31 NUMARALI REKLAM ALANI
Aydınus maçı izlesin!

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman 2-1 kazandıkları Galatasaray maçı sonrası karşılaşmayı şu şekilde değerlendirdi:

"Galatasaray için final maçıydı. Bizim için ise bu maçı kazanmamız halinde evimizde oynayacağımız Galatasaray karşılaşması final olacaktı. O yüzden bu maç yarı final maçı gibiydi. Finali görmek istiyorsak bu maçı almak ve sonra Beşiktaş ve Trabzon gibi çok değerli rakipleri puan kayıpsız geçmemiz gerekiyordu."

"Maçtan evvel her şey galibiyet üzerineydi. Ama rakibimiz bütün sezon gücünü son derece göstermiş, kuvvetli bir rakipti. Kendi sahasında oynamanın avantajına da sahipti. İşimiz zordu ama daha da zorlaşacağını biliyorduk."

"İlk 30 dakika bizim düşündüklerimize yakın bir şekilde geçti. Öne geçmeyi başardık. Kendi düşüncemiz doğrultusunda oyunu çok doğru götürmeye çalışıyorduk ama rakip son 10-15 dakikalık periyotta baskı anlamında oyunu daha da sertleştirdi. Daha büyük boşluklar vermeye başladı ama karşı hamleleri yapamadık. Bu bölümün problemli geçtiğini düşünüyorduk ama ikinci yarıyı görünce bu bölüme 'nispeten problemli' dememiz gerekiyor."

"Bu baskının ikinci yarının başında da 15-20 dakika süreceğini tahmin ediyorduk ama 30 dakikaya yakın çok ciddi bir baskı yarattı Galatasaray. Bunda ana faktör oyunumuzdan vazgeçmemizdi. Alex'in bir gol pozisyonunda sakatlanması sonrası yavaş yavaş oyundan düşmesi, Mehmet Topuz'un yine sakatlık sonrası oyundan düşmesi, Caner'in bir Fırat Aydınus klasiği haline gelen şekilde, ilk pozisyonda sarı kart görüp psikolojik olarak geriye çekilmesi gibi nedenlerden dolayı topu tutan oyuncularımız sıkıntıya girdi. Aydınus mutlaka seyredecektir ama bu sezon burada oynadığımız ilk Galatasaray maçını ve bu maçı dikkatli bir şekilde izlemesini tavsiye ediyorum."

"Biz beraberliği yakaladıktan sonra son 10-15 dakika futbol şansı bizim yanımızdaydı. Son bölümde rakipte yorgunluk başladı, geniş boşluklar vermeye başladılar. Bunlardan ilkini değerlendirebildik. Bu hem sevindirici hem de şanstı. Sonuçta düşündüklerimizin bazılarını yapıp, bazılarını yapamadığımız, iyi oyuna puan verilse rakibimizin galibiyeti hak ettiği bir maçı bu kez hakikaten şampiyonluğa ortak olarak bitirmeyi başardık. Oyun kalitesinden bahsetmek fazla iyimserlik olur ama çok yüksek kalitede büyük bir mücadele örneği verdi takım. Son dakikaları 8-9 kişilik bir takımla bitirmek zorunda kaldık. Ama iddiamızı son maçlara taşımak adına çok sevindiriciydi."

"Son bölümde nasıl geriye koşarız duygusuna yenilmek yerine yakaladığımız pozisyonları devam ettirsek farkı artıracak durumlar yakaladık."

"En başından beri samimi bir duygu olarak taraftarın desteğinin önemini vurguluyoruz. Çok güzel bir sevgi vardı ama sevgi ve ilginin iş yapmaya engellemeye yönelik durumları da oluyor. Taraftarımızdan bunun ayrımını yapmalarını bekliyoruz."

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku