31 NUMARALI REKLAM ALANI
Sterk Tv Yayinda

Kopenhag Şehir Mahkemesi tarafından Roj TV'nin uydu yayınının kesilmesinin ardından 26 Şubat 2009 yılından beri test yayını yapan Stêrk TV, normal yayına başladı. Norveç'ten aldığı yayın lisansıyla yayınlarına başlayan Stêrk TV, daha önce Roj TV'nin yayınına son veren Eurobird uydusu üzerinden yayın yapacak.

2004 yılından beri Danimarka'dan aldığı lisansla yayın hayatına devam eden Roj TV'nin uydu yayınının kesilmesiyle gözler, alternatif kanallara çevrilmişti.  Mahkeme kararının ardından; Eutelsat, Roj TV'nin uydu sinyalini kesme kararı almış Danimarka'nın en büyük finans kuruluşlarından biri olan Danske Bank'ta Roj TV'nin hesaplarını dondurmuştu.

Danimarka'da bu gelişmeler yaşanırken dün sabah Norveç'ten 2009 yılından beri test yayını yapan Stêrk TV'nin bu sabah itibariyle normal yayına başladığı haberi geldi. Bu sabah yazılı bir açıklama da yapan Stêrk TV, "Televizyonumuz Kürdistan'daki farklılıkları, renkleri, kültürel zenginlikleri, ülkemiz ve dünyadaki güncel gelişmeleri değişik program ve bültenlerle ekrana taşıyacak." ifadelerine yer verdi.

Stêrk TV, Danimarka'nın Roj TV hakkında dava açmasının hemen akabinde Norveç'in başkenti Oslo'da kuruldu. Televizyonun yönetim kurulunda; Said Hoshang Mosleh, Ramin Mamadi ve Guli Kocu isimli kişiler bulunuyor. Sterk Broadcast Anonim Şirketi ayrıca 12 Şubat 2010 tarihinde Radio Rohani adında bir de radyo kurdu.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

RTÜK Yasası'nın iptali istemi reddedildi
Anayasa Mahkemesi, RTÜK ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 6112 sayılı kanunun iptal istemini reddetti

Haberi Oku