Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Uyumakta sorun mu yaşıyorsunuz?

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burhanettin Uludağ, uykusuzluğun temel nedeninin modern yaşamın getirdiği stres faktörleri olduğunu belirterek, Türkiye'nin yüzde 35'inin uykusuzluktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Burhanettin Uludağ, "Türkiye'de yaklaşık olarak yüzde 3 civarında ciddi tedavi edilmesi gereken uyku hastası vardır. Sadece uykusuzluk adına bakacak olursak neredeyse yüzde 35'i bir şekilde uyku bozukluğundan, uykusunu yeterince alamamaktan, uyku ile ilgili sorunlardan yakınmaktadır. Uyku bozukluğu iş kazalarına, trafik kazalarına, çalışma hayatında iş veriminin düşmesine sebep olabilmektedir" dedi.

Uludağ, uyku bozukluğunun mutluluk, üretkenlik gibi birçok alanda hem insan sağlığını hem de toplum sağlığını yakından ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi. Uyku bozukluğuna birçok faktörün sebep olabileceğini belirten Uludağ, modern yaşamın getirdiği stres faktörlerinin uyku bozukluğunun temel nedeni olduğunu dile getirdi. Uludağ, bunun dışında genetik faktörlerin, kişinin bazı kötü alışkanlıklarının, çevresel ve içsel faktörlerin uykusuzluğa sebep olduğunu ifade etti. Uyku haplarının kendi verdiğimiz kararlarla kullanmamız gereken ilaçlar olmadığını ve mutlaka hekimin önermesi gereken ilaçlar olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Burhanettin Uludağ, "Uyku hapları, kişi uykuya dalma sorunu yaşıyorsa ve uykuya daldıktan sonra uykuyu sürdürme sorunu yaşıyorsa, doktor da öneriyorsa gerçekten yararlı olabilen haplardır. Ancak şunu unutmamak gerekir, sürekli kullanımıyla bu ilaçlar etkisiz hale gelebilir" diye konuştu.

Uyku bozukluğu ile ilgili 85 ayrı hastalığın olduğunu dile getiren Uludağ, bunlardan biri dışında diğerlerinin gerek ilaçlarla, gerek ilaç dışı yardımcı yöntemlerle tedavi altına alındığını söyledi.

İHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku