Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İyileştirme olmazsa kaos olur

Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı Dr. Köksal Holoğlu, 2012 yılı SGK hizmet alım sözleşmesini vatandaşın mağdur olmaması ve gerekli revizyonun en kısa zamanda yapılacağına inandıkları için imzaladıklarını söyledi.
Dr. Köksal Holoğlu, yaptığı açıklamada, sağlık hizmeti satın alma fiyatlarında 2007 yılından bugüne kadar her hangi bir iyileştirmenin yapılmadığını hatta bazı branşlarda fiyatların yüzde 50'ye varan oranlarda düşürüldüğünü belirtti.
Sağlık hizmet ücretlerinin makul bir zamanda zamanda revize edilmemesi halinde mevcut fiyatların özel sağlık kuruluşlarına çok büyük finansal sıkıntılar yaşatacağını belirten Holoğlu, SGK yönetimine gerekli iyileştirmelerin en kısa zamanda yapılacağı konusunda güvendiklerini söyledi.

ÖZEL SAĞLIK HİZMETİNE ERİŞİMDE KAOS OLABİLİR
Sağlık Kenti Samsun Derneği Başkanı Köksal Holoğlu, ülkede poliklinik hizmetlerinin yüzde 40'a yakınının özel sağlık kuruluşlarınca gerçekleştirildiğini kaydetti. Holoğlu, mevcut ücretlerde iyileştirmeler yapılmaması durumunda tüm özel sağlık kuruluşlarının büyük sıkıntılar yaşayacağını ve bunun da direkt olarak vatandaşın hizmete erişiminde kaos oluşturabileceğini hatırlattı.

"ÖZEL SAĞLIK YATIRIMCILARININ MAĞDURİYETİ VATANDAŞA YANSIR"
Özel sağlık kuruluşları olarak her gün milyonlarca hastaya hizmet verdiklerini vurgulayan Holoğlu, "Devletle restleşmek veya vatandaşın mağduriyeti üzerinden haklarımızı savunmak gibi bir stratejiden uzak olarak, mevcut sözleşmeyi taleplerimizi karşılamamasına rağmen imzaladık. Tüm talep ve beklentilerimizi SGK yönetimine ilettik ve kendilerinin de sıkıntılarımızın farkında olduğunu bilerek, sağlık hizmeti satın alma fiyatlarında gerekli revizyonun makul bir süre içerisinde ele alınacağı konusunda kendilerine inanıyoruz." şeklinde konuştu.
Türkiye'de özel sağlık kuruluşlarının SGK'yla yaptıkları sözleşme gereği sundukları hizmetin yüzde 50'sinden fark alamadığını aktaran Holoğlu, "Fark alarak ayakta kalmalarını sağlayacak sağlık hizmetlerinde ise İstanbul gibi hizmete erişimin daha zor olduğu büyük iller dışında vatandaşlar, fark sebebiyle kamu hastanelerini tercih ettiğinden özel sağlık kuruluşları; kendileri için can suyu olarak nitelenebilecek fark ücretlerini tahsil edememektedir. Dolayısıyla finansman sıkıntıları giderek artmaktadır. Bu şekilde özel sağlık hizmetlerin durması veya aksamasının vatandaşta ne ölçekte bir mağduriyete sebep olacağını tahmin bile etmek mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku