31 NUMARALI REKLAM ALANI
Unutan var mı?

Tarih bunu da yazdı
6 Kasım 2002 F.Bahçe-G.Saray: 6-0
Herhangi bir F.Bahçe taraftarına, ‘unutamadığınız maç’ sorusu yöneltiğinde, alınacak yanıt muhtemelen değişmeyecektir. Ortega’lı kadrosuyla, Lorant yönetiminde sezona istediği gibi başlayamayan Kanarya, erteleme maçında Kadıköye’de ezeli rakibini ağırladı. Özellikle son bölümde üst üste gelen goller, F.Bahçe’nin G.Saray’a karşı tarihinin en farklı galibiyetini ortaya çıkardı. Bu maç, Fatih Terim’in G.Saray’ın başında Kadıköy’de oynadığı son maçtı.

Aslanlar gibi...
11 Mayıs 2005 G.Saray-F.Bahçe: 5-1
G.Saray cephesinde F.Bahçe’ye karşı son yılların belki de en anlamlı galibiyeti, bir Türkiye Kupası finalinde alındı. Lige ezeli rakibiyle kıyasıya zirve yarışı yapan Sarı-Kırmızılı ekip, Hagi yönetiminde çıktığı kupa finalinde tarihi bir skor elde etti. Hat-trick yapan Hakan Şükür, maça damga vuran bir diğer isimdi. Böylece Aslan, şampiyon olamadığı 100. yılında teselli bulmuş oldu.

Geri döndüler!
3 Mayıs 1989 G.Saray-F.Bahçe: 3-4
İki takım için de efsanevi bir sezon yaşanıyordu. Bir yanda Şampiyon Kulüpler Kupası’nda yarı final oynamış G.Saray, diğer yanda rakiplerine gol yağdırarak şampiyonluğa koşan F.Bahçe... Dönemin statüsüne göre iki maç üzerinden oynanan Türkiye Kupası çeyrek finalinin ilk ayağı 2-2 bitmişti. Rövanş maçı ise tarihe geçti. İlk yarıyı Tanju Çolak’ın 3 golüyle 3-0 önde kapatan G.Saray, işi bitirmiş gibiydi. Ancak son sözü F.Bahçe söyledi. Hasan Vezir (3) ve Aykut Kocaman’ın golleriyle Türk futbol tarihinin unutulmaz geri dönüşlerinden birine imza atan Sarı-Lacivertli ekip, finale yükselmişti. Kupayı Beşiktaş’a kaptıran Kanarya, ligde ise 103 gol atıp rekor kırarak şampiyon olmuştu.

Ulubatlı Souness!
24 Nisan 1996 F.Bahçe-G.Saray: 1-1
Ligde Trabzon’la nefes nefese bir şampiyonluk yarışına giren ve F.Bahçe ile zireye uzaktan bakan G.Saray, birbirini kupa finalinde bulmuştu. İki maç üzerinden oynanan finalde, ilk maçta gülen taraf Saunders’in golüyle Aslan olmuştu. Sarı-Lacivertli ekip, Aykut Kocaman’ın golüyle rövanş maçını uzatmaya taşıdı. 116’da sahneye çıkan Galli yıldız Saunders’ın golü, kupayı G.Saray’a getirdi. Bu maçı unutulmaz kılan faktör ise, Sarı-Kırmızılılar’ın İskoç teknik direktörü Greame Souness’ın, maç biter bitmez orta alanın ortasına G.Saray bayrağı dikmesiydi...

Sami Yen’de şok
8 Eylül 1996 G.Saray-F.Bahçe: 0-4
Sezona Fatih Terim yönetiminde başlayan G.Saray, ilk derbisinde son şampiyon F.Bahçe’yi ağırlıyordu. Ancak Hagi’li Aslan, ezeli rakibi önünde Saffet Sancaklı, Boliç (2) ve Okocha’nın golleriyle tarihi bir skora ulaşırken, Terim’in de koltuğu sallanmaya başlıyordu. Ancak bu yenilginin yaralarını çabuk kapatan Cimbom, sene sonunda ipi göğüslüyordu.

‘Son’un başlangıcı
22 Aralık 1999 F.Bahçe-G.Saray: 1-2
Ligi domine eden G.Saray, 20. yüzyılın son derbisinde Taffarel ve Hagi gibi yıldızlarından yoksun bir şekilde çıkıyordu Kadıköy’e... Maça fırtına gibi başlayan Sarı-Kırmızı ekip, Hasan Şaş ve Marcio’nun golleriyle devreyi önde geçti. 2. yarı kendine gelen F.Bahçe’ye, Moldovan’ın golü yetmedi. Bu derbi, sezonu 3 kupayla kapatacak olan G.Saray’ın Kadıköy’de kazandığı son maçtı...

Kalbi olan izlemedi!
7 Şubat 2001 F.Bahçe-G.Saray: 4-4
Kadıköy, böyle bir heyecana nadir şahit olmuştur. Ligde amansız bir zirve yarışına giren F.Bahçe ve G.Saray’ın kupa randevusu, uzun yıllar unutulmayacak bir futbol şölenine dönüştü. İki ezeli rakibin, 4-4’lük düellosunda son sözü penaltılarla 7-6 kazanan F.Bahçe söyledi.

‘Aydın’lıktan karanlığa...
16 Şubat 2002 F.Bahçe-G.Saray: 1-0
Kanarya’nın tek golle kazandığı bu maç, iki farklı açıdan tarihe geçti. Ev sahibi taraftarlar, Rapaic’in füzesini, G.Saray camiası ise, hakem Ali Aydın’ın, Emre Aşık, Batista, Hasan Şaş ve Bülent Korkmaz’a çıkardığı 4 kırmızı kartı hiç unutmadı. Aynı Ali Aydın, 2 sene sonra Olimyipat’ta oynanan G.Saray-Beşiktaş maçında verdiği hatalı kararlar sonrası, Sarı-Kırmızılı cepheden gelen baskılar sebebiyle hakemliği bıraktı.

Ali Sami Yen’de meydan kavgası patlak verdi
12 Nisan 2009 G.Saray-F.Bahçe: 0-0
Gol sesi çıkmayan bu derbiyi unutulmaz kılan faktör, son anlarda futbolcular arasında çıkan ‘meydan savaşı’ oldu. Hakem Fırat Aydınus’un, G.Saray’dan Arda ve Emre Aşık, F.Bahçe’den ise Semih ve Lugano’yu oyundan attığı bu derbide, iki ezeli rakip zirve yolunda Beşiktaş’ın ekmeğine yağ sürdü.

Johnson’ın golü, ‘derbinin favorisi olmaz’ın ispatı
26 Mart 2000 G.Saray-F.Bahçe: 0-1
Derbi tarihinde, belki de bir takımın bu derece ‘açık favori’ gösterildiği başka maç yoktur. UEFA Kupası ve ligde yoluna emin adımlarla devam eden G.Saray, yarışa erken ‘havlu atan’ F.Bahçe karşısında gerek futbol gerekse istatiksel anlamda üstündü. Ancak ‘derbinin favorisi olmaz’ teorisi, tam anlamıyla pratiğe dönüştü. F.Bahçe’nin kaleye tek isabetli şutu olan Johnson’un frikiği, Kanarya’yı zafere uçurdu...

HTSPOR / İlker GÜNEŞ

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

“Sneijder 3.5 yıllık imzayı attı“
Galatasaray'da Wesley Sneijder transferi ile yakından ilgilendiğini dile getiren Özkan Doğan, Hollandalı...

Haberi Oku