31 NUMARALI REKLAM ALANI
Cübbeli Ahmet Hoca  'Muhteşem Yüzyıl'a savaş açtı

Ahmet Mahmut Ünlü, Yeşilköy CNREXPO'da devam eden 2. Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nı ziyaret etti.

Ünlü, fuarda vatandaşları yoğun ilgisi ile karşılaştı. Birçok vatandaş cep telefonları ile Ünlü'nün fotoğraflarını çekti. Burada firmanın standında döner yiyen Ünlü, dana sonra vatandaşlarla birlikte dua etti.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ünlü, İsmailağa Cemaati'nin 'Muhteşem Yüzyıl' adlı dizinin lanete uğradığı için senaristinin kanser olduğu yolundaki haberler hakkında bilgisinin olmadığını söyledi.

Ünlü, İsmailağa Cemaati'nden böyle bir şey duymadığını, kimsenin cemaatin temsilcisi olmadığını vurgulayarak, "Cemaat lanetledi diye bir şey olmaz. Ancak Allah lanetleyebilir. Biz cemaat olarak diziyi, oyuncularını lanetledik diye bir durum söz konusu değil. Ancak bu dizi İslam’a uygun değildir. Kuran’a ve sünnete uygun değildir. Bu dizi geçmiş ecdadımızın da ırzını, haremini, haysiyetini rencide ettiği için katmerli haramdır." ifadelerini kullandı.

Ünlü şunları kaydetti: "Kanuni, Allah dostlarından, zikir, tespih, tasavvuf ehli büyük bir velidir. Vatana ve millete bu kadar hizmeti olmuş bir insanın hakkında yapılmış olan bu dizi, Allah tarafından lanetlenmiştir. Biz kimseye bu diziyi yaptı da kanser oldu diye bir şey söyleyemeyiz. Muhteşem Yüzyıl dizisi hakikaten uğursuz bir dizidir. Sultan Abdulhamid’in bile tahttan indirilişi, Selanik’e sürgünü ümmete millete bir ‘ah’ ettirmiştir. Hala seksen yüz senedir başımız doğrulmuyor. Kanuni gibi bir zatın ‘ahı’ alınırsa daha kötü olur. Biliyorsunuz ruhaniyetler ölmez. Dolayısıyla bu padişahların da bunlardan haberi var. Tabii ki Kanuni Hazretleri’nin de burada tasarrufu olmuş olabilir. Onların ruhaniyetleri de bundan muzdarip olup devreye girmiş olabilir. Lanet Allah’tan gelir."

Ahmet Mahmut Ünlü, devletin ve RTÜK'ün bu tür dizileri engellemesi gerektiğini çünkü bunun milli bir konu olduğunu sözlerine ekledi.A

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

RTÜK Yasası'nın iptali istemi reddedildi
Anayasa Mahkemesi, RTÜK ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 6112 sayılı kanunun iptal istemini reddetti

Haberi Oku