31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hepiniz Meleksiniz!

Fenerbahçe Universal, Kadınlar Avrupa Sampiyonlar Ligi ''Dörtlü Final'' organizasyonunun final maçında Fransa'nın RC Cannes takımını 3-0 yenerek, şampiyon oldu.

Fenerbahçe Universal: 3 - RC Cannes: 0

Salon: Haydar Aliyev
Hakemler: Zorica Bjelic (Sırbistan), Heike Kraft (Almanya)

Fenerbahçe Universal: Naz, Logan, Fabiana, Shashkova, Kim, Eda (Nihan)
RC Cannes: Kozlova, Rasic, Centoni, Samec, Ravva, Antonijevic (Cardullo, Fomina, Durakovic, Lozancic)

Setler: 25-14, 25-22, 25-20
Süre: 76 (23, 26, 27)

 Galeri için tıklayınız...

Yarı finalde dün güçlü rakibi Rusya'nın Dinamo Kazan takımını 3-1 yenerek finale adını yazdıran ''Sarı Melekler'', final maçında Fransa temsilcisini set vermeden geçerek, Avrupa Şampiyonluğu'nu elde etti.

Maça iyi başlayan, 1. teknik molayı 7-8 geride geçen Fenerbahçe Universal oyunda üstünlüğü ele geçirerek, 2. teknik molaya 16-12 önde girdi. Bu moladan sonra mücadelesini daha da artıran sarı-lacivertliler önde götürdüğü mücadelenin ilk setini 25-14 kazanmasını bildi.

Maçın ikinci setine de iyi giren sarı-lacivertliler aynı temposunu sürdürürken, dengede giden oyunda 1. teknik molayı 8-7 önde geçti. 2. teknik molayı da 16-13 önde geçen ''Sarı Melekler'', savunmada dikkatli oynayıp, etkili smaçlarıyla üstünlüğünü koruyarak 2. seti de 25-22 kazanıp maçta 2-0 üstünlük yakaladı.

Çekişmeli geçen mücadelede 3. sette Fenerbahçe Universal karşısında bu bölümde daha dirençli görünen Fransa temsilcisi 1. teknik molayı 8-6 önde geçtiyse de rakibinin oyununa etkili servisler ve smaçlarla karşılık veren sarı-lacivertliler 2. teknik molada 16-14 üstünlük yakaladı. Maçın diğer bölümünde de üstün oyununu devam ettiren sarı-lacivertliler, bu seti de 25-20 kazanıp maçtan 3-0 galip ayrılarak, şampiyonluğa ulaştı.

KUPA FENERBAHÇE'NİN
Voleybol Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Universal, kupasını aldı.

Finalde RC Cannes'i 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaşan ''Sarı Melekler''e kupasını, maçın ardından düzenlenen törende Avrupa Voleybol Konfederasyonu Başkanı (CEV) Andre Meyer verdi.

Kupa törenine üzerinde ''Armanın gururu şampiyon sarı melekler'' yazılı tişörtler ve şapkalarla katılan Fenerbahçe Universal'e madalyalarını Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık takarken, Meyer de kaptan Seda Tokatlıoğlu'na şampiyonluk kupasını verdi.

Takım kaptanı Seda'nın şampiyonluk kupasını almasının ardından hazırlanan platformun arkasında ışık şelalesi oluşturuldu, havaya renkli konfetiler uçuruldu.
Fenerbahçeli oyuncular ve teknik heyet kupayla ilk coşkuyu yaşadıktan sonra yönetim kurulu üyelerinin de yanlarına gelmesiyle sevinçlerini sürdürdüler. Fenerbahçeli voleybolcuların ellerinde kupa töreni için platforma geldiklerinde Türk bayrağının yanı sıra Azerbaycan bayrağı da yer aldı.

Bu arada, madalya ve kupa törenleri öncesinde ''Dörtlü Final''in en iyi oyuncularına da ödülleri verildi.

Kim, en değerli oyuncu, Naz, en iyi pasör
Fenerbahçe'nin başarılı sporcularından Kim, ''Dörtlü Final'' organizasyonunun en skorer ve en değerli oyuncusu seçilirken, Naz Aydemir en iyi pasör oldu.

Kupa ve madalya törenleri öncesi düzenlenen törende Kim ve Naz'ın yanı sıra, İtalyan ekip Villa Cortese'den Pavan en iyi smaçör, Rus ekip Dinamo Kazan'dan Borisenko en iyi blokör, Villa Cortese'den Wilson en iyi servis atan, Fransa temsilcisi RC Cannes'ten Cardullo en iyi libero ödülünü aldı.

NİHAT ÖZDEMİR: TARAFTARA ARMAĞAN OLSUN

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir Avrupa Şampiyonluğu için, "Çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. 3 yıldır uğraşıyorduk bu kupa için. Geçen yıl da biz 3. Vakıfbank 1. olmuştu. Mücadele ettik, kazandık. Azerbaycan gibi bir kardeş ülkede bu kupayı kazanmanın ayrı mutluluğu var. Bütün Fenerbahçeliler'e armağan olsun" sözlerini kullandı.

AYDINLAR'A TEŞEKKÜR

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç ise Acıbadem'e ve Mehmet Ali Aydınlar'a voleybola olan katkılarından ötürü teşekkür etti.

Koç, "Mehmet Ali Aydınlar'a yatırımları için teşekkür etmek lazım. Son yıllarda Türk takımları Avrupa'da büyük işler yapıyor. 2 sene üst üste Türk takımlarının bu kupayı alması Avrupa'nın en iyisi oldumuğu gösteriyor.İnşallah voleyboldaki başarımız tüm alanlarda devam eder" dedi.

BAŞBAKAN'DAN KUTLAMA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kadınlar Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe Universal Voleybol Takımı'nı kutladı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Fenerbahçe Universal Bayan Voleybol Takımı'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olması sebebiyle Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir'e bir kutlama mesajı gönderdi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku