Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
'Yeryüzü Doktorları' yurda döndü

Yemen'de çıkan olaylarda yaralanan sivilleri tedavi etmek amacıyla bu ülkede bulunan ''Yeryüzü Doktorları''ndan 5 kişilik heyet yurda döndü.

Mısır üzerinden Atatürk Havalimanı'na gelen heyette bulunan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Klinik Şefi Doç. Dr. Orhan Alimoğlu, bir hafta önce Yemen'e giden ve ortopedi, genel cerrahi, plastik cerrahi ve beyin cerrahisinden doktorlardan oluşan heyetin, 300 hasta muayenesi ve 32 ağır komplike ameliyat gerçekleştirdiğini söyledi.

''Arap Baharı'' olarak bilinen ve 10 ay önce başlayan olaylar sırasında Yemen'de 28 bin kişinin yaralandığını, ve bunlardan 3 bininin çok ağır yaralanmalar olduğunu kaydeden Alimoğlu, bin 200 kişinin de olaylarda hayatını kaybettiğini ifade etti.

Alimoğlu, yaralanmaların tamamının kurşun yarası olduğunu ve bazı hastaların birkaç kez ameliyat olması gerektiğini belirterek, bölgedeki önemli ihtiyaçlardan birinin de rehabilitasyon olduğunu, çünkü çok sayıda sinir yaralanmaları ve felç vakaları bulunduğunu kaydetti.

Çalışmalar sırasında bir zorluk çekmediklerini ve kendilerine büyük sevgi gösterildiğini anlatan Alimoğlu, ''Bize anlatılana göre, 10 ay içerisinde bölgeye giden ilk sivil sağlık teşkilatı biz olduk. Bu nedenle çok büyük teveccüh, sevgi gösterdiler'' dedi.

Yemen'e gitmeden önce, sivil yaralıların devlet hastanelerine kabul edilmediğini öğrendiklerini ifade eden Alimoğlu, heyetin hem devlet hem de özel hastanelerde ameliyatlar ve muayeneler gerçekleştirerek, devlet hastanelerinin sivillere açılmasını sağladığını söyledi.

Alimoğlu, tespit ettikleri 10 hastanın Türkiye'de tedavi olması için girişimde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku