Magazin:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
''Furkan Palalı'yı kendime rakip olarak görmüyorum''

YAĞMUR YILMAZ
HABERTURK.COM MAGAZİN SERVİSİ
[email protected]
http://twitter.com/YAGMUR__YILMAZ

Bize kendinizden bahseder misiniz?

Ben Almanya doğumluyum. Bursa'da yaşıyorum. Yaklaşık 9 yaşında TOFAŞ alt yapıda basketbola başladım. Oradan çıktıktan sonra çeşitli kulüplerde basketbol oynamaya devam ettim. Amatör takımlarda oynadım, profesyonel takımlarda oynadım. Şuanda profesyonel bir takımda Boluspor'da devam ediyorum basketbola. Bunun yanı sıra modellik geçmişim çok fazla yok. Birkaç kez katalog çekimlerine katıldım. Sonra Best Model gündeme geldi ve katılmaya karar verdim ve yarışmaya girdim.

''ERKAN ÖZERMAN'IN BULDUĞU FORMÜL'DEN RAHATSIZLIK DUYANLAR VAR''

Best Model of Turkey 2012’de iki birinci çıkmasını nasıl yorumluyorsunuz? Olayın perde arkasını anlatır mısınız?

İki birinci çıkmasını bende herkesle beraber sahnede öğrendiğim için açıkçası perde arkasını bilemeyeceğim. Ama jüri bayağı zorlanmış olsa gerek ki Furkan’la benim aramda kararsız kaldılar. Bunun üzerine Erkan Bey (Özerman)haksızlık olmaması adına bir formül buldu. Ama bu formülden rahatsızlık duyanlar beni olur olmaz polemiklere sokmaya çalışsalar da mümkün olduğunca takılmıyorum söylenenlere. Benim için Best Model’e katılmak ve derece almak önemliydi. Nitekim sonucunda Erken Bey herkesin önünde iki birinci olduğunu söyledi. Bizler Türk insanıyız… Türkler paylaşmayı severler. Bende birinciliği paylaşmaktan asla mutsuz ya da rahatsız değilim. Çünkü hiçbir şey tek başına olmuyor. Furkan Palalı bizi Best Model of World’de, ben ise Manhunt İnternational’da ülkemizi temsil edip en iyi dereceyi alacağım.

İki birinci çıkmasından sonra Furkan Palalı Best Model ilan edildiği söylendi. Hakkınızın yendiğini düşünüyor musunuz?

Hayır, asla hakkım yendi diyemem. Biraz öncede söylediğim gibi ben aynı zamanda sporcu olduğum için takım çalışması ve ekip işi benim için önemli. Sonuca bakıyorum ve 2 birinci olmuş, eşit bir paylaşım yapılması gerekiyordu, Erkan Bey de bu şekilde uygun gördü. Erkan Bey’in kararlarını ben yargılayamam. Zaten önemli olan yarışmadan sonrası ve artık bu saatten sonra üzerimize yüklenen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek ve gerçekten hak ettiğimi göstermek durumundayım.

''FURKAN PALALI'YI KENDİME RAKİP OLARAK GÖRMÜYORUM''

Furkan Palalı ‘’Asıl birinci benim’’ diye bir açıklama yaptı. Bu açıklamalar için ne düşünüyorsunuz?

Benim için Furkan arkadaşımız yarışmada sonuçlar açıklanana dek rakibimdi ama artık yarışma sona erdi. Yıllardır güvenirliliği tartışmasız sağlam olan bir yarışmadan ve onun mimarı Sayın Erkan Özerman’ın ağzından finalde iki birinci olup, oyların eşit olduğu tüm Türkiye’nin gözü önünde söylenmiştir. Artık bunu tartışmanın bir manası yok. Ben bu saatten sonra kendime rakip olarak Furkan arkadaşımı görmüyorum. Piyasada kendime rakip olarak gördüğüm ve beni hırsla çalışmaya daha şevk eden kişiler var. Artık bu tarz polemiklere girmeme kararı aldım.

Selin Boronkay hakkınızda oldukça ağır sözler sarf etti. Bunlara cevabınız ne olacak?

Kendisini çok fazla tanımıyorum, sadece bir ajans sahibi olduğunu biliyorum. Doğal olarak kendi modelini koruma amaçlı bir şeyler yapmaya çalıştığını düşünüyorum. Ailemden aldığım terbiyem bana büyüklere saygılı olmam gerektiğini, küçüklere karşı da sevgili davranmamı öğretti. Ayrıca benim önümde Manhunt İnternational gibi büyük bir yarışma var. Bunun dışında birçok diziden teklifler var ve şuan sadece onlarla ilgileniyorum.

Best Model of Turkey ile Manhunt International arasındaki fark nedir?

Best Model daha iyi yürüyebilme ve fiziğe bakılan bir model yarışmasıdır. Manhunt ise, daha çok yüz güzelliğine bakılan, yakışıklılık yarışmasıdır.

Basketbol kariyerinize devam etmeyi düşünüyor musunuz?

Basketbola mümkün olduğunca devam ediyorum. Ama tabii ki dizi, sinema çekimleri gibi o tarz şeyler olursa muhtemelen devam edemeyeceğim yoğunluktan dolayı. Çünkü şuanda bile çok fazla zorlanıyorum. Oyunculuk eğitimim olmasına rağmen, daha dizi yok aslında ama buna rağmen zorlanıyorum. Herhalde bırakırım diye düşünüyorum.

''KENAN İLE KIVANÇ'IN KARIŞIMIYIM''

Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu ve Burak Özçivit'e bakacak olursak kendinizi hangisine daha yakın hissediyorsunuz?

Aslında Kıvanç'la Kenan'ın karışımı olarak kendimi görüyorum. Kıvanç Tatlıtuğ'un bebek yüzlülüğünü, Kenan İmirzalıoğlu'nun da biraz erkeksi modelinin karışımı olarak görüyorum. O yüzden ikisini, hatta üç ismi de örnek alıyorum aslında. Ama genelde Kıvanç Tatlıtuğ ve Kenan İmirzalioğlu daha fazla ağır basıyor.
Bir dizi ya da film projesi olduğu zaman modellik yapmaya devam edecek misiniz?
Modellik hoşuma gidiyor. O yüzden bırakmayı pek düşünmüyorum, modellik de yapmayı istiyorum. Ama asıl isteğim sinemada ve diziler de oynamak.

Eğer model olmasaydınız hangi meslekle uğraşırdınız?

Kesinlikle basketbol oynardım. Aile mesleklerimiz de var, onları da yapabilirdim ama basketbola çok emek verdim. 8-9 yaşlarında başladığım için ortada bir emek var ve insan bunun karşılığını almak istiyor. O yüzden kolay kolay basketboldan vazgeçip başka meslekle uğraşamazdım.

Önünüzdeki projeler neler?

Armani'den teklif aldım. Katalog çekimi için görüşmelere başladık. Onlar için ‘Manhunt’ çok önemli bir yarışmaymış. Türkiye'de pek önemsenmediğini fakat İtalya'da çok popüler olduğunu ve Armani için modelleri Manhunt'tan seçtiklerini söylediler.

Ailenizin modelliği bakış açısı ne oldu?

Ailem çok güzel baktı modelliğe. Özellikle babam çok fazla destekliyor beni. Çok uzun yıllardır söylüyordu bana ''bu yarışmaya gir, kendini geliştir, modellik, oyunculuk düşün'' gibi. Ama ben at gözlüğü takıp basketbola kenetlendiğim için yan dalları istemiyordum. Sonra bende istemeye başladım.

Sinema mı tercihiniz, diziler mi?

Aslında ikisi de. Dizide de oynamak istiyorum ama sinema filminde de rol almak istiyorum kesinlikle.

''NURGÜL YEŞİLÇAY'LA OYNAMAK İSTERİM''

Sinema ya da dizi projesi gelse hayalinizdeki partner kimdir?

Nurgül Yeşilçay çok hoşuma giden bir oyuncu olduğu için hep onunla oynamak istemişimdir.

Sinemada canlandırmak istediğiniz bir karakter var mı?

Genelde kendime ya çok sert bir rol ya da romantik bir karakterin uygun olabileceğini düşünüyorum.

Favori dizileriniz neler? Takip ettikleriniz var mı?

Basketbol maçları, antrenmanlar ve oyunculuk derslerinden dolayı çok fazla dizi izleyemiyorum ama genelde komedi tarzlarına bakıyorum. 'Yalan Dünya' ve 'Alemin Kralı' takip ettiğim diziler.

Genç kızların en çok merak ettiği soru... Özel hayatınızda biri var mı?

Şuan için yok.

''EVLENECEĞİM İNSANLA ARAMDA UYUM OLMALI''

Evleneceğiniz insanda hangi özellikleri ararsınız? Hayalinizdeki bayan karakteri nedir?

Biraz klasikleşmiş olacak ama arada güven olmalı, sevgi olmalı. Aşkın hemen bitmemesi, evlendikten sonra da sürmesi gerekiyor. En büyük özellik arada uyum olması, o uyumun içinde de eğlenmek önemli. Çünkü bir süre sonra hayat monotonlaşabilir. O yüzden eğlenceli bir karakter olmasını isterim.

Bir model olarak bayanda fiziğe önem verir misiniz?

Tabii ki önem veririm ama önemli olan ilk başta kafaların uyuşması. Onlar uyuştuktan sonra fizik tabii ki de ikinci planda.

Çocuklukta yapmaktan zevk aldığınız ve hala arada uğraştığınız bir şey var mı?

Denize çok fazla düşkünüm. O yüzden ilk zamanlar bir deniz gözlüğü alıp, taşlarla denizin dibinde uğraşmayı çok severdim. Yaşım ilerledikten sonra bu hobimi geliştirdim ve artık scuba yapmaya başladım. Çocukluğumdaki bu hobimi ilerlettim ve dalış yapmaya başladım..

Futbolla aranız nasıl?

Futbolla aramın çok iyi olduğu söylenemez ama Fenerbahçeliyim. Oturup izlerim maçı ama basketbol gibi keyif aldığım söylenemez.

Düzenli bir spor hayatınız var mı?

Basketbol oynadığım için belirli bir güçte kendimizi tutmamız gerekiyor. Hem modellik için ayrı spor yapıyorum fitness gibi, hem de basketbol için yapıyorum. Çünkü güç gerektiren bir spor basketbol.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Gangnam Style şarkısı Yetenek Sizsiniz Yarışması'nda
Koreli şarkıcı PSY'nin dünyayı kasıp kavuran Gangnam Style şarkısı ve dansı ekranları süslemeye devam...

Haberi Oku