31 NUMARALI REKLAM ALANI
Komutanların erken emekliliği dünya basınında

Kritik Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısından önce Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve üç kuvvet komutanının emekliliklerini isteyerek istifa etmeleri dünya basınında geniş yer buldu.

Ordunun kanatları kırpıldı

EN BÜYÜK İKİNCİ ORDU

The Wall Street Journal: GÜVENLİK uzmanları büyük ölçüde bu hareketin, NATO’da ABD’den sonraki en büyük ikinci ordu olan Türk ordusunun, iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’yle giriştiği uzun süreli iktidar mücadelesinde kanatlarının kırpıldığının onayı olduğu görüşünde.

SİYASİ MALİYETİ OLABİLİR

Los Angeles Times: BİR zamanlar ordunun zaptedilemez görülen gücüne karşı olanlar bile Türkiye’de bu toplu ayrılmaların hem AK Parti hem de ülkenin uluslararası itibarı açısından şiddetli siyasi maliyetleri olabileceğini kabul ediyor.

DEMOKRASİ İÇİN ÇOK ŞEY

The New York Times: İSTİFALAR aynı zamanda bir demokrasi olarak Türkiye ile ilgili çok şey söylüyor. Çünkü bu ülkenin vatandaşları, Sayın Erdoğan’ın gücünü giderek artıran Adalet ve Kalkınma Partisi’nden hoşlanmayanlar bile, artık askeri kuralları kabul etmeye hevesli değil. Türkiye bütün bunların dışında büyüdü.

TERFİLERE DENK GELDİ

CNN: Komutanların istifası, darbe planlamak suçlamasıyla tutuklanan generallerin terfileri hakkındaki tartışmaların ortasında geldi.

EKONOMİYİ ETKİLEYEBİLİR

Bloomberg: Türkiye’nin risk algısını yükseltir. Görevden ayrılmalar ekonominin aşırı ısınmasıyla ilgili kaygıların arttığı bir dönemde geldi. Lira kısa vadede daha büyük baskı altında kalacak.

ANLAŞMAZLIK DORUKTA

The Guardian: Ordu ile hükümet arasındaki anlaşmazlığın doruğa çıktığının işareti.

ATATÜRK BENZETMESİ

HAARETZ: Erdoğan, Türkiye’nin modern Atatürk’ü mü oluyor? Ordunun en üst kademesindeki 4 generalin istifalarıyla, Türkiye Başbakanı Erdoğan’ın eline askerin üzerindeki devlet kontrolünü artırmak için büyük fırsat geçti.

KUTUPLAŞMA ARTACAK

REUTERS: Türk hükümeti, ordu üzerindeki kontolünü güçlendiriyor. Bu zaferin bedeli İslami kökleri olan hükümetle onun muhalifi olan laikler arasındaki kutuplaşmanın artmasına neden olacaktır.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

RTÜK Yasası'nın iptali istemi reddedildi
Anayasa Mahkemesi, RTÜK ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 6112 sayılı kanunun iptal istemini reddetti

Haberi Oku