31 NUMARALI REKLAM ALANI
Fenerbahçe'de tarihi kongre!

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilen genel kurulun ilk gününde, raporlar ve mali konular üzerinde görüşmeler yapılırken, yönetim kurulu, faaliyetleri nedeniyle oy birliğiyle ibra edildi.

Yönetimin ibrasının ardından, tüzüğün 19. maddesi gereğince profesyonel futbol şubesinin hesapları ile denetim kurulu çalışmaları oy birliği ile ibra edildi.

Denetim Kurulu Üyesi Doğan Yeşin, bütçe tasarısıyla ilgili bilgiler verdikten sonra yapılan oylamada, 2012 yılı için hazırlanan 144 milyon 500 bin liralık bütçe kabul edildi.

Gündemde yer alan, Türkiye Futbol Federasyonu delegeleri ile özerk federasyonların delegelerinin seçimi ve sair konularda, amatör spor kulüpleri birliği kurulması halinde birliğe üye olunması hususunda ve kulüp için gerekli görülen her türlü gayrimenkul yatırımlarının yapılması, şirket ve gayrimenkul yatırım ortaklıklarının kurulması amacıyla gayrimenkul satın alınması, satın alma için her türlü kredinin temini, işlemlerin ifası, ipotek, intifa, irtifak hakkı ve yasalarda belirlenmiş her türlü ayni hak tesisi konularında yeni oluşacak yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi.

Yüzde 15 halka arz için yönetim kurulu yetki aldı

Fenerbahçe Sportif AŞ'nin daha önce halka arz edilen yüzde 15 hissesinden ayrı olarak, yüzde 15'e kadar hissesinin halka arzı konusunda yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi.

Bu konunun oylamaya sunulmasından önce kürsüye gelen kulüp asbaşkanı Murat Özaydınlı, bilgiler verdi.

Özaydınlı, yüzde 15 hisse satışından elde edilecek gelirin, faiz yükü getiren, banka borçlarının ödenmesinde kullanmak istediklerini ifade etti.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yüzde 15'inin halka arz edildiğini hatırlatan Özaydınlı, bütün yaşadıklarına rağmen camianın büyüklüğü ve Aziz Yıldırım'ın geçmişten gelen kurumsallaşma çalışmalarıyla kulübün mali yapısının çok sağlam olduğunu kaydetti.

Özaydınlı, geçen hafta İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda oluşan değerlere göre Galatasaray'ın 445 milyon, Beşiktaş'ın 190 milyon, Trabzonspor'un 266 milyon ve Fenerbahçe'nin borsadaki değerinin 1 milyar 300 milyon lira olduğunu bildirdi.

Özaydınlı'nın yaptığı açıklamaların ardından yapılan oylamada, yönetim kuruluna yüzde 15'e kadar halka arz için yetki verildi.

Tüzüğün 66/A maddesi kapsamında geçici ihraç cezası alan Mustafa Onbaşılı ve Aziz Yılmaz'ın, ihraç kararının bir kere daha disiplin kurulu tarafından görüşülmesine dair talepleri, oy çokluğuyla reddedildi.

Genel kurulun ilk günü, yarın yapılacak seçimde görev alacak sandık kurullarının başkanları ve üyelerinin seçiminin ardından sona erdi.

GÜNBOYU YAŞANANLAR

ÜYELERDEN AZİZ YILDIRIM'A ALKIŞ
Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da yapılan kongrenin başında yayınlanan videoda, 15 Şubat 1998'de ilk kez başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım'ın döneminde yapılan tesisler, kazanılan başarılar gösterildi.

Videoda Yıldırım'ın başkanlığı döneminde kulübe kazandırılan tesislerden, Fenerium, taraftar kart, FB TV, Fenerbahçe radyosu, futbol ve diğer branşlarda kazanılan başarılardan görüntüler yer aldı.

Futbol takımının şampiyonlukları ve 29 yıl sonra kazanılan Türkiye Kupası ile diğer branşlarda kazanılan kupa görüntüleri, kongre üyeleri tarafından alkışlandı.

Video gösteriminin sonunda ekranda Aziz Yıldırım'ın fotoğrafı yer alınca, kongre üyeleri ayağa kalkarak Yıldırım'ı alkışladı.

TALAT YILMAZ: İŞTE 14 YILIN FAALİYETİ
Video gösteriminin ardından konuşan Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz, 14 yılın bu görüntülerle en etkili bir şekilde anlatıldığını belirterek, ''İşte 14 yılın faaliyeti'' dedi.

Yılmaz'ın ''Bu başarıları bize yaşatan yönetim kuruluna ve başkanımıza teşekkür ediyorum'' demesi üzerine, kongre üyeleri yeniden ayağa kalkarak, yönetim kurulunu alkışladı. Yönetim kurulu üyeleri de ayağa kalkıp, alkışla karşılık verdi.

YILDIRIM'IN MEKTUBU OKUNDU
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ''Fenerbahçe, başkanı, yönetimi, taraftarı ve sporcularıyla beraber Türkiye Cumhuriyeti'nin her değerini temsil eder ve hepsine sahip çıkar. Fenerbahçe, Türkiye Cumhuriyetidir'' dedi.

Yıldırım'ın, Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilen genel kurul toplantısına gönderdiği açıklamayı kardeşi, yönetim kurulu üyesi Ali Yıldırım okudu.

''Toplumsal kargaşa ve kaos umutlarını Fenerbahçe üzerinden gerçekleştirmeye çalışanlar asla muvaffak olamayacaklardır'' diyen Yıldırım, ''Fenerbahçe, başkanı, yönetimi, taraftarı ve sporcularıyla beraber Türkiye Cumhuriyeti'nin her değerini temsil eder ve hepsine sahip çıkar. Unutulmamalıdır ki Fenerbahçe, kendisine yönelik her türlü davranışına rağmen Türk polisidir. Fenerbahçe kendisinin cezalandırılmasını isteyen Türk savcısıdır, Türk hakimidir. Fenerbahçe, kendisini sıkça eleştirse de Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve Fenerbahçeli başbakanıdır. Fenerbahçe, türlü gayrı hukuki girişimlerine rağmen ezeli ve ebedi dostları Beşiktaştır, Galatasaray'dır ve diğer kulüplerdir. Kısacası, Fenerbahçe Türkiye Cumhuriyetidir. Ve Fenerbahçe Spor Kulübü sahip olduğu tüm bu değerlerini, hiç kimseye teslim etmeme kararlılığındadır'' şeklinde konuştu.

Fenerbahçeliler için çok önemli ve anlamlı bir günde olduklarını, böyle bir günde kongrede bulunamadığı için büyük üzüntü duyduğunu kaydeden Yıldırım, ''Bugün orada binlerce Aziz Yıldırım, Metris'te de milyonlarca Fenerbahçeli var'' dedi.

3 Temmuz'dan bu yana yürütülen ve her aşaması ve ayrıntısının planlanmış Fenerbahçe operasyonu olarak artık tüm Türkiye'nin gözleri önünde bütün çıplaklığı ile durduğunu kaydeden Yıldırım, ''Herkes bilmektedir ki bu Fenerbahçe operasyonudur. Ama unutulmamalıdır ki; bu operasyon sadece Fenerbahçe ve Fenerbahçelilerin değil, artık ülkenin bir sorunu ve açmazı haline gelmiştir. Fenerbahçe'yi 'Böl, yönet' teorisiyle parçalayarak, istedikleri şekle sokmak isteyenler tarafından 3 Temmuz'dan çok önceleri düğmeye basılmış ve bu tehlikeli oyun başlatılmıştır'' diye konuştu.

Fenerbahçe başkanının, Türkiye Futbol Federasyonu ile yaptığı iki telefon görüşmesi gerekçe gösterilerek ortada bir silahlı suç örgütü olduğu iddiasıyla dinleme ve takip başlatıldığını savunan Yıldırım, ''Ancak bu operasyonun düğmesine basanlar aslında oynanacak oyunun ne kadar hukuksuz ve gerekçesiz olacağının da ilk sinyallerini vermişlerdir. Hatta gözü dönmüş bu zihniyet o kadar ileri gidebilmiştir ki, bazı Fenerbahçeli yöneticiler hakkında alınan dinleme kararları henüz gerçekleşmemiş telefon konuşmalarına dayansa da, 'hukuki delil' olarak dosyaya konulmuştur. Bunu yapanlar bu hukuksuzluktan dahi çekinmemişlerdir'' ifadelerini kullandı.

Aziz Yıldırım, ''Fenerbahçe başkan ve yöneticilerini silahlı suç örgütü suçlamasıyla derdest edemeyeceklerini anlayanların, TFF'deki kadrolu Fenerbahçe düşmanlarına sipariş ettikleri 6222 sayılı yasa ile kendilerine bir çıkar yol yarattıklarını zannettiklerini'' iddia ederek şunları kaydetti:

''Yasa dışı silahlı suç örgütü gibi tümüyle akıl dışı bir gerekçe ile oynanan bu orta oyunu, Nisan 2011'e kadar bu şekilde devam etmiş ve oyuncular Nisan 2011'de oyunun 2. perdesine geçmişlerdir. Bu, 6222 sayılı 'şike' trajedyasıdır.

6222 sayılı yasa ile getirilen cezalar silahlı suç örgütü suçlamasından daha ağır olduğu için, birdenbire suç isnadı şike ve teşvik olarak değiştirilmiş ve 3 Temmuz'a kadar silahlı suç örgütü olan bizlerin, şike ve teşvik suçlamasıyla tutuklanması, yaratılan infialle tüm kamuoyuna bir linç kampanyası ile servis edilmiş ve Fenerbahçe başkanı ile yöneticileri tüm insan hakları ve hukuk dışı ihlallerin eşliğinde katledilmeye başlanmıştır.''

Amacın, ''Ne olup bittiği anlaşılmadan, gerçekler ortaya çıkmadan ve Fenerbahçe taraftarına enjekte edilen narkozun etkisi geçmeden Fenerbahçe'nin ele geçirilmesi'' olduğunu savunan Yıldırım, 6222 sayılı yasada yapılan değişikliğin mecliste görüşüldüğü gün iddianamenin açıklanmasının ve yasa değişikliğinin veto edildiği saatlerde iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Yasanın kişiye özel olarak çıkartılan Aziz Yıldırım ve Fenerbahçeli yöneticileri aklamak için sipariş edilmiş bir yasa olduğu söylentilerinin topluma empoze edildiğini anlatan Yıldırım, ''Ama ne tesadüftür ki Fenerbahçe yasası olarak adlandırılan bu yasadan bir tek Fenerbahçeliler yararlandırılmamış, kısacası operasyon tüm hızıyla kaldığı yerden devam ettirilmeye çalışılmıştır'' ifadelerini kullandı.

Kendilerine karşı oynanan oyunun adının ''Haksız ve çıkar amaçlı suç örgütü'' olarak konulduğunu kaydeden Yıldırım şöyle devam etti:

''Ancak bu sefer de, sahne sırası Fenerbahçe operasyonunun yardımcı aktörlerine gelmiş, Türkiye Cumhuriyeti'nin hükümeti ve Başbakanı'nı tehdit etmekten kaçınmayan, hakem atamaları yaparken yakalanan, Sivas'ta balık, Karabük'te profil siparişi veren ve hatta, devletten aldıkları trilyonları, şike ve teşvik eylemlerinde kullanmadıklarını ortaya koyamayanlar, umutsuzca ortaya dökülmüşlerdir.

Şike ve teşvikin Türkiye'deki ilk günden tohumlarını ekerken suçüstü yakalananlar, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gitmemesi için ülke menfaatlerini dahi hiçe sayarak muhbirlik yaparken tespit edilenler, yasalarda suç tanımlamasının olmadığı tarihlerdeki eylemleri nedeniyle dolandırıcılık suçundan yargılanmayı temiz olarak yalanlarıyla örtmekten kaçınmayanlar, Türk sporuna siyaseti sokan ilk düşüncenin mimarları olmalarına rağmen Fenerbahçemize saldırmaya devam etmişlerdir.''

Yıldırım, açıklamasının son bölümünde uzun süre kendisiyle birlikte görev yapan ancak yeni yönetimde yer almayacaklara, zorlu süreçte Fenerbahçe için yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür edip, yeni yönetimde yer alacaklara da başarılı bir dönem geçirmeleri temennisinde bulundu.

NİHAT ÖZDEMİR: İYİ Kİ FENERBAHÇELİYİZ
Kongrede yönetim kurulu adına söz alan Kulüp Başkan Vekili Nihat Özdemir, bugün Ulu Önder Atatürk'ün Samsun'a ayak basarak Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımını attığı ve gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladıklarını belirterek, ''Bize bıraktığı, emanet ettiği her şey için Mustafa Kemal Atatürk'e bir kez daha teşekkür ediyoruz'' dedi.

Fenerbahçe Ülker Arena'da kongreyi yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydeden Özdemir, 3 Temmuz'dan bu yana yaşanan süreçte bazı arkadaşlarının tahliye edilmesine karşın kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan İlhan Ekşioğlu'nun halen tutuklu olduğuna dikkati çekerek, ''Temennimiz, başkanımız ve Ekşioğlu'nun bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarıdır. Bugün, burada yeniden Fenerbahçe başkanlığına aday olan başkanımız Aziz Yıldırım'ın aramızda bulunmamasının verdiği derin üzüntü ile bir kongre yapıyoruz. Ancak inanıyoruz ki adalet eninde sonunda tecelli edecek, başkanımız ve Sayın Ekşioğlu bir an önce tahliye olarak görevlerinin başına dönecekler ve Fenerbahçemiz için çalışmaya devam edecekler'' diye konuştu.

Camianın, taraftarların birbirine sımsıkı kilitlenip, kulübe sahip çıkması neticesinde başarıların geldiğini anlatan Nihat Özdemir, şöyle devam etti: ''Yaşanan onca olumsuzluğa rağmen camiamız dik duruşunu bozmamış, emeğe olan inancını bir gün dahi yitirmemiştir. Asırlık çınar olan kulübümüz, yarınlara eskisinden daha sağlam bir biçimde umutla, güvenle, kendinden emin bir şekilde bakmaya başlamıştır.

Yaşamakta olduğumuz tüm olumsuzluklar ve bu olumsuzlukların karşısında her şeye inat dimdik duruşumuz, birlik beraberliğimiz, Fenerbahçe'nin hiçbir zaman yalnız kalmayacağını, asla yıkılmayacağımızı, tüm dünyaya kanıtlamıştır.

Biz, koca bir ailenin bireyleri olarak, bugün, yarın, mağlubiyette, galibiyette, her zaman kulübümüzün yanındayız. Bizi birbirimize bağlayan ve bizi tüm dünyaya örnek kılan bu güç işte bu inancımız ve sevgimizden geliyor. Bundan sonra yapmamız gereken, bu güç ve inançla Fenerbahçemizi daha ileriye taşıyacak adımları yine hep birlikte atmaktır.''

YÖNETİCİLERİ TEK TEK ALKIŞLATTI
Nihat Özdemir, konuşmasında, yöneticilerin bu süreçte yaptıklarını anlatarak, tek tek tüm yöneticileri kongre üyelerine alkışlattı.

Son 3 yılda, özellikle 3 Temmuz'dan bugüne birlik ve beraberlik içinde hareket ettikleri yönetim kurulu üyelerinden bahsedeceğini kaydeden Özdemir, asbaşkan Ali Koç'tan başlayarak, Koç ile ilgili ''3 Temmuz'dan bu yana devam eden süreçte evini, çocuklarını, eşini, işini her şeyi bir tarafa koyarak bugüne kadar değerli mesaisinden yaptığı fedakarlıklarından dolayı Fenerbahçe Kulübü kendisine her zaman borçludur, hiçbir zaman bunları unutmayacağız'' dedi.

Özdemir, yönetim kurulunda yer alan diğer üyelerin de tek tek bu dönemde yaptıkları hizmetleri anlattı. Her yönetim kurulu üyesi kendisinden bahsedildiğinde ayağa kalkarak, kongre üyelerini selamladı. Kongre üyeleri tüm yöneticileri alkışlarken, en çok alkışı Ali Koç aldı. Şekip Mosturoğlu ve Yasemin Merçil de kongre üyelerinden büyük alkış aldı.

Nihat Özdemir, kongre divan başkanının uyarısı üzerine İlhan Ekşioğlu'nun adını konuşmasında bahsettiği için söylemediğini belirterek, ''İlhan Ekşioğlu da bizim önemli bir parçamız'' dedi.

Kongre Divan Başkanı Talat Yılmaz da Nihat Özdemir'in başkanın tutukluluğu döneminde başkanın eksikliğini hissettirmeden yönetim kurulunda başkan gibi görevini yerine getirdiğini belirterek, ''Başkan vekilimiz Nihat Özdemir'i de tebrik ediyoruz. Hepimiz devam etmesini isterdik. Ama bu konuşmadan anladığımız kadarıyla olmayacak'' dedi.

Söz alan yönetim kurulu üyesi Ali Yıldırım da yönetim kurulu adına Nihat Özdemir'e teşekkür etti.

BORÇ AÇIKLANDI
Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin net borcunun 194 milyon 681 bin 463 lira olduğu açıklandı.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilen genel kurul toplantısında denetim raporunu okuyan Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu Üyesi Doğan Yeşin, 2012 yılının ilk 4 aylık bölümünün ardından net borcun 194 milyon 681 bin 463 lira olduğunu açıkladı.

Yeşin, 30 Nisan'a kadar olan süreçte sarı-lacivertli kulübün 61 milyon 848 bin 955 lira gelir elde ettiğini, 48 milyon 175 bin 791 lira gider yaptığını ve 13 milyon 673 bin 164 lira gelir fazlası olduğunu bildirdi.

VEFA KÜÇÜK: SON SÖZÜMÜZ AZİZ YILDIRIM OLMALIDIR
Eski yöneticilerden Vefa Küçük, başkan ve yönetim kurulunun sıkıntılı dönemde kulübü becerikli bir şekilde yönettiklerini belirterek, ''3 Temmuz'dan beri yaşadığımız sıkıntılı ve kasvetli dönemde, yargısız infazların yapıldığı dönemde bizler kenetlendik. Ben de sizler gibi başkanımıza ve yönetimimize destek verdim. Bu desteğim hiçbir beklentiye karşılık değildi. Benim bir talebim olmadı, bana da talep gelmedi'' dedi.

Daha önce, bu yönetim ve başkanın 2015 Mayıs'ına kadar görevini sürdürmesini teklif ettiğini hatırlatan Küçük, şunları söyledi:

''En son divan toplantısında Aziz Yıldırım'ın tek listeyle seçime girmesi gerektiğini vurgulamıştım. Bugün eğer bir rakibi varsa kongrelerde aday olmuş biri olarak başkanımıza karşı yarışmış bir insan olarak, dost ve ağabey tavsiyesi... Bu kongre hiçbir kongreye benzemez. 3 Temmuz'da başkanımız giderken, Fenerbahçe başkanı unvanı vardı. Yarın sandığa gittiğimizde bu koltuğu koruyamazsak, inşallah bu ay sonu tahliye edilecek başkanımız geldiğinde o koltuğu ona veremezsek, bizlere ayıp olamayacak mı? O koltuğu korumak yarın hepimizin görevidir. Başkanımız her zaman 'Darağacında olsam bile son sözüm Fenerbahçe'' derdi. Bu sözü değiştirerek, yarın sandık başına gittiğimizde 'Darağacında olsak bile son sözümüz Aziz Yıldırım' olmalıdır, diyorum.''

BAŞKAN ADAYI ÇEKİLDİ

YÜKSEL GÜNAY: ÖZDEMİR BENİ ÜZDÜ
Kongrede söz alan Kulüp Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, bu yönetimden görevi bırakacak olanlara ''güle güle'', gelenlere de ''hoş geldin'' diyeceklerini belirterek, bazı tavsiyeleri olacağını söyledi.

Genel kurulda mali raporlarla ilgili açıklamalar olduğunu belirten Günay, ''Gelir hesaplarında beyanlar oldu. Temmuz ayında yapılacak Divan Kurulu toplantısına, denetleme kurulu, gelir ve giderlerle ilgili açıklayıcı notlarla gelsin. 400 milyon gelir var, nereden geliyor, onu söyleyeceksiniz. Bu eleştiri değil, tavsiyedir'' dedi.

Tahvil ihracında yanlış yapıldığını ileri süren Yüksel Günay, ''100 milyon tahvil ihracında yanlış yapıldı. Bu konu önce genel kurula getirilmeli, buradan yetki alınarak yapılmalıydı. Vakit kısaysa Yüksek Divan Kurulu'na getirip, tavsiye kararı alıp, onu uygulayacaksın. Sportif AŞ, Fenerbahçe'nin malı. Oraya giden yönetim kurulu üyeleri, Fenerbahçe'den seçilmiş insanlar. Sizin adınıza borçlanma yapıyorlar. Bir hususu çok dikkatli takip ediyorum. Biz yaptık oldu, olmuyor. Tüzük buna yer vermiyor'' diye konuştu.

Yönetimden ayrılacağını açıklayan Nihat Özdemir'e hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Yüksel Günay, ''Diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Ama Sayın Özdemir, Yüksek Divan Kurulu'na ve başkanına teşekkür etmedi. Bu da beni üzdü'' diyerek sözlerini tamamladı.

EYÜBOĞLU: FENERBAHÇE TARAFTARI...
Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı sürerken, kulüp üyeleri, raporlar üzerinde görüşlerini bildirdiler.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilen genel kurulda söz alan eski yöneticilerden Rahmi Eyüboğlu, Galatasaray ile yapılan şampiyonluk maçına değinerek, şampiyonluğu kaybetmeleri durumunda olay çıkmayacağını çok iyi bildiklerini anlatarak, ''Maç bittikten sonra 20 dakika kadar bunun en güzel göstergesini kendi takımımızı destekleyerek yaptık. Sonra biber gazıyla müdahale yapıldı. Fenerbahçe taraftarı o gün takımını bağrına basacak olay çıkarmayacaktı, birlik ve beraberlik mesajı vermeye devam edecekti, yaptırılmadı'' diye konuştu.

''Fenerbahçe üzerinden topluma bir mesaj verilmek istendiğini'' savunan Eyüboğlu, ''Bence iyi düşünsünler. Fenerbahçe topluma bu ekip üzerinden bir mesaj verirse ne olacak arkadaşlar?'' dedi.

Aziz Yıldırım'ı 25 milyon taraftarın sevdiğini belirten Eyüboğlu, ''Eleştirebiliriz ama sevildiğini herkes biliyor. Bugün 19 Mayıs, bunun tesadüf olmadığını düşünüyorum. Bundan sonra bir başkaldırı dönemi geleceğini biliyoruz'' diye konuştu.

Eyüboğlu, yönetim kuruluna halka arza neden ihtiyaç duyduğu sorusunu da yöneltti.

'3 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü' önerisi
Daha önce başkan Aziz Yıldırım'ın heykelini dikme önerisi getirdiğini hatırlatan kongre üyesi Teoman Fanusçu, bu önerisini geri çektiğini, bunun yerine 3 Temmuz tarihinin Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak belirlenmesini ve kulübün bir tapulu arazisine abide yapma teklifinde bulundu.

Fanusçu, ''Abide, tüm değerlerimizi ifade etmesi için Atatürk ile simgelenmiş Türkiye haritasının bulunduğu, Aziz Yıldırım, yönetimler, sporcular ve taraftarları temsil eden anlamlı bir yapı olabilir'' dedi.

Pala: ''Fenerbahçe Başkanı'nı, genel kurulu seçer''
Kongre üyesi Funda Sibel Pala, birilerinin sürekli, kulüp başkanının kim olması yahut olmaması gerektiği konusunda fikir ürettiğini kaydederek, ''Fenerbahçe Başkanı'nı Fenerbahçe genel kurulu seçer. Fenerbahçe Başkanı'nın kim olacağına sadece ve sadece genel kurul üyeleri karar verirler. Eğer o kişiler genel kurula üyeyse kapıdan girebiliyorlarsa girer oylarını verirler, cesaretleri varsa şu kürsüye çıkar aday olurlar. Onun dışında ne siyasi erk, ne bilmem ne bakanı, ne bilmem nerenin milletvekili, ne de cemaat Fenerbahçe başkanının kim olacağına karar veremez'' şeklinde konuştu.

"G.SARAY MAÇINDAN SONRA NELERİN NEDEN YAŞANDIĞINI AÇIKLAYACAĞIZ"
Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'daki kongrede, üyelerin konuşmalarının ardından yeniden kürsüye gelen Kulüp Başkanvekili Nihat Özdemir, Galatasaray ile yaptıkları son maçta çok üzüntülü zamanlar geçirdiklerini belirterek, ''Kupayı kaybetme üzüntüsünü daha da aşan üzüntüler yaşamamıza sebep oldu. Yakın zamanda Galatasaray maçından sonra nelerin olduğunu, nelerin neden yaşandığını kamuoyuna açıklayacağız'' dedi.

Bu karşılaşmadan sonra kendilerine verilen 6 maçlık ceza için Tahkim Kurulu'na gideceklerini kaydeden Özdemir, ''6 maç ceza fazladır. Tahkim Kurulu'na gidip, hakkımızı arayacağız. Çok önemli bir dosya hazırladık. Bu dosyayla tahkime gideceğiz'' şeklinde konuştu.

''HESABINI SORACAĞIZ''
Nihat Özdemir, şike davasının sonucunun beklenmesi gerektiğini belirterek, ''Masumiyet karinesi unutulmamalıdır. Sayın başkanımızın bugün bazı medya organlarında çıkan açıklamalarında olduğu gibi, onlara, bize yapılanların hepsinin zamanı gelince hesabını soracağız. Bunu kimse unutmasın'' dedi.

Tahvil borçlanmasıyla ilgili Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay'ın eleştirisine karşılık Özdemir, ''Tahvil borçlanmasıyla banka borcunun arasında hiçbir fark yoktur. İkisi de borçtur. Ama bir ödeme planı ve maliyet meselesi vardır. Tahvil, günlük banka borcundan daha uzun vadelidir ve daha ekonomiktir. Geçen genel kurulda sizlerin bize verdiği yetkiyi kullandık'' şeklinde konuştu.

İlk konuşmasında kendisine teşekkür etmediği için sitem eden Günay'dan özür dileyen Özdemir ''Yüksel ağabey, bu zorlu süreçte her zaman yanımızda oldu, yol gösterdi. Kendisine teşekkür ediyorum. Sen bizim her şeyimizsin'' dedi.

Nihat Özdemir, bir kongre üyesinin, 3 Temmuz ile ilgili abide yapılması önerisine ilişkin, ''Kendi arazimize bir abide yapılmalıdır. İnşallah bu sürecin sonuna doğru 3 Temmuz'u hatırlatan bir abidenin yapılmasına canı gönülden iştirak ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Bir kongre üyesinin CAS davasıyla ilgili sözlerine karşılık Nihat Özdemir, ''CAS açıklamasında çok düşündük, danıştık. Hem ülke hem de Fenerbahçe menfaatleri gereği CAS davasını çekmemiz gerektiğine inandığımız için bunu yaptık'' dedi.

AZİZ YILDIRIM TEK ADAY

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda yarın başkanlık seçimi yapılacak.

Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Arena'da gerçekleştirilecek oy verme işlemi saat 10.00'da başlayıp, 17.00'de sona erecek.

Toplam 20 sandıkta oy verme işlemi yapılacak seçimde, 11 bin 653 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

Daha önce başkan adaylığını açıklayan Murat Çelikel'in, adaylıktan çekildiğine dair kongre divan başkanlığına gönderdiği yazının ardından, Aziz Yıldırım seçime tek aday olarak girecek.

Bu arada, yüksek divan kurulu başkanı Yüksel Günay, olağan genel kurulun ilk gününde salona 3 bini aşkın üyenin geldiğini ifade etti.

Toplantının ardından, genel kurula ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan kulüp başkan vekili Nihat Özdemir, ''Geçirdiğimiz 3 yılı, bilhassa son bir yılı, hem mali hem idari olarak, bütün üyelerimiz bir tek negatif oy vermeden icraatlarımızı, yüzde 15 ilave halka arz yapmamızı oy birliği ile kabul ettiler. Türkiye'ye örnek bir kongre yaptık. Bu kritik zamanda yaptığımız örnek kongreden dolayı da başkan vekili ve yönetim kurulu olarak çok mutluyuz'' ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku