Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hacettepe'ye naklen şok!

Kompozit Doku Nakli Bilim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıdan sonra yazılı olarak yaptığı açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı tarafından Hacettepe Üniversitesi'nin kompozit doku nakli ruhsatı iptal edildi. Ruhsat iptaline oybirliğiyle karar verildi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ'NE UYARI!
Yine toplantı sonrası yapılan açıklamada, Akdeniz Üniversitesi'nde yapılan bacak naklinin kriterlere uymadığı saptandı. Öte yandan kuruldan Akdeniz Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi için "yüz nakline" uygun kararı çıktı.

 Video için tıklayınız...

KURUL İKİNCİ KEZ TOPLANDI

Hacettepe Üniversitesi'nde çift kol ve bacak nakli yapılan Şevket Çavdar'ın ölümünün ardından Kompozit Doku Nakli Bilim Kurulu, Ankara Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü'nde ikinci kez toplandı. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan başkanlığında toplanan ve 7 kişilik heyetten oluşan kurul toplantısına, Gazi Üniversitesi Hastanesi'ndeki yüz naklini gerçekleştiren ekibin başında bulunan Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selahattin Özmen ve Akdeniz Üniversitesi'nde nakilleri gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan da katıldı.

Doç. Dr. Özmen, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "kurulda nelerin tartışılacağını" sorması üzerine Özmen, "Raporlarımızı sunacağız. Hacettepe ve Gazi Üniversitesi konuyu tartışacak" dedi.

"ÇİZGİYİ AŞTINIZ"
Habertürk'ün sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Şencan, kol ve bacak nakillerinde mevzuatın izin verdiği seviyenin, bacakta diz altı, kolda da dirsekten altı olduğunu belirterek, Şevket Çavdar'a yapılan naklin mevzuattaki seviyeyi aşması nedeniyle naklin uygun bulunmadığını söyledi.

"YÜZ NAKLİ YAPILMASA DA OLURDU"
İrfan Şencan ayrıca, Bilim Kurulu'nun, yine Hacettepe Üniversitesi'nde yüz nakli yapılan Cengiz Gül'ün nakli için, 'Yapılmasa da olabilirdi' anlamında endikasyona uymadığı şeklinde karar verildiğini belirtti.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ TEKRAR RUHSAT ALABİLİR Mİ?
Hacettepe Üniversitesi'nin iptal edilen ruhsatı tekrar alıp alamayacağı şeklindeki soruya ise Şencan, "Şu anda böyle birşey söz konusu değil. Kurumla ilgili olarak ruhsat iptali gerçekleştirildi. Kişilerle ilgili süreç devam edecek. Sağlık Bakanlığı'nın teftiş kurulunun ve Hacette Üniversitesi'nin kişiler bazında başlattığı inceleme süreci devam ediyor. Bilim Kurulu'nun kararı ile bu inceleme süreçlerinin hızlanmasını bekliyoruz. Bir-iki hafta içinde çıkacak sonuca göre de kişilerle ilgili bir işlem yapılıp yapılmayacağı netleşecek." şeklinde cevap verdi.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ NEDEN UYARI ALDI?
Şencan sözlerine söyle devam etti, "Akdeniz ve Gazi üniversitelerinde yapılan yüz nakilleri endikasyon problemi olmadığından mevzuata uygun bulundu. Akdeniz Üniversitesi'nde Atilla Kavdır'a yapılan çift kol ve bacak naklinde kolların nakli mevzuataa uygun bulunurken bacak naklinde mevzuatın belirlediği seviye aşıldığı için yani diz üstünden yapıldığı için uyarılarak dikkati çekilmiş oldu."

KARARA İNCELEME BAŞLATILDI

Sağlık Bakanlığı müfettişleri, Hacettepe Tıp Fakültesi'nin doku nakli ruhsatının iptal kararı için inceleme başlattı. Sağlık Bakanlığı, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki organ nakillerinin ayrıntılı olarak incelendiğini ve sonucun bir hafta içerisinde açıklanacağı bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kompozit Doku Nakli Merkezi'nde 24 Şubat 2012 tarihinde yapılan ekstremite nakilleri ve yüz nakline ilişkin olarak Bakanlık Teftiş Kurulu tarafından başlatılan incelemede, konunun tüm yönleriyle ayrıntılı olarak ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, ''Bu konudaki Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyon Kararı da müfettişlerce değerlendirilecek ve 1 hafta içerisinde tamamlanarak sonuç kamuoyu ile paylaşılacaktır'' ifadesine yer verildi.

BAKANLIK'TAN SGK MÜJDESİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik yüz nakli operasyonlarının SGK kapsamına alındığını açıkladı. Çelik, 18 yaşından küçüklere kompozit doku nakli yapılmayacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku