31 NUMARALI REKLAM ALANI
ReklamZ grubu Alman Ballroom'a satıldı

Türkiye'nin en büyük bağımsız Dijital Medya Pazarlama Grubu, Alman Ballroom International Network'e satıldı. Böylece ilk kez bir dijital medya pazarlama grubu yabancı yatırım almış oldu.

Ballroom'un yüzde 100 hissesini satın aldığı Reklamz A.Ş, Linkz A.Ş ve Sem A.Ş karşılığında ödeyeceği meblağ açıklanmazken, Ballroom International Holding'in yüzde 10 oranındaki hisseleri nakit bedele ilave olarak 3 şirketin Türk  hissedarlarına devredilecek.

Türkiye'deki Grup Şirketlerinin kurucu başkanlığını sürdürecek olan Orkun Tekin, aynı zamanda Ballroom International Holding Yönetim Kurulu üyesi olarak dijital ekranlar, arama motoru pazarlaması, in-text, cep telefonları ve dijital video başta olmak üzere tüm dijital reklam ortamlarında genişleme ve yeni iş geliştirme sorumluluğunu üstlenecek.

Ballroom bu satın alma işlemiyle birlikte Orta ve Doğu Avrupa ile Türkiye'nin en büyük bağımsız dijital, teknoloji ve reklam ağını oluşturuyor. Grup Şirketleriyle birlikte Ballroom International, dijital medya alanında 50 milyon internet kullanıcı erişimi ve 160'dan fazla uzman personele sahip olacak. Ballroom'un bu yıl için tahmini konsolide cirosu 30
milyon euro civarında, FVÖK marjı ise yaklaşık yüzde 10 olacak.

Ballroom, kuruluşundan bu yana hızla büyüyen üç grup şirketinin yerleşik teknolojik çözümleri ve know-how birikimini, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Romanya'da kurulu işletmeleriyle birleştirerek pazar payını önemli ölçüde artırmayı ve bu ülkelerdeki büyümesini hızlandırmayı hedefliyor. Bu da nadiren gördüğümüz batıya hizmet ve teknoloji ihracatı anlamında son derece önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Tekin ve yönetim ekibi bu hedeflerin sürdürülebilir ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla hisselerinin yüzde 10'unu devralacakları Ballroom International'ın uluslararası alandaki büyüme, yeni ürün ve hizmet geliştirme faaliyetlerinde söz sahibi olacaklar.

Ballroom International Network kurucu CEO'su Alexander Sigl, *"Yeni bir partner seçerken, girişimcilik deneyimleri, bu alandaki başarılar ve dürüstlük bizim temel önceliklerimizdir. Ballroom International'ın Yönetim Kurulunda birlikte çalışacağımız Orkun Tekin ve çalışma arkadaşları bu özellikleri tam olarak yerine getiriyor" dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

RTÜK Yasası'nın iptali istemi reddedildi
Anayasa Mahkemesi, RTÜK ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 6112 sayılı kanunun iptal istemini reddetti

Haberi Oku