Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Gribe dikkat!

Gribin basit bir hastalık olarak görülmemesi ve mutlaka önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Sevinç, "Başta burnumuz akar, hapşırırız, üşürüz, titreriz, üzerimizde bir halsizlik olur, bazen buna boğaz ağrısı, kuru öksürük, yüksek ateş, ishal, mide bulantısı ya da kusma eşlik eder. Buna bağlı olarak gelişen gribi kimimiz fazlaca önemseriz, kimimiz hiç dikkate almayız. İşte maalesef çoğu vatandaşımız bu yanlışa düşüyor. Fakat grip, ne hemen ilaca başlayıp yoğun bir tedavi gerektiren bir hastalık ne de ayakta kolaylıkla atlatılacak bir hastalık. Dolayısıyla bu noktada daha önce hastalığımıza iyi gelmiş ya da bir komşunun tavsiye ettiği ilacı doktora danışmaksızın kendi kararımızla kullanmak yerine, gribin hangi boyutta olduğunu öğrenmek için bir hekime başvurulmasında yarar var." dedi.

Gribin bünyeden bünyeye farklılık gösterdiğini bunun da gribi atlatma noktasında önem taşıdığını kaydeden Dr. Sevinç, "Aslında alınacak basit tedbirler sayesinde gribe yakalanmamak ya da gribi atlatmak mümkün." diye konuştu.

"ÖNLEMİNİZİ ALIN VE GRİBE YAKALANMAYIN"
Mevsime uygun kıyafetler giyinme ve stresten uzak durmanın gribi engelleme noktasında önem taşıdığını kaydeden Dr. Sevinç, gribe karşı alınabilecek önlemler hakkında şunları söyledi: "Kışın, ev ve iş gibi sürekli bulunulan ortamlar yazın olduğu kadar havalandırılmıyor. Bu nedenle kalabalık ve havalandırılmamış ortamlarda bulunan kişilerde nezle ve grip gibi enfeksiyon hastalıklarının görülme sıklığı artıyor. Çünkü grip virüsü bir ortamda saatlerce, günlerce asılı kalabiliyor ve hastalık, aynı havayı soluyan kişilerin, hapşırırken ya da öksürürken yaydığı virüslerin ortama yayılması yoluyla bulaşıyor. Tabi ortamın havalandırılmasının gerekliliği kadar, hijyene dikkat etmek de büyük önem taşıyor."

Hastalığa önlem olarak bol bol C vitamini alınmasını ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini tavsiye eden Sevinç, şunları kaydetti: "Vatandaşlara hastalık belirtisi olan kişilerden mümkün olduğunca uzak durmalarını ve grip olduklarını hissettikleri anda evde istirahat etmelerini tavsiye ediyorum. Fakat şunu unutmamak gerekiyor ki, grip önemsenmezse ve ilerlerse başta risk grubundakiler olmak üzere tüm bireylerde hayatı tehdit eden komplikasyonlara neden olabilir." şeklinde konuştu.


CHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku