31 NUMARALI REKLAM ALANI
Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu istemem

''Futbolda şike'' iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık hakkında açılan davanın 10'uncu duruşması başladı. Çağlayan'daki İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan'ın da aralarında bulunduğu 15 tutuklu sanık katıldı. Tutuklu sanık Abdullah Eker ise rahatsızlandığı gerekçesiyle duruşmaya gelmediği öğrenildi. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, eski futbolcu Ümit Karan, Cemil Turan, Alaeddin Yıldırım, Samet Güzel, Hasan Çetinkaya, Serkan Acar ve Faruk Yaşar'ın aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu. Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın da aralarında bulunduğu bazı yöneticiler de izleyici olarak katıldı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Bu arada, duruşma nedeniyle İstanbul Adalet Sarayı'nın içinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Salona önceki duruşmalarda olduğu gibi sadece ana bloktan giriş sağlandı. Salona giden diğer koridor ve geçişler güvenlik gerekçesiyle kapatılırken, asansörlerin de bu katta durması engellendi.

VOLEYBOLCULAR KUPA İÇİN İZİN İSTEYECEK
Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, öğleden sonra mahkemeye gelerek Şampiyonlar Ligi kupasını başkan Aziz Yıldırım'a getirmek için hakimden izin isteyecek.

FENER'İN ŞAMPİYONLUĞUNU İSTEMEM
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, tutuksuz sanıklardan Ümit Karan'ı sanık kürsüsüne çağırdı. Ümit Karan, savunmasında, "Şu anda hayatım alt üst oldu. Böyle bir olayda adımın geçmesi beni çok üzdü" dedi.
Eskişehirspor-Fenerbahçe maçında Fenerbahçe lehine şike yaptığı iddiasıyla suçlanan Karan, "Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istemem" diye konuştu. Mahkeme Başkanı Ekinci, Karan'a tutuklu sanık Ali Kıratlı ile yaptığı konuşmaların ne anlama geldiğini sordu. Ümit Karan ise "Böyle bir şeyle bana gelemezler; çok ağır tepki koyacağımı bilirler" ifadesini kullandı. Ümit Karan'ın ardından Murat Şahin'in savunmasına geçildi. Kasımpaşa'nın eski kalecisi Murat Şahin "Oynamadığım bir maçla suçlanıyorum" dedi. Şahin'in savunmasının ardından davaya ara verildi. Aranın ardından Fenerbahçeli futbolcu Sezer Öztürk'ün savunmasına geçildi.

SEZER ÖZTÜRK: YASA DIŞI TEKLİFTE BULUNULMADI
Fenerbahçeli futbolcu Sezer Öztürk, savunmasında; Sami Dinç'in avukatı olduğunu Şekip Mosturoğlu ile de tanışma maksatlı görüştüğünü söyledi.

Mosturoğlu'nun kendisiyle ilgilendiklerini söyleyen Öztürk, "Bana bu zamana kadar asla yasa dışı bir teklifte bulunulmadı. Ben Fenerbahçe'ye olan transferim çok uzun ve çıkmaza giren görüşmeler sonucu gerçekleşmiştir. Ancak yine de bu iddia ortaya atıldı. Eğer şike olsaydı bu kadar zor olmazdı transferim. Ben transfer için yasal temsilcim Hüseyin Ok'a yetki verdim. Transferler ile ilgili tüm çalışmaları o yaptı. Şekip beyin yanına babamla gittim. Tanışma amaçlı bir konuşmadır, transfer ücreti falan konuşulmadı. Şekip bey bana 'Futbolcuyla bir pazarlık durumu söz konusu olamaz' dedi" ifadelerini kullandı.

Başkan Ekinci, "Sami Dinç neden gizli konuşmak istedi seninle? Hiç tedirgin olmadın mı?" sorusuna, "Hayır, transferle ilgili olduğunu düşündüm, normal buldum" cevabını verdi.

HALİS'TEN GÖZYAŞLARI İÇİNDE SAVUNMA
Sezer Öztürk'ün ardından tutuksuz sanık menajer Mithat Halis, savunmasını gözyaşları içinde yaptı. Halis "1980'de siyasi davada yargılandım. Ama şike davasında yargılanmayı kendime yediremiyorum. Ben iddianameyi okumaya dahi gerek duymadım. Çünkü savcı ifademi dahi almadı Beni ciddiye almadılar. 80'de de siyasi davalarda yargılandım. Şimdi şike davasında yargılanmayı kendime yediremiyorum.  Bu hayırlı bir dava değil.Suçlama ne? Kim kimi neyle suçluyor? Bileyim de cevap vereyim. İhalenin olduğu yerde temizlik olmaz. Futbol da buna dahil. Duyum almışlar. Ne duyumu burada herkes duyum alıyor. Duyum nedir ya ne duyumu? Değil telefon konuşmalarını kapı arkasındaki konuşmalarını dahi kabul ediyorum. Lanet olsun. Bu olaylarla ilgim yok, ayrıca şike de teşvik de yok... Teşvik, şike bahis için olur. Burada öyle bir bağ yok" dedi.

KALECİ MURAT ŞAHİN: OYNAMADIĞIM BİR MAÇLA SUÇLANIYORUM
Tutuksuz sanık Murat Şahin, soruşturma döneminde Kasımpaşaspor kalecisi olduğunu, savunmasında şike yapıldığı iddia Fenerbahçe - Kasımpaşaspor maçında kendisinin oynamadığını söyledi.

Oynamadığı bir maçla ilgili olarak suçlandığını belirten Şahin, "Bu sebeple iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Mehmet Yenice bana Ankaragücü takımında tanıdığım futbolcular olup olmadığını sordu. Bunu neden sorduğunu bilmiyorum. Emniyette şike amaçlı diye yazmışlar ama emniyetteki ifademi kabul etmiyorum. Benim ağzımdan çıkan bir söz değildir o. Bana bir şike teklifi gelmedi" dedi.

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, "Mehmet Yenice sana ne amaçla bunu soruyor?" demesi üzerine sanık Şahin, "Hangi konu hakkında sorduğunu bilmiyorum. Menajerlikle ilgili sıkıntılarım vardı, konuyu irdelemedim" cevabını verdi.

Başkan Ekinci'nin, "İyilik yapacaktır belki, niye kesip atıyorsun?" sorusuna ise Şahin, "Sıkıntılı bir dönem yaşıyordum. Bu konulara girmedim" diye konuştu.

YILDIRIM: BURAYA GELSİNLER HESAPLAŞALIM
Mithat Halis'in ardından konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonsporluların da mahkemeye gelmesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Gelsinler hesaplaşalım. Benim 103 tane tapem okunsun, bir tane suçum varsa herkesin yerine yatarım" dedi. Yıldırım, "Nevzat Şakar ile konuşurken, dinlemeden haberleri varmış gibi konuşuyorlar. O tape burada yok, ben de var. Perşembe günü o tapeyi buraya getireceğim" ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, menajer Mithat Halis'e Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ile aralarında geçen telefon görüşmesi sordu. Halis, "Konuşmalarımızda şike ya da teşvikle alakalı hiçbir şey yoktur. Ne Fenerbahçe ne Trabzon şike ve teşvik primi amaçlı benim oyuncularım için bir girişimde bulunmadı" diye konuştu.

Yıldırım, daha sonra bazı açıklamalarda bulundu. Türk futbolunun tümünün mahkemeye geleceğini belirten Yıldırım, "Şahit olarak göstereceğim hepsi buraya gelecek. Herkes gelip 2 dakika konuşuyor, biz saatlerce ifade veriyoruz, bir biz yargılanıyoruz. Trabzonsporlular da gelsin. Gazeteler sadece bizi yazıyor. Burada Türk sporu yargılanıyor ise gelsinler yargılansınlar. Bu dava şike davası olsaydı ben yargılanmazdım" ifadelerini kullandı.

'BİR TANE SUÇUM VARSA HERKESİN YERİNE YATARIM'
Bunun üzerine Başkan Ekinci, "Talimat ile ifade alma yasal bir durumdur. Bir hafta ayıracağız. Talimatla ifadesi alınan sanıklar burada olacaklar. Acele ettiğiniz için bilmiyorsunuz. Çapraz sorgularınız olacak" dedi.

Aziz Yıldırım da, "6 ay sonra gelseler işe yaramaz. 6 ay daha yatacağız. Gelsinler hesaplaşalım, benim 103 tane tapem okunsun. Tapelerin birinde suç tespit edilirse hakkımdaki tüm suçlamaları kabul eder herkesin yerine yatarım. Nevzat Şakar ile konuşurken, dinlemeden haberleri varmış gibi konuşuyorlar. O tape burada yok, bende var. Perşembe günü o tapeyi buraya getireceğim" dedi.

Duruşmaya, verilen aranın ardından futbolcu İskender Alın'ın savunmasıyla devam ediliyor. İskender Alın "2 maçla suçlanıyorum. Ama onların birinde sahanın yıldızıydım. Diğerinde de 15 dakika oynadım" dedi.


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku