Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kusturica yıllar sonra Boşnak basınında

Bosna savaşı sırasında, savaş mağduru kadınlara yönelik "tecavüz olaylarını abartıyorsunuz" sözleri ve Çetniklerle işbirliği yapması nedeniyle yıllardır eleştirilen yönetmen Emir (Nemanja) Kusturica'nın yıllar sonra ilk kez Bosna-Hersek'te bir gazetede yazısı yayımlandı.

Bosna savaşı sırasında doğduğu Saraybosna'yı terk ederek Belgrad'a yerleşen ve Mayıs 2005 yılında ise vaftiz edilerek Ortodoks olan Kusturica'nın kaleme aldığı yazı bugün ülkenin en çok satan gazetelerinden '"Oslobocenye''de yayımlandı.

"Facebook'a Mektup" (Pismo Faceebook) başlığı altında yazısı yayımlanan Kusturica, Saraybosna kuşatmasının 20. yılı nedeniyle cuma günü düzenlenen törenlerde kullanılan "kırmızı sandalyelerin Sırbistan'da üretildikleriyle ilgili çıkan söylentiler üzerine, facebook profilinde yazdığı "Yerli mal en iyi mal" şeklindeki yazısına açıklık getirdi.

Kusturica, bugünkü yazısında, facebookta kendisine ait bir profilin olmadığını ve başkaları tarafından yönetilen bu profildeki bütün yorumları yalanladı.

Bu yazıyı, yarın doğduğu şehrin kapılarını açabilecek bir ''anahtar'' olabilmesi için de kaleme almadığına işaret eden Kusturica, "Ben sadece böyle bir yorum yazmadığımı ve Boşnak halkıyla bir sorunumun olmadığını belirtmek istiyorum. Benim sorunum Bosna'nın bazı politikacılarıyladır'' ifadelerine yer verdi.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku