Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Bozdağ'dan CHP'nin eleştirilerine yanıt

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ''CMK'nın 250, 251, 252 yürürlükten kalkıyor. CHP, sanki 250, 251, 252 yürürlükte duruyormuş gibi bir hava yaratmak istiyor. Halbuki bu maddeler yürürlükten kalktı ve oradaki usule dair imtiyazlar da ortadan kalkmış oluyor. Bu büyük bir iyileştirme'' dedi.

Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili AK Parti'nin hazırladığı önergeye ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bozdağ, önergede CMK'un 250, 251 ve 252. maddesindeki bazı hükümlerinin yürürlükten kaldırıldığını, bunun da özel yetkili mahkemelerin kaldırılması anlamına geldiğini söyledi.

Bekir Bozdağ, CMK'un 252. maddesinin 2. fıkrasında, ''tutuklama süresi iki kat olarak uygulanır'' hükmünün korunduğunu dile getirdi. Bozdağ, ''Bu çıkmış olsaydı, örneğin Alparslan Arslan tahliye edilmiş olurdu. Kamuoyunun çok rahatsız olacağı tahliyeler gündeme gelebilirdi. Bu nedenle bu fıkrayı tuttuk'' dedi.
Bozdağ, ''Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak'', ''Anayasayı ihlal'', ''Yasama organına karşı suç'', ''Hükümete karşı suç'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan'', ''silahlı örgüt'', ''silah sağlama'' ve ''Suç için anlaşma'' başlığıyla düzenlenen suçlarda Cumhuriyet savcılarının doğrudan soruşturma yapabileceğini ifade etti.

Mevcut davalarla ilgili bir geçici hüküm getirileceğini belirten Bozdağ, ''Şu anda görüldükleri mahkemelerde sonuçlandırılacak. Davaların hepsi bulundukları mahkemelerde devam edecek'' diye konuştu.
Bundan sonraki süreçte açılacak bir davanın mevcut davalarla birleştirilmesi söz konusu olduğunda nasıl bir düzenlemeye gidileceğine ilişkin soruya ise Bozdağ, ''Şu an devam eden davalar devam edecek, yeni soruşturmalar ise yeni usule göre yapılacak. Kaldıracağımız usulle ilgili hükümler, devam eden mahkemeler için de geçerli olacak'' karşılığını verdi.


AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku