Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İlk kez babamın elini öpeceğim

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yüz nakli olan Uğur Acar ile kol ve bacak nakli olan Atilla Kavdır'ın yakınlarının hastane önünde heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Bunlardan biri de Atilla Kavdır'ın iki çocuğu Ayşe Esra ile İbrahim Kavdır. Akdeniz Üniversitesi'nde babalarından gelecek iyi haberleri bekleyen iki kardeşin oldukça heyecanlı oldukları yüzlerinden okunuyor.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İbrahim Kavdır, babasının ellerini tutabileceği için çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Ameliyatın ardından babasını ilk kez bugün göreceklerini ifade eden Kavdır, babasının telefon kullanmakta zorlandığını, araba kullanamadığını ifade etti.
Babasının motosiklet kullandığını belirten Kavdır, "Bize bacağı tutmadı alacağız dediler, onun için biraz üzüldük, ağladık. Yeter ki kolları tutsun bacağı o kadar önemli değil. İlk başlarda biraz korktuk ama sonra sevinçle karşıladık ve buraya geldik. Onun ameliyattan kalkamayacağını düşünerek korktum. Ayağı olmadı ama kolları olacak, eskisinden daha iyi olacak diye düşünüyorum." dedi.

"5-6 AY ÖNCE BİR AİLE VERMEMİŞTİ"
Babasının yemek yemesinde yardım ettiğini söyleyen İbrahim Kavdır, en büyük arzularından birinin araba kullanmak olduğunu kaydetti. Babasıyla el ele tutup gezmek istediğini belirten Kavdır, ona doya doya sarılmak istediğini söyledi. Babasının kol nakli olmak için bir yıl önce sıraya girdiğini belirten Kavdır, "5-6 ay önce çıkmıştı ama aile vermedi. Bugüne nasipmiş. Babasın korkusu vardı yataktan kalmama ama sonra burada babaannemde teselli etti. Ben de nakil olsun istiyordum ama benim de korkum vardı. Çok mutluyum, babam ameliyat oldu, başka ne isteyeyim. Tek dileğim buydu, o da gerçek oldu. Aileye çok teşekkür ederiz. Allah onlardan razı oldu. Ben de organlarımı bağışlarım böyle mutluluk vereceksem. Bu ilk bayram olacak. Bayramda elini öpüp sarılmasını isteyeceğim. Tek dileğim oydu. İnşallah sapasağlam kalkar yataktan. Babam bize 'Fazla elektrik tellerine yaklaşmayın, kendinize dikkat edin.' diyordu." şeklinde konuştu.

BABA KAVDIR: OĞLUMU NAKİL İÇİN ZOR İKNA ETTİK
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde oğlunun gözlerini açmasını bekleyen torunuyla aynı ismi taşıyan baba İbrahim Kavdır, nakil için Atilla Kavdır'ın gönlünü zor ettiklerini ifade etti.
"Biz ikna ettik. 'Bu fırsat her zaman gelmez' diyerek ikna etti eşim. İyi ki gelmiş." diyen baba Kavdır, daha önce çift kol nakli olan Cihan Topal'ın ardından nakil olmak için başvurduklarını söyledi. Cihan Topla'ı görünce umutlandıklarını söyleyen Kavdır, "Daha önce çağırdılar, bizim çocuğun iş yerinde çalışan arkadaşının komşusuymuş, sonradan keşke verseydik demişler. O gün doku uymuş akşama kadar bekledik." dedi.
Oğlunun kol ve bacağı olmamasına alıştığını söyleyen baba Kavdır, kendi işini görebildiğini söyledi. Oğlunun düğünlerde oynamak istediğini söyleyen Kavdır, kendi düğünün de sadece mevlit okutulduğunu kaydetti.

"OĞLUMU İYİLEŞİNCE GÖRMEK İSTİYORUM"
Baba Kavdır, sözlerini şu şekilde tamamladı:
"Ben bu şekilde görmek istemiyorum. Biraz iyileşince görmek istiyorum. Bacağı geri alınınca biraz üzüldük ama hayati tehlike olmadıktan sonra önemli değil. Biz her şeye hazırız. Öyle yaşamasına alıştık."

CHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku