31 NUMARALI REKLAM ALANI
Aziz Yıldırım yeniden başkan!

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda seçime tek aday olarak giren Aziz Yıldırım, 5 bin 269 oyla yeniden başkan seçildi. Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen genel kurulda seçim sonuçlarını açıklayan kongre divan başkanı Talat Yılmaz, Yıldırım'ın kullanılan 5 bin 271 oydan, 5 bin 269'unu aldığını bildirdi. Yılmaz; Aziz Yıldırım'ın oluşturduğu yeni yönetim kurulu listesinin kullanılan 5 bin 271 oydan 5 bin 258'ini aldığını, diğer kurullar için de sandıktan 5 bin 244 oy çıktığını ifade etti.

AZİZ YILDIRIM TARİHE GEÇECEK!
Fenerbahçe Kulübü'nün olağan genel kurulunda yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım, 3 yıllık görev süresinin 2. yılında kulüp tarihine geçecek. Sarı-lacivertli kulüpte 14 yılı aşan bir süredir başkanlık görevine devam eden Aziz Yıldırım, 16 yıl ile şu anda Fenerbahçe tarihinin en uzun süre görev yapan başkanı unvanına sahip Şükrü Saracoğlu'nu geride bırakacak. Yıldırım, kendi döneminde yeniden inşa ettirdiği Fenerbahçe Stadı'na adını verdikleri Şükrü Saracoğlu'nun 16 yıllık rekorunu eline geçirecek. Fenerbahçe tarihine damgasını vuran Aziz Yıldırım, Saracoğlu gibi başkanlık görevini uzun yıllar ara vermeden sürdürmüş olacak.

Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım'ın, kongre üyelerine hitaben kaleme aldığı teşekkür konuşmasını kardeşi Ali Yıldırım okudu. Konuşmanın ardından kongre üyeleri "Oooo Aziz Yıldırım" diye tezahürat yaptı.

İŞTE YILDIRIM'IN TEŞEKKÜR KONUŞMASI:
''Teşekkür konuşmamı, 3 yıl önce olduğu gibi kendi sesimle, sizlere dokunarak, gözlerinizin içine bakarak yapmayı çok isterdim. Her ne kadar bu dileğimi şu an gerçekleştiremiyor olsam da, bana ve yönetici arkadaşlarıma olan sonsuz inancınız için en kısa sürede sizlere kendi sesimle teşekkür edeceğime yürekten inanıyorum. Fenerbahçe için bugüne kadar emek veren, bu büyük aile için elinden geleni ardına koymayan, dimdik duran yönetim kurulundaki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor; yönetimde olmayan arkadaşlarımın bundan sonraki süreçte de en az eskisi kadar canla başla bizimle olacağına tüm kalbimle inanıyorum. Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulunda görev alan yeni arkadaşlarıma, kenetlenmiş, tek vücut olmuş bu koskocaman camia adına 'Hoşgeldin' diyorum. Beni bu göreve layık gören siz değerli üyelerimize teşekkür ediyor, en kısa sürede bir arada olmayı diliyorum.''

AZİZ YILDIRIM'IN YÖNETİM LİSTESİ ŞÖYLE:
Yıldırım'ın yeni listesinde bir dönem önceki yönetim kurulundan Ali Koç, Nihat Özdemir, Murat Özaydınlı, Cihan Kamer, Vedat Olcay ve Serhat Çeçen yer almadı. Bir önceki 3 yıllık görev süresini iki yöneticinin ayrılmasıyla 20 kişiyle tamamlayan yönetim kurulundan 6 isim çıkarken, 8 yeni isim yönetime dahil oldu.
Bir önceki 3 yıllık görev süresini iki yöneticinin ayrılmasıyla 20 kişiyle tamamlayan yönetim kurulundan 6 isim çıkarken, 8 yeni isim yönetime dahil oldu.

Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulunda yer alan yeni isimler arasında ise asil üyeler Talat Yılmaz (Makine Yüksek Mühendisi, 1952 Düzce doğumlu), Ender Alkaya (Genel Müdür Yardımcısı, üniversite mezunu, 1945 İstanbul doğumlu), Ahmet Tahir Perek (Yeminli mali müşavir, 1940 Aksaray doğumlu), İsfendiyar Zülfikari (Holding yönetim kurulu başkanı, 1976 İstanbul doğumlu), Tolga Deniz Aytöre (Avukat, 1968 İstanbul doğumlu), yedek üyeler Mustafa Serdar Arkan (Doktor, 1962 İstanbul doğumlu), Ahmet Ketenci (Satış ve pazarlama müdürü, 1981 İstanbul doğumlu), Yalçın Haker (Nakliyeci, 1962 İstanbul doğumlu) bulunuyor. Geçen dönem yedek üyeler arasında bulunanlardan Semih Özsoy yeni dönemde asil listede yer aldı.

 Başkan: Aziz Yıldırım

Asil üyeler: Abdullah Kiğılı, Mithat Yenigün, Nihat Özbağı, Alaeddin (Ali) Yıldırım, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ömer Temelli, Talat Yılmaz, Ender Alkaya, Ahmet Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari, Semih Özsoy, Tolga Deniz Aytöre, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Hüseyin Ersan Topbaş.
 

Yedek üyeler: Yasemin Merçil, Ünal Uzun, Hakan Dinçay, Mustafa Serdar Erkan, Turhan Şahin, Ahmet Ketenci, Yalçın Haker.

DENETİM KURULU:

Asil: Sadettin Nalbantoğlu, Doğan Yeşin, Beraettin Kökçay, Rahbi Kanbay, M. Cengiz Oral.
Yedek: A. Güneri Özsoy, İlhan Aydoğdu, Alican Gencer

BALOTAJ KURULU:

Asil: Hüseyin Çakmakkaya, A. Alparslan Okudan, Faik İçmeli, Sinan Nazlı, Hikmet Can Müftüoğlu, Hasan Pınar, Yusuf Ekşioğlu, Erdoğan Ertem, Hızır Ekşi.
Yedek: Tevfik Cin, Yılmaz Tavukçuoğlu, R. Olgun Akçekese, Turan Yurttaş, Tolga Saygılı

DİSİPLİN KURULU:

Asil: Yüksel Acun, Murat Topçuoğlu, İsmail Tepecik, Cengiz Özbilgin, Hakkı Kurtuluş, Ahmet Baltacı, Doğan Kandemir.
Yedek: Erdoğan Şengezer, Nejdet Tolga, Recep İrfan Kuş, Can Bamyacıoğlu

SİCİL KURULU:

Asil: Nejat Dalay, Kamil Olcay Cangüler, Tamer Elçin, Mehmet Dilek, Ahmet Kovancı
Yedek: M. Fahri Özbey, Bülent Özcömert, Ali Aydemir

TARİH, MÜZE VE ARŞİV KURULU

Asil: R. Sertaç Kayserilioğlu, Selman Arınç, Yaşar Doğan, Gönül Çaylı, İbrahim Naneoğlu
Yedek: Hüseyin Ekşi, Ahmet Tavukçu, Atilla Bartın

 

14 YILLIK YILDIRIM DÖNEMİNDE NELER YAŞANDI?
Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte 10. kongresini geçirdi. İlk kez 15 Şubat 1998'de başkan seçilen Yıldırım, geçen 14 yılı aşkın sürede 10. kongresinde başkan oldu. Fenerbahçe camiası, ''Futbolda şike'' iddialarına yönelik davada tutuklu yargılanan Yıldırım'ı, 3 yıllık süre için yeniden başkanlığa getirdi. Yıldırım, bu seçimde aldığı 5 bin 269 oy ile bugüne dek girdiği kongrelerde rekor oya ulaştı.


VEFA KÜÇÜK'Ü 1 OYLA GEÇMİŞTİ
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na ilk kez soyunduğu 14-15 Şubat 1998 tarihlerindeki olağan genel kurulda, kendisine en yakın rakibi Vefa Küçük'ü sadece 1 oy ile geçerek başkan oldu. Bu kongrede başkanlığı Aziz Yıldırım, yönetim kurulunu ise Vefa Küçük'ün listesi kazanırken, sandıktan adaylardan Yıldırım'a 1469, Küçük'e 1468 ve Ömer Çavuşoğlu'na da 157 oy çıktı.

13-14 HAZİRAN 1998 KONGRESİ
Bir önceki seçimin ardından Vefa Küçük'ün yönetim kuruluyla başkanlık görevine başlayan Yıldırım, bu yönetimle 4 ay çalıştı. Yıldırım, 13-14 Haziran 1998 tarihlerinde planlanan seçimli olağanüstü genel kurulda, tek aday olarak girip bu kez kendi listesiyle 2. kez başkan seçildi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım, Küçük'ün yönetim kuruluyla geçirdiği çalışma döneminin ardından, 14 Haziran'dan itibaren ilk kez kendi oluşturduğu listeyle çalışmaya başladı. Bu kongrede Aziz Yıldırım'a 655, yönetim kurulu listesine ise 653 oy verildi.

19-20 ŞUBAT 2000 KONGRESİ
Vefa Küçük, 19-20 Şubat 2000 tarihlerindeki olağan genel kurulda 2. kez Aziz Yıldırım'a rakip oldu. Yıldırım 2 bin 657 oy aldığı kongrede, 1974 oy alan Küçük'e 683 oy fark atarak, 3. kez Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na seçildi.

VE İLK İSTİFA...
Aziz Yıldırım, görev süresi içinde iki defa istifa kararı aldı. İlk istifa kararını futbol takımıyla yaşadığı ilk şampiyonluk olan 2000-2001 sezonunda alan Yıldırım, katıldığı bir televizyon programında canlı yayında, sağlık nedenleri ve ailesine yeterince vakit ayıramadığı gerekçesiyle görevini noktaladığını açıklamıştı. Yıldırım, geri dönmesi için baskı yapılmamasını istediyse de gelen baskılar üzerine yeniden aday oldu.
İstifanın ardından 30 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda yeniden aday olarak yeni yönetim kurulu listesiyle seçilen Aziz Yıldırım, 1067 oyla 4. kez Fenerbahçe Kulübü Başkanlığı'na geldi.

2-3 MART 2002 KONGRESİ
2-3 Mart 2002 tarihlerinde gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda aday olan Aziz Yıldırım 5. kez sarı-lacivertli kulübe başkan seçildi. Tek aday olarak girdiği seçimde 2 bin 175 oy alan Aziz Yıldırım, yeni yönetim kurulu listesiyle görevine devam etti.

6-7 MART 2004 KONGRESİ
Fenerbahçe Kulübü Başkanı, 6-7 Mart 2004 tarihinde gerçekleştirilen seçimli genel kurulda 6. kez başkan seçildi. Bir önceki seçim gibi kongreye rakipsiz giren Yıldırım, 3 bin 586 üyenin katıldığı genel kurulda, 3 bin 555 oy aldı.

4-5 MART 2006 KONGRESİ
Yapılan tüzük değişikliğiyle başkanlık görev süresi 3 yıla çıkarılan Fenerbahçe'de, 4-5 Mart 2006'da gerçekleştirilen olağan genel kurulda Aziz Yıldırım 7. kez başkan seçildi. Yıldırım, yine tek aday olarak girdiği kongrede 3 bin 676 oy alarak başkanlığa getirildi.

İKİNCİ İSTİFA...
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığı görevi süresince ikinci kez istifasını 2005-2006 sezonu sonrası açıkladı. Camiadan gelen yoğun baskılar üzerine kararını değiştiren Aziz Yıldırım, 24-25 Haziran 2006 tarihlerinde gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda tek başına aday olarak 8. kez Fenerbahçe Kulübü'ne başkan seçildi. Fenerbahçe Başkanı, bu kongrede de 2 bin 824 oy aldı.

23-24 MAYIS 2009 KONGRESİ
Aziz Yıldırım'ın, sarı-lacivertli kulübe bundan önce başkan seçildiği son kongre 23-24 Mayıs 2009 tarihinde yapıldı. Yıldırım, geçerli 6 bin 335 oyun, 5 bin 53'ünü alarak, 1216 oy alan Şadan Kalkavan'ın önünde yer alıp 9. kez Fenerbahçe'ye başkan seçildi. Kongrenin 3. başkan adayı Funda Sibel Pala'ya ise sandıktan 66 oy çıkmıştı. 19-20 Mayıs 2012 kongresinde ise Yıldırım, tek aday olarak girdiği seçimde kullanılan 5 bin 271 oyun 5 bin 269'unu alarak 10. kez Fenerbahçe Kulübü'ne başkan oldu.

 


İŞTE KONGREDE GÜNBOYU YAŞANANLAR

ALİ KOÇ YÖNETİMDE NEDEN YOK!

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku