31 NUMARALI REKLAM ALANI
Beşiktaş şampiyonluğa koşuyor!

Beşiktaş Milangaz: 81 - Anadolu Efes: 55

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Murat Biricik, Erman Erdemli, Alper Özgök

Beşiktaş Milangaz: Arroyo 13, Serhat Çetin 5, Hawkins 23, Ersin Dağlı 12, Erceg 8, Mehmet Yağmur 8, Mensah Bonsu 12, Barış Hersek, Kartal Özmızrak

Anadolu Efes: Kerem Tunçeri 6, Lafayette 7, Kinsey 4, Savanovic 4, Ermal Kurtoğlu 6, Sinan Güler 2, Vujacic 10, Doğuş Balbay 3, Kerem Gönlüm 12, Cenk Akyol, Batista 1

1. Periyot: 17-11, Devre: 42-26, 3. Periyot: 60-36



Beko Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Beşiktaş Milangaz, Anadolu Efes'i 26 sayı farkla 81-55 yenerek seride 3-1 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta 3. dakika 6-4 Beşiktaş Milangaz lehine skorla geçildi. Sert savunma ile rakibine pota altından sayı bulma şansı vermeyen Beşiktaş Milangaz, Arroyo ve Hawkins'in dış şutlardan bulduğu basketlerle ilk periyotu 17-11 önde kapadı.

İkinci periyota hızlı başlayan Beşiktaş Milangaz, Hawkins'in skorer oyunuyla 14. dakikada 16 sayı (30-14) öne geçti. Mehmet Yağmur'un oyuna getirdiği hareketlilikle üstünlüğünü sürdüren siyah-beyazlılar karşısında Anadolu Efes, Kerem Gönlüm'ün pota altından bulduğu sayılarla farkın daha fazla açılmasını önledi ve devre 42-26 Beşiktaş Milangaz lehine skorla tamamlandı. Beşiktaş Milangazlı Mehmet Yağmur, ilk devre 4 faule ulaştı.

Üçüncü periyotta tempolu oyununu sürdüren Beşiktaş Milangaz, Hawkins, Ersin Dağlı ve Mensah Bonsu ile ribaundlarda rakibine büyük üstünlük kurdu. Farkı artıran siyah-beyazlılar, 28. dakikada 26 sayılık (58-32) farka ulaşıp bu periyotu 60-36 önde kapadı.

Son periyota da iyi başlayan Beşiktaş Milangaz, 32. dakikada 30 sayılık (69-39) farka ulaştı. Beşiktaş Milangaz, son bölümde rahat bir oyun ortaya koyup karşılaşmadan 81-55 galip ayrıldı.


Bu sonuçla Beşiktaş Milangaz, 4 galibiyete ulaşanın şampiyon olacağı seride 3-1 öne geçti. Anadolu Efes'in ev sahibi konumda bulunduğu ilk iki karşılaşmayı Sinan Erdem Spor Salonu'nda 82-75 ve 76-71'lik skorlarla kazanan Beşiktaş Milangaz, kendisinin ev sahibi olduğu maçta ise Anadolu Efes'e 69-67 yenilmişti.

5. MAÇ SİNAN ERDEM'DE
İki takım, serinin 5. maçını, Anadolu Efes'in ev sahipliğinde, 8 Haziran Cuma günü yapacak. Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Siyah-beyazlılar, bu karşılaşmayı da kazanmaları durumunda Beko Basketbol Ligi'nde şampiyonluğa ulaşacak.

TRİBÜNLER DOLDU
Siyah-beyazlı taraftarlar, Abdi İpekçi Spor Salonu'nunda kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu. Salonda Anadolu Efes için ayrılan yerin yarıyı aşkın bölümü doldu.

16. dakikada Beşiktaş Milangazlı Mehmet Yağmur ile çarpışan Anadolu Efesli Cenk Akyol, sakatlanarak oyuna devam edemedi.

Beşiktaşlı küçük bir grup taraftarın Kerem Gönlüm'e yönelik ''Doping yapsana'' şeklindeki tezahüratı üzerine, Beşiktaş Milangaz Başantrenörü Ergin Ataman, taraftarlardan bu tezahüratı kesmelerini istedi. Taraftarlar da Ataman'ın çağrısına uydu.

Beşiktaşlı taraftarlar, son periyotun başından itibaren tribün şovu yaparken, takımlarının maçı kazanacağından umudunu yitiren Anadolu Efesli taraftarların önemli bir bölümü tribünleri boşalttı.

RİBAUNDLARDA İKİYE KATLADI!
Beşiktaş Milangaz, farklı kazandığı maçta ribaundlarda da rakibine büyük bir üstünlük kurdu.

Siyah-beyazlılar 40 ribaund alırken, Anadolu Efes ise 20 ribaundda kaldı. Beşiktaş Milangazlı Mensah Bonsu, 12 ribaundla sahanın en çok ribaund alan oyuncusu oldu. Mensah Bonsu, 12 de sayı atarken, ''double double'' yaptı. 23 sayıyla sahanın en skorer ismi olan Beşiktaş Milangazlı David Hawkins de takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku