Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Mardin sokaklarında festival var!

Festival kapsamında, 20 ülkeden 150 genç Mardin merkezini ve tüm ilçelerini dolaşarak sirk ve sokak sanatlarını halkla buluşturacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenen festival, Mardinli gençlerin ve çocukların daha önce yaşamadıkları farklı, eğlenceli bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Festivalde sanatçılar, Mardin sokaklarında, çarşılarında, minibüslerinde, tarihi damlarında, çeşmelerinde, merdivenlerinde anlık gösteriler yaparak halkı etkinliklere davet edecek.

Sanatçılar çocuklarla uçurtma uçurup, akşamları da kültürlerarası değişim partileri yaparak şehirde bir karnaval havası yaratacak.


ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Festival süresince 40'ın üzerinde atölye çalışması gerçekleştirilecek. Top, ip, ateş, bisiklet cambazları, tahta bacaklar, top üstünde yürüyenler, sihirbazlar, sokak müzisyenleri, dansçılar, tiyatrocular, kukla oynatanlar, palyaçolar, flamenko dansçıları ilginç gösterilerini 20 gün boyunca şehrin farklı noktalarında sunacak.

Etkinlikler sadece Mardin merkezinde değil, farklı ilçelerde de gerçekleşecek ve köylerden ilçelere servisler kaldırılarak, köylerdeki çocukların da katılımı sağlanacak. Mardin sokaklarını 20 gün boyunca şenlendirecek festival kapsamındaki tüm gösteriler halka açık ve ücretsiz yapılacak.

AA


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku