Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İş yeriniz astım yapabilir!

İş yerinde gelişen astım tanısının sıklıkla atlandığını söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hişam Alahdab, “Meslekî astımın atlanmaması için işe girmeden önce astım semptomu olmayanlarda ve sigara içmeyenlerde yeni gelişen burun akıntısı, öksürük, hışıltı dikkate alınmalıdır. Semptomların işten uzaklaşınca düzelmesi ve işe dönünce kötüleşmesi teşhiste yardımcıdır. Tedavinin en önemli basamağını ise hastanın iş ortamından uzaklaştırılması oluşturur” dedi.

Meslekî astımdan korunmak adına özellikle yüksek riskli iş yerlerinin belirlenerek, buradaki çalışanların ayrıntılı sorgulanması ve incelenmesi gerektiğini ifade eden Uzm. Dr. Hişam Alahdab, riskli iş kollarında çalışıp yeni riniti ortaya çıkan kişilerin özellikle yüksek riskli olarak belirtilmesi gerektiğini söyledi.

Erişkin döneminde ortaya çıkan astımın yüzde 9 ile 15’inin meslekî astım olduğunu belirten Dr. Hişam Alahdab, “Erişkin döneminde ortaya çıkan veya çocukluk astımının erişkin döneminde yinelediği tüm kişilerde meslekî maruziyet akla gelmelidir” diye konuştu.

Her yaştaki astım hastasına eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayan ve sigara içmenin riski artırdığını belirten Dr. Alahdab, meslekî ajanlara maruz kalan meslek gruplarından birkaçını şöyle sıraladı: “Fırıncılar, çiftçiler, sağlık çalışanları, kanatlı yetiştiricileri, gemi yüklemede çalışanlar, ipek işletmeciliği, güzellik salonu çalışanları, kaplamacılar, plastik çalışanları.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku