31 NUMARALI REKLAM ALANI
'Evlilik programları kaldırılsın' çağrısı

RTÜK, 15 yaşındaki bir kız çocuğunun karşısına 45 yaşında eş adayı çıkaran evlilik programı nedeniyle, Fox TV'ye 500 bin lira para cezası kesmişti. Avukat Sevda Şahin, evlilik programlarının kaldırılması, para cezasıyla ört bas edilmemesi için savcıları göreve çağırdı.

Yapılan yazılı açıklamada, 15 yaşındaki bir kız çocuğu ile 45 yaşındaki adamın evlilik programına çıkartılmasını hatırlatan Avukat Sevda Şahir ‘Evlilik programlarının kaldırılması için savcıları göreve çağırıyoruz’ dedi.

CUMHURİYET SAVCILARI GÖREVE

Avukat Sevda Şahin; “Bir hukukçu olarak Kadın ve Evlilik programlarının adliye koridorlarına yansıyan boyutunu endişeyle izlerken, özel bir kanal tarafından yayınlanan evlilik programında  ‘15 yaşındaki gelin adayının 45 yaşındaki beyle bir araya getirilmesi vakası alkışlarla!!! izlendi. Toplumsal bozulmanın ayyuka çıktığı böyle bir olayda RTÜK sadece para cezası verdi. Buna rağmen program devam ediyor. Olayın para cezasını ödeyerek örtbas edilmemesi için, Cumhuriyet Savcılarınca bu tür programların incelemeye alınarak soruşturma başlatması gerekiyor” dedi.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

Avukat Sevda Şahin bu çağrılarının nedeninin anlaşılması için yetkili organların aşağıdaki sorulara cevap vermesi gerektiğini söyledi.

1-) Ulusal ve yerel kanallarda kaç tane “ Kadın ve Evlilik Programı” yayınlanıyor?

2-) Programların yapımı ve yayınını sağlayan kurumların, program içeriği hakkında yetkili kurumlardan izin alıp almadıkları? 

3-) Programa katılan ve davet edilen kişilerin fiil ve hukuki ehliyetlerinin olup olmadığı?

4-) Program içeriğinin Anayasal ve diğer kanunlarca korunan hakları ihlal edip etmedikleri?

5-) Programların toplum üzerindeki sosyo-psikolojik etkilerinin neler olduğu?

Birçok mağduru kadınlar olan vakalarla ilgilenen Avukat Sevda Şahin bu soruların cevabının “AİLE KURUMUNUN VE TOPLUMSAL ÇÖKÜŞÜN CANLI OLARAK YAYINLANDIĞI “   su götürmez bir GERÇEK” olduğunu savunuyor.

Yapılan açıklamada, Anayasa’da, Medeni Kanun’da ve Türk Ceza Kanunun’da bu eylemleri düzenleyen maddeler hatırlatıldı.

FOX'A 500 BİN TL CEZA

Fox TV’de yayınlanan ‘Su Gibi’ adlı programda 15 yaşındaki bir çocukla, 45 yaşındaki adam buluşuturulmuştu. Program, "Yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine ve Türk aile yapısına aykırı olmaması" ilkesine aykırı bulunarak Fox TV'ye 500 bin lira para cezası verilmişti.

Kaynak : haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

RTÜK Yasası'nın iptali istemi reddedildi
Anayasa Mahkemesi, RTÜK ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 6112 sayılı kanunun iptal istemini reddetti

Haberi Oku