Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Avrupa'da kızamık vakalarında artış

Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada, Avrupa'da yıllardır düşüşte olan kızamık vakalarının son dönemde artışa geçtiği, bu yıl kızamığa yakalananların sayısının ekim ayı itibariyle 26 bini aştığı, 9 kişinin ise hastalıktan dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.
        
Söz konusu rakamların 2007'nin aynı dönemine göre yaklaşık 3 kat arttığına dikkati çeken örgüt, vakalardan 14 bininin Fransa'da 5 yaş üstü çocuk ve gençlerde tespit edildiğini kaydetti.
        
Hastalığa en sıklıkla rastlanan diğer ülkelerin ise İspanya, Romanya, Makedonya ve Özbekistan olduğu bildirildi.
        
Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, kızamık vakalarındaki artışın düşük aşılama oranlarından kaynaklandığını belirterek, aşılanmayan kimselerin hastalığın yayılmasına yol açtığını kaydetti.
        
Kızamığa yakalananların yarısının aşı yaptırmadığının tespit edildiğini belirten yetkililer, hastalığın yayılmasının önlenmesi için yüzde 95'lik aşılama oranı hedefine ulaşılması gerektiğini de vurguladı.
        
Bulaştığı her 1000 çocuktan 1 ila 2'sinin ölümüne yol açan kızamık, hamile kadınlarda ise düşüğe ya da erken doğuma neden olabiliyor. Hava aracılığıyla kolaylıkla yayılan kızamık virüsünün, taşıyıcılarla temasa geçen kimselere bulaşma riskinin yüzde 90 civarında olduğu belirtiliyor.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku