Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Derdini değil rengini söyle

Hastanelerdeki acil servislerde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için Sağlık Bakanlığı yeni uygulamalar getirirken, renk uygulaması Denizli Devlet Hastanesi'nde uygulanmaya başlandı. Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Canural, basın mensuplarına sistemi anlattı.

Triajın, çok sayıda hasta ve yaralının bulunduğu durumlarda, bunlardan öncelikli tedavi ve nakil edilmesi gerekenlerin tespiti amacıyla, olay yerinde ve bunların ulaştırıldığı her sağlık kuruluşunda yapılan hızlı seçme ve kodlama işlemi olduğunu belirten Canural bu sistemle birlikte şikayetlerin azaldığına dikkat çekti.

Triaj'ın amacının acil servise başvuran hastaların aciliyet derecelerinin belirlenmesi ve buna göre muayeneye alınması şeklinde. Bu sisteme göre hastalarımız kırmızı, sarı ve yeşil hasta grubuna ayrılacak. Kırmızı diye nitelendirdiğimiz hastalarımız, kalp krizi, büyük kanama olacak. Bu tip hastalar bekleme yapılmaksızın içeri alınır" dedi.
 
Orta hastaların sarı, ayakta tedavi edilecek hastaların ise yeşil ile belirtildiğini ifade eden Canural, "Bu renk uygulamasının amacı acil servislerdeki izdihamı önlemek, sıra kavgalarını önlemek, bu tür olaylara izin vermemek. Tabi ki ağır hastalarımızın daha önce ekibe ulaşmasını sağlamak istiyoruz" dedi.

Triaj uygulamasının faydalarını görmeye başladıklarını belirten Canural, "Acil servislerdeki şikayetler azaldı. Şu anda uygulamamız olumlu sürüyor. Biz de bundan memnunuz. Renk uyguluması birçok hastanede oluyor belki ama biz koltukları da renkli yaparak sarı hastanın sarı koltukta oturması gibi bir olay ilk defa bizim hastanemizde oluyor" diye konuştu.

İHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku