Kültür-Sanat:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hakan Günday'ın Piç'i sinema filmi oluyor

Arti Film'in yapımcılığını, Selim Demirdelen'in yönetmenliğini üstlendiği filmi senaryolaştıran isim ise Ümit Ünal.
 
Nisan ayında düzenlenecek İstanbul Film Festivali için hazırlandıklarını söyleyen Arti Film'in yapımcısı Türker Kokmaz, filmin hangi tarihte vizyona gireceğinin henüz netleşmediğini söylüyor. Ancak filmin Facebook duyuruları yapıldı, bir afişi paylaşıldı bile! 1 Ekim tarihinde çekimlerine başlanacak filmin çekimlerinin 4 ya da 5 hafta sürmesi planlanıyor.
 
 
HAKAN GÜNDAY: RUHU MUHAFAZA EDİLDİĞİ SÜRECE SORUN YOK
Konuyla ilgili olarak ulaştığımız Hakan Günday,  önemli olanın kitabın ruhunun muhafaza edilmesi olduğunu söylüyor: "Filmin senaryo aşamasında yer almadım, çünkü bu başka bir meslek. Ve bu işi hakkıyla yapmak için birinci adımdan başlanması gerek."
 
Ümit Ünal'ın gözünde Piç'in neye evrileceğinin kendisi için ilginç ve önemli olduğunu belirten Günday, bir sanat dalından diğerine yapılan uyarlamalarda önemli olanın o sanat disiplininin enstrümanlarını kullananarak eseri yeniden yaratmak olduğunu ifade etti.
 
Günday, kitabının sinemaya aktarılması hakkında, "Benim için kitabın ruhunun muhafaza edilmesi en önemli unsurdu. Önemli olan kitabın fotokopisini çekmek değil romanı okurken son sayfayı çevirince duyulan hissin filme geçmesi," diyor.  Yazar, kitabın senaryolaştırılma aşamasına yalnızca eleştirileri ve yorumları ile katılmış. Günday ve yapım şirketi, ortak bir kararla senaryonun Ümit Ünal tarafından yazılmasına karar kılmışlar.  Hikayelerle uğraşmayı tercih ettiğini söyleyen Günday, yeni mesleklere el atmak yerine yeni eserler üretmeyi önemsediğini belirtiyor: "Varolanlarla uğraşmaktansa yeni eserler üretmeyi tercih ediyorum."

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

'Ünlü tiyatrocu yoğun bakımda' bilmecesi
Ünlü tiyatrocu İstanbul Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’nde yoğun bakıma alındığı...

Haberi Oku