi. Bueno'nun ceza alanına girmeden sert vuruşunda top az farkla auta çıktı.
83. dakikada gelişen Mersin İdmanyurdu atağında, Ben Yahia'nın sağdan ortasını çok iyi takip eden Beto topa sert vurdu, kaleci Bora yatarak topu kontrol etti.
89. dakikada, cezaalanının sağından serbest vuruşu kullanan Moritz'in sert şutunda kaleci Bora topu kontrol etti.

Mersin İdmanyurdu cephesi
Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor'a 2-0 yenilen Mersin İdmanyurdu'nda üzüntü yaşanıyor.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, böyle müsabakalara konsantre olmanın kolay olmadığını söyledi.

Ligin kendileri açısından kendi sahalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları maçla bittiğini ifade eden Sağlam, ''Artık bir bıkkınlık ve isteksizlik var. Hepimiz insanız, hepimizin bunu doğal karşılaması gerekiyor. Bu maça çok iyi konsantre olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Rakibimiz açısından da aynı. Her iki takım da müsabakaya normal kadrosundan çok eksik başladı. Dolayısıyla özellikle bizim açımızdan çok iyi bir müsabaka olmadı. Rakibimiz iki tane pozisyon buldu ve iyi değerlendirdi. Sonuç olarak da mağlup olduk. Şu saatten sonra yapılacak tek iş var; o da önümüzdeki senenin planlamasını yapmak'' dedi.

Sağlam, bir basın mensubunun bazı medya kuruluşlarında başka bir kulübe gideceği yönündeki iddiaları hatırlatarak, ''Mersin İdmanyurdu defteri kapandı mı?'' şeklindeki sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Önümde Mersin İdmanyurdu defteri yoktu. Spor kamuoyu beni iyi tanır. Ben mukavelem varken, çalıştığım süre içerisinde başka bir kulüple asla görüşmem. Bu nedenle şimdi de hiçbir kulüple görüşmedim. Başkanımızla oturup konuştuk. İkimiz de gelecek yıl bu kulübün başarısını istiyoruz. Bu sene ortada olmayan bir stat, antrenman sahaları ve ortada olmayan bir takım vardı karşımızda. Dolayısıyla çok ciddi zorluklarla karşılaştık. İlk seneyi böyle atlatmak çok önemliydi. Belki megalomanlık kabul edilebilir, ama bana göre Mersin İdmanyurdu en az şampiyon olan takım kadar başarılı. Çünkü gerçekten çok zorluklarla savaşarak bu hale geldi. Gelecek yıl bu sezona göre daha iyi bir takım olacak. En azından, yarım takım, antrenman sahalarımız ve iyi bir stadımız var. Gelecek yıl bunlarla uğraşmayacağız. Uğraşmak zorunda olduğumuz tek şey, iyi transfer. Bu sene stada ve diğer sorunlara harcadığımız bütçeyi de transfere harcama imkanı bulacağız. Dolayısıyla bu seneden daha iyi bir takım ortaya çıkarmak zorundayız. Gelecek yıl, bu seneki başarıyı kimse kabul edemez. Gelecek yıl, bu seneden daha başarılı bir grafik çizecek transfer politikası üretmek zorundayız.''

Kaleci Cengiz Biçer de kendi evlerindeki sezonun son maçını galibiyetle taçlandırmak istediklerini, ancak sahadan mağlup ayrıldıkları için takımı ve kendi adına çok üzgün olduğunu bildirdi.

Futbolculardan Nurullah Kaya ise rakiplerinin kendilerinden daha iyi oynadığını ve haklı bir galibiyet aldığını, maçın sonucuna baktıklarında maça iyi konsantre olamadıklarını gözlemlediklerini kaydetti.

Kardemir Karabükspor cephesi
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz da stattaki zeminin mükemmel derecede iyi olduğunu, stadı oluşturanların da takdiri hak ettiğini söyledi.

Çok iyi bir oyun çıkardıklarını anlatan Korkmaz, şunları kaydetti:
''İlk golün erken gelmesi, bizim için avantaj oldu. İlk yarı top rakibimizde olmasına rağmen, pozisyon vermediğimiz gibi, pozisyona da girdik. İkinci yarıda ise ilk yarıya oranla top daha çok bizdeydi. Kazanmamız önemliydi. Özellikle kupa maçıyla birlikte son 3 maçtan galip gelmek ve gol yemeden sahadan ayrılmak önemliydi. Ligde kalmayı garantilememize rağmen, profesyonelce davranan futbolcularımı kutluyorum. Konsantrasyonlarını hiç bırakmadılar ve oyun disiplini anlamında da çok üst seviyedeydik. Sonuç olarak hak ettiğimiz bir 3 puan aldık.''

Futbolculardan Mustafa Sarp ise Mersin İdmanyurdu'nun topa sahip olan bir takım olduğunu, bu yüzden alınan galibiyetin çok anlamlı olduğunu belirtti.

Futbolculardan Hocine Radued de takım olarak çok akıllıca bir oyun oynadıklarını ve sahadan galip ayrılmasını bildiklerini vurguladı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku