31 NUMARALI REKLAM ALANI
Gaziantep hız kesmiyor!

Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta mücadelesinde Gaziantepspor, Kamil Ocak Stadı'nda ligden düşmesi kesinleşen Ankaragücü'nü konuk etti. Ankaragücü'nü Cenk Tosun'un kaydettiği golle 1-0 mağlup etti. Bu sonuçla Gaziantepspor puanını 45'e çıkarırken konu ekip Ankaragücü 11 puanda kaldı.

Gaziantepspor: 1 - Ankaragücü: 0

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Abdullah Yılmaz, Serkan Akal, Bahtiyar Birinci

Gaziantepspor: Karcemarskas, Elyasa, Dany Nounkeu, Şenol Can, Serdar Kurtuluş, Turgut Doğan (Dk. 87 Sezer Badur), Marek Sapara, Binya, Cenk Tosun, Muhammet (Dk. 72 Ivan), Popov (Dk. 83 Sosa)
Ankaragücü: Bayram, Volkan (Dk. 83 Atilla), Aydın Toscalı, Ümit Kurt, Mehmet Taşçı, Bilal, Serkan, Veli Torun, Muhammed Türkmen (Dk. 46 Mert), Gökhan, Sinan (Dk. 46 Kağan)

Gol: Dk. 39 Cenk Tosun (Gaziantepspor)
Sarı kartlar: Dk. 67 Volkan, Dk. 88 Aydın Toscalı(Ankaragücü)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
11. dakikada, Marek Sapara ceza çizgisi yayı üzerinde topu Cenk Tosun'a aktardı. Hızla hareketlenerek ceza alanına giren bu oyuncunun sert vuruşunda top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Defans tehlikeyi uzaklaştırdı.
22. dakikada, Serdar Kurtuluş'un sağ çaprazdan altıpas içine yaptığı ortada Muhammet'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
29. dakikada, Dany Nounkeu ceza alanı içerisine ortaladı, defansın arasından iyi yükselen Muhammet'in kafa şutunda top az farkla auta gitti.
39. dakikada, Gaziantepspor aradığı golü buldu. Sol kanatta gelişen Gaziantepspor atağında Şenol Can'ın pasıyla ceza sahası içinde buluşan Cenk Tosun, sağ çaprazdan sert ve düzgün vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
45. dakikada, sol kanattan gelişen Gaziantepspor atağında, Turgut Doğan topu ceza sahası içine kadar taşıdı, bu oyuncunun ortasına Muhammet yatarak dokundu, kaleciyi geçen topu çizgi üzerinden Aydın Toscalı çıkardı.
54. dakikada, ceza sahası dışında topla buluşan Popov, kaleyi görür görmez sert vurdu, seken topu kaleci Bayram son anda kornere çeldi.
70. dakikada, Turgut Doğan'ın pasında Marek Sapara iki defans oyuncusunu geçip ortasını yaptı. Boş pozisyondaki Muhammet iyi yükselerek vurdu, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
76. dakikada Marek Sapara'nın pasında topla buluşan Turgut Doğan sol kanattan ceza alanına girdi, bu oyuncunun müsait pozisyondaki vuruşunda kaleci Bayram son anda uzanarak topun ağlara gitmesini engelledi.
85. dakikada, Kağan sol kanattan kavisli bir orta yaptı, kaleye yönelen top Karcemarskas'ı yanılttı, Karcemarskas son anda uzanarak topu kornere çeldi.

Gaziantepspor cephesi
Spor Toto Süper Lig'de sahasında oynadığı karşılaşmada Ankaragücü'nü 1-0 yenen Gaziantepspor'da teknik direktör Hikmet Karaman, ''Saygı duyulacak bir takım karşısında alınan 3 puan var. 1-0 bizim için hayırlı bir sonuç oldu'' dedi.

Karaman, karşılaşma sonrasında düzenlediği basın toplantısında, küme düşmesi kesinleşen Ankaragücü karşısında 3 puan aldıklarını, maç öncesi ve sonrasında her iki takımın taraftarlarının birbirini alkışlamasının Türk futbolunun özlediği ve örnek gösterilecek bir davranış olduğunu belirtti.

Hikmet Karaman, şöyle konuştu:
''Saygı duyulması gereken bir takım karşısında alınan 3 puan var. Bunun bilinciyle Ankaragücü taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Her iki taraftarın birbirini alkışlaması Türk futbolunun özlediği ve örnek gösterilecek bir davranıştı. Maçta, ilk yarı bayağı pozisyon vardı. Devreyi 1-0 önde kapattık. İkinci yarı ikinci golü atalım dedik. Çok koşan mücadele eden bir takım var. Yüreğini ortaya koyan bir Ankaragücü takımı vardı. Hakan Kutlu'yu da tebrik ediyorum. Zor günlerde takıma sahip çıktı. 1-0 hayırlı bir sonuç oldu. Önümüzdeki hafta Bursaspor ile çok önemli bir maça çıkacağız. Farklı bir sonuç olsaydı durum daha farklı olabilirdi. Oyuncularımızı bugüne kadar gelip son 7 haftayı da baz alırsak verdikleri mücadeleden dolayı tebrik etmek lazım. Artık Cumartesi-Pazar oynanacak maçların sonuçlarına, biz hangi şartlarda Bursaspor'la nerede olacağız, ona bakacağız. Oyuncularımızı tebrik etmek lazım. Onlar da kafalarına koymuş. Bursaspor takımı iyi bir ekip. İyi bir final oynayacağız. Oyuncularımız bu finali bence en iyi şekilde bitirmek isteyecektir. Rekorlar iyidir. İnşallah üst sıralara taşınırız.''

Türk futbolunda yönetici yetişmediğini, herkesin teknik direktör olmak istediğini ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, ''Avrupa şampiyonasına bu yüzden gidemedik. Yönetici yetişmiyor. Herkes teknik direktör olmak istiyor. Artık futboldan gelenler futbol federasyonunda, yönetim kurulunda olsun, sportif direktör olsun. Kulüplerin yönetim kuruluna girsin. Ama girmiyor. Kaç tane futboldan gelen adam var ki'' diye konuştu.

Ankaragücü cephesi
Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise ligin ikinci yarısına Ankara'da Beşiktaş ile berabere kalıp iyi girdiklerini anımsatarak, ''Ama ligden düştük. Gaziantep'te oyuncu arkadaşlarımız gerçekten iyi bir oyun sergiledi. Ama ön bölgede yaşadığımız sıkıntı ligin ikinci yarısından beri sürüyor. Bizim için her maç, hatta her antrenman bile bir tecrübe. Futbolcularımız ellerinden geleni yaptılar. Ama ne yazık ki skor almakta zorlandık. Gaziantepspor'a başarılar diliyorum'' diye konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku