31 NUMARALI REKLAM ALANI
Murdoch'un telekulağına takılmayan kalmamış

Uluslararası medya patronu Rupert Murdoch’un gazetesi News of the World’un Kraliyet Ailesi mensuplarını dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından beş yıl önce başlatılan soruşturmada, skandal niteliğinde yeni bilgilere ulaşıldı.

İngiltere’de yayınlanan News of the World Gazetesi’nin, 7 Temmuz 2005’te Londra’daki saldırıda ölenlerin ailelerinin telefonlarını da dinlediği iddia ediliyor. Polis, ailelerin telefonlarının bombalamanın ardından dinlenmiş olabileceğini açıkladı.

ÖLENİ DE DİNLEDİLER
Gazetenin 9 yıl önce kaybolan ve kaybolduktan 6 ay sonra cesedi bulunan 13 yaşındaki Milly Dowler’ın cep telefonuna bırakılan mesajları da dinlediği ortaya çıkmıştı. Gazetenin telefonları dinleyebilmek için polise rüşvet verdiği de öne sürüldü.

News of the World Gazetesi’nin, daha önce aralarında ünlü sanatçılar, siyasetçiler ve Kraliyet Ailesi’nin yakınlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin telefonlarını yasadışı olarak dinlediği ortaya çıkmıştı. İlk kez 2006’da gazete aleyhine tazminat davası açılmıştı.

'KORKUNÇ BİR OLAY'
İngiltere Başbakanı David Cameron, dinleme olayını "korkunç" olarak tanımladı. Cameron, soruşturmanın bitmesinin beklenmesi gerektiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

RTÜK Yasası'nın iptali istemi reddedildi
Anayasa Mahkemesi, RTÜK ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 6112 sayılı kanunun iptal istemini reddetti

Haberi Oku