Omaro ve Çevresi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Yeni Festival Tarihi Belli Oldu
20-21-22 Haziran 2014 Üç Gün...

Değerli Dostlar,

Kürt Halkı büyük bir mücadeleyle, egemenlerin kendilerine reva gördükleri tarihsel haksızlıkları ortadan kaldırarak, baskı ve zulüm politikalarını yok ediyorlar. Rojeva Kürdistan'ında insanlığın geleceğine de umut olabilecek bir devrimi yaşatıyorlar. Kuzey Kürdistan'da her türlü engelleme ve provokasyona karşı, ısrarla ve ısrarla demokratik-barışçıl çözüm diyorlar. Elbette bütün bunlar tarifsiz acılar yaşanarak ve bedeller verilerek sağlanıyor.

Ulusal-demokratik haklarını korumak,bu haklar önündeki engelleri ortadan kaldırmak için her zamankinden daha çok örgütlenmek,mücadele etmek ve dayanışma içinde olmak gerektiği açıktır. Biz Konya Kürtleri de demokratik bir ülke ve eşit-özgür bir yaşam arzu ile kendi rengimizde örgütlenerek bu mücadelenin içindeyiz. Bu amaçla bu yıl düzenlenen festival adeta,bir isyana dönüşmüştü. Öncelikle bu kararlılığınızı selamlıyoruz.

Demokratik kurtuluş ve özgür yaşam mücadelesinin gönüllüleri olarak, sizleri Rojeva Devrimine sahip çıkmaya, çözüm sürecinin kesintisiz devam etmesi için mücadele etmeye ve örgütlenmeye davet ediyoruz. 1. Festivalden aldığımız güç ve enerji ile hem önümüzdeki yerel seçimlerde daha aktif ve katılımcı bir çalışma yürütmeye, hem de 2. bir büyük buluşma gerçekleştirme kararı aldık. Hepinizi bu çalışmalarda yer almaya davet ediyoruz.

İkinci Festival 20-21-22 Haziran günlerinde olmak üzere üç gün sürecektir. Festivalin ilk iki günü çeşitli beldelerde düzenlenecek etkinlikler şeklinde planlanıyor, son gün ise Omeran beldemizde festivalin finali yapılacaktır. Festival 2 gün boyunca değişik beldelerde düzenlenecek etkinlikler sonrasında, Omeran'da bir finalle son bulacaktır.
Halkımıza demokratik kurtuluş ve özgür yaşam yolunda şimdiden hayırlı olsun.

Festival Girişim Komitesi
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasip Kaplan Tavsancalida Halka Seslendi
BDP milletvekilinin Tavsancali ve çevresi ile buluşması ve halka seslenişi ...

Haberi Oku