Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hakkari'de lokal anesteziyle ilk kalp ameliyatı!

Uyutulmadan ameliyat edilen hastanın kalbinin etrafında birikmiş yaklaşık 3 litre sıvı çıkarıldı.

65 yaşındaki Hanife Taşelen'i ameliyat eden, Hakkari Devlet Hastanesinde görevli Kalp ve Damar Cerrahı Opr. Dr. Taylan Özgür Köşker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanın kendilerine aşırı derecede nefes darlığı ve sırt üstü yatamama şikayetiyle başvurduğunu, tetkikler sonucu hastada ölümcül bir dolaşım yetmezliği saptadıklarını söyledi.

Hastanın bu haliyle sevkinin imkansız olduğunu ifade eden Köşker, ''Kalbinin etrafında 3 litreye yakın sıvı birikmişti. Hastanın o durumda sevki imkansız görünüyordu. Hakkari'de anjiyo ünitemiz yok. Açık kalp ameliyatı yapabilecek imkanımız da yok. Fakat daha önceden bilinen birtakım yöntemler var. Biz de o yöntemleri denemek zorunda kaldık. 'Bismillah' deyip ameliyata başladık. Hastanın kalbinin etrafındaki suyu boşaltacak tüpü hastanın kalbinin etrafına koyduk. Şu an hastamızın durumu gayet iyi, taburcu olmak üzere'' dedi.


"İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN RİSKLİ AMELİYATLAR YAPIYORUZ"
Hakkari'de imkansızlıklara rağmen zor ve riskli ameliyatlar yapmak zorunda kaldıklarını kaydeden Köşker, Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunarak, Hakkari'deki imkansızlıkların giderilmesini istedi.

Köşker, ''Hakkari'de genç uzmanlar olarak şöyle bir çağrımız var. Burada düşük ücretlerle bütün imkansızlıklara rağmen insan sağlığı için gayet zor ve riskli ameliyatlar yapmak zorunda kalıyoruz. 2023'e hazırlanan bir Türkiye'de Sağlık Bakanlığının geleceğe yönelik yatırımlarıyla Hakkari'nin perişanlığını düzeltmesini bekliyoruz'' diye konuştu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku