Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kalbin en önemli ihtiyacı!

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oben Döven, kalp sağlığı için en önemli ihtiyacın düzenli uyku olduğunu söyledi.

Mersin merkez ilçe Yenişehir Belediyesi ile Alzheimer Derneği Mersin Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği aylık bilgilendirme toplantılarının 2.’si Yenişehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, Prof. Dr. Oben Döven tarafından katılımcılara “Yaşlılık ve Kalp Hastalıkları” ile ilgili bilgiler verildi.

Sunumunda yaşlılık ve beraberinde gelen değişimler üzerinde duran Prof. Dr. Döven, yaşlanmanın kendiliğinden gelişen ve giderek artan bir şekilde süren dinamik bir süreç olduğunu belirtti. Yaşlanma ile oluşan dinamik değişimin kaçınılmaz bir neticesi olarak, tüm organ ve sistemlerde belirgin olan değişmeler gözlendiğini ifade eden Döven, hipertansiyon, koroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği gibi üç ana hastalık gurubunun, aslında yaşlanma ve onun getirdiği risklerin bir sonucu olarak geliştiğini ve her birinin yaşamı tehdit edebildiğini kaydetti. Bu hastalığın yaşlılarda çok sık görülebildiğine işaret eden Döven, yaşlanma ile kalpte yıpranma olabileceğini, yaşlılıkla birlikte kalp ve damarlarda önemli değişiklikler meydana geldiğini ifade etti.

Damar yapısının kalınlığında artış olması sonucunda ise hipertansiyonun geliştiğine dikkat çeken Prof. Döven, “Yaşlılıkta kardiyovasküler performans düşer. Damar yükünde artma, kalp hızında azalma, kasılma gücünde azalma sonucunda kalp yetmezliğine giden süreç yaşanabilir” dedi.

Basit adımlarla kalp sağlığının korunabileceğine, bunun sonucunda da uzun ve mutlu bir hayat sürülebileceğine dikkat çeken Kardiyolog Döven, “Kalp sağlığı için en önemli ihtiyaçlardan birisi ve belki de en önemlisi düzenli uykudur. Uyku anında tüm organlar kendini yavaşlatarak dinlenir ve vücut ertesi gün için yenilenir. Kalbimizi korumanın diğer yolları ise sigaradan uzak durmak, alkolden kaçınmak, bol bol egzersiz ve yürüyüş yapmak, omega 3 yağ asitleri içeren yiyecekleri bolca tüketmek ve stresten uzak durmaktır” diye konuştu.

Yenişehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuran Kurtuluş da Prof. Dr. Oben Döven’e sunduğu katkıdan dolayı teşekkür ederek, bir plaket sundu. Daha sonra aylık bilgilendirme toplantılarının ilkinde konuşmacı olan Nörolog Dr. Seyfi Aslan’a da Alzhemier Derneği Mersin Şubesi Başkanı Selami Gedik tarafından bir plaket takdim edildi.

İHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku