31 NUMARALI REKLAM ALANI
Huffington İstanbul'dan geçti!

İnternet medyasının en önemli markalarından biri olan Huffington Post'un kurucusu Arianna Huffington, Digital Age konferansı kapsamında İstanbul'da bir konferans verdi. Konuşmasında, bilginin günümüz dünyasında ulaştığı hızın medyada yarattığı dönüşüm ve "gönülsüz şeffaflık" kavramlarını irdeleyen Huffington, internetin artık ergenlik çağını atlattığını ve olgunlaşma dönemine girdiğini söyledi. Huffington'a göre olgunluk çağındaki internet, ergenlik çağındakine göre çok daha etkili olacak.


Yeni medya kraliçesi olarak adlandırılan Arianna Huffington'ın konuşmasından satır başları;

"MİLYONLARCA SOSYAL MEDYA KULLANICISINI KANDIRAMAZSIN"
Demokrasiyi yaşamak istiyorsak devletin ne yaptığını bilmemiz lazım. Gerçek doğru bir şekilde insanlara yansıtılmalıdır. Sosyal medyanın asıl gücü şeffaflık, hesap verilebilirlik. Bu kavramlar gelecekte her kurum için geçerli olacak. Dezenformasyon bulutundan bunaldık. Şeffaflık hiç olmadığı kadar önemli. Pek çok hükümet sosyal medyayı tehdit olarak algılıyor. Örneğin Çin'de büyük bir sansür var. Önce interneti yasaklayıp sonra gazetecileri davet ettiler. Bireysel olarak gazetecileri kandırabilirsin ama milyonlarca sosyal medya kullanıcılarını kandıramazsın. Bu işe yaramaz.

"WIKILEAKS BİLGİYE VE HÜKÜMETLERE BAKIŞI DEĞİŞTİRDİ"
Tüm dünyada şeffaflığa verilen önem artıyor. Wikileaks ile birlikte bilgiye, hükümetlere bakış biçimi değiştirdi. Bilgnin nasıl sansür edildiğini gördük. Wikileaks ile devletlerin açıkladıkları ve gerçekler arasında büyük farklılıklar vardı. Hükümetlerin gerçekleri büyük oranda maskelediklerini görmek ilginçti. Mesela Afganistan ile ilgili gizli ilişkiler Wikileaks'te ortaya çıktı. Obama bize işlerin yolunda gittiğini söyledi ama Wikileaks'in ortaya çıkardıkları hiç de öyle olmadığını ortaya çıkardı. Artık hükümetlerin gerçeği maskelemeleri eskisi kadar kolay değil. Artık bir devlet kurumunda ya da şirkette tam şeffaflık olmadan başarılı olmak mümkün olmayacak.

"İNSANLAR GERÇEK ÖYKÜLERİ TALEP EDİYOR"
İnternet bize inanılmaz şekilde veri, gerçek ve fikir bombardımanı verdi. Ekonomik krizde ekonomik verilere baktık. Ama rakamların arkasındaki öyküyü konuşuyor muyuz? Medyada bunu yapanlar öne çıkıyor. Sosyal medya bu anlamda büyük fırsatlar sundu. İnsanlara öykülerini anlatmasına izin vermelisiniz. Biz resesyonun insani tarafından öyküler şeklinde haberler sunduk. Buna paralel ilgi ve etkileşimi artırdık.

Markaların göz önünde bulundurmak zorunda oldukları gösterge ilgi göstergeleri. İnsanlar kendi aralarında konuşuyor. Kimse markaların kendisini konuşmaz. Bunu anlarsak çok daha olumlu sonuçlar alırız.


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

RTÜK Yasası'nın iptali istemi reddedildi
Anayasa Mahkemesi, RTÜK ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 6112 sayılı kanunun iptal istemini reddetti

Haberi Oku