Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Büyük buluşma

Soner ÖZCAN / ANTALYA (AHT)

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleştikten sonra 2 kol ve yüzü bağışlanan Ahmet Kaya'nın kızı Leyla Kahveci, Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar'ı hastanede ziyaret etti. Acar'ın odasından kısa bir süre kalan Leyla Kahveci, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ile görüştü. Ziyaret sonrası hastane bahçesinde Leyla Kahveci, eşi Gökay Kahveci ve Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, bir basın açıklaması yaptı.

"ÇOK YAKIŞIKLI GÖRDÜM"
Odaya girdiğinde büyük bir şok yaşadığını söyleyen Leyla Kahveci, "Odada yaklaşık 10 dakika kaldık. İlk 20 saniye sadece baktım kaldım, yüzünü görünce şok oldum. Hiç konuşmadan uzun süre inceledim. Uğur'un yüzü aşırı derecede babama benziyordu. Babam gibiydi. Onu gayet sağlıklı ve çok yakışıklı gördüm. Bundan sonra daha da iyi ve yakışıklı olacak. En çok kaşları ve dudakları benziyordu. Kaşları babamın kaşlarıydı. Ona şaşkınlıkla bakarken bir anda onun da bana şaşkınlıkla baktığını hissettim. Tokalaştık. Teşekkür etti" dedi.

"YÜZÜ ÇOK BEĞENDİM"
Yüz naklinin bu kadar güzel olacağını tahmin etmediğini kaydeden Kahveci, "Yüzü çok beğendim. Bağışta bulunarak bir kez daha doğru bir karar verdiğimizi düşündüm. Biz dimdik ayaktayız. Uğur da bizim yanımızda dimdik ayakta duracak. Uğur Acar artık bizim ailemizden, içimizden biri oldu. Benim en favori yakınım. Konuşmaları ve esprileriyle kendisini bana çok yakın hissettirdi. Artık bizim içimizden çıkmayacak. Benim kardeşim gibi olacak. Babamdan bir parça olarak yanımızda yer alacak. Kendisi de bize bunun sözünü verdi" diye konuştu.

"UMARIM ÖRNEK OLUR"
Leyla Kahveci'nin eşi Gökay Kahveci de çok olumlu bir görüşme gerçekleştiğini söyledi. Uğur Acar'ın kendilerini şakalarla karşıladığını anlatan Kahveci, "Bana 'Birlikte maça gidelim' dedi. Ben de 'Biraz daha iyileş öyle gidelim' dedim. O kadar çok hayat kaybediliyor ki herkes aynı özveride bulunsa organ bekleyenlerin sayısı bir hayli azalırdı. Umarım Uğur Acar gibi bütün organ bekleyenlerin hayatları değişir. Umarım bu örnek olur" dedi.

BİR AY İÇİNDE TABURCU OLACAK
Uğur Acar ve çift kol naklinin yapıldığı Atilla Kavdır'ın sağlık durumlarıyla ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ise şunları söyledi: "Uğur'un sağlık durumu gayet iyi. Süreç böyle devam ederse bir ay içinde taburcu etmeyi düşünüyoruz. Uğur mimikleri oluşmadığı için ifadeleriyle belli edemese de sözleriyle ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Atilla Kavdır'ın durumu da iyiye gidiyor. Yoğun bakımdan çıktı. Bu büyük bir nakildi, yoğun bakımda uzun kalması normal bir süreç."

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku